Close
Log Ind Opret Bruger

Min-Mave debat og artikler om fertilitet, graviditet og børn Fora Fødslen Hjemmefødsel Elsker hjemmefødselsordningen – både 1. og 2. gang

Elsker hjemmefødselsordningen – både 1. og 2. gang

 • 21 april 2010, 13:17

  Ja, jeg skal jo føde hjemme atter engang med nr. 2 her i region Sjælland, hvor vi er så heldige at have adgang til en gratis hjemmefødselsordning. Første gang var jeg 35 år og det gik super, selvom jeg havde en 15 timer lang fødsel fra første ve til min datter kom ud – helt lyserød og perfekt her på stuegulvet. Hun havde i øvrigt hånden med oppe, så derfor tog det lidt længere tid at presse hende ud. Jeg var helt tryg undervejs med min fantastiske jordemoder. Det var Jette – til de af jer der kender hende :o) Håber sådan hun også er på vagt når jeg går i fødsel denne gang.

  Det er så topfed service at jordemoderen altid kommer hjem til os til konsultationerne og i tirsdags var hun her fra 8:15 til 9:40. Den tid og opmærksomhed får man altså bare ikke i det offentlige system, mine damer. ;o)

  Jeg føler mig altid klædt godt på med viden – fagligt og følelsesmæssigt efter besøgene. Vi havde en god lang snak om hvad jeg gør, hvis jeg får en hurtig fødsel denne gang, om det gør mere ondt osv….og så lavede hun den obligatoriske blodtryksmåling, tissestik, føle livmoder (godt stort barn siger hun, hehe) og så doptonen, så jeg kunne høre det lille futtog tuk tukke derudaf. Jeg elsker den lyd!

  Hvis der er andre der overvejer at føde hjemme i Roskilde og/eller umiddelbare nærområder (Jyllinge, Gundsømagle, Ågerup) kan I bare spørge løs. Jeg mangler i øvrigt flere hjemmefødere med termin i september (oktober) som mig selv til den kommende mødregruppe, da dem der har tilmeldt sig med termin tæt på mig bor ude omkring Kirke Hyllinge og Gadstrup og det er for langt at køre for mig.

  Glæder mig allerede til Gimles Barselscafe – har I været med til det???

  Jeg har i øvrigt aldrig overvejet hospitalsfødsel og jeg har kun mødt opbakning for min beslutning hos alle jeg talte med. Hvis folk siger: at du tør, så tænk på det som et "købssignal". De er grundlæggende nysgerrige og vil høre at det er ok og helt sikkert. Sådan tolker jeg det , hehe…

  God dag til alle!!!!

  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.