Close
Log Ind Opret Bruger

Har et dumt spørgsmål

 • 22 oktober 2006, 18:53

  Hvad er PCO?

   

  Mvh Betina

  Avatar
  Anonym
  22. oktober 2006 kl. 21:29

  Hej Betina 🙂

  PCO står for polycystiske ovarier (æggestokke) og betyder, at der dannes unormalt mange ægblærer i æggestokkene, og at disse ægblærer i stedet for at være placeret jævnt i æggestokken, oftest ligger som en perlerække i yderkanten, mens midten er fyldt med et tæt væv. Selve æggestokken er også større end normalt.

  Alle disse ægblærer udvikler sig i samme tempo, hvor der normalt er en enkelt ægblærer, der overhaler de andre i udvikling. Det gør så, at ingen af ægblærerne udvikler et ordentligt æg og de går så allesammen til grunde, og man får ikke ægløsning.

  Ud over at have de karakteristiske æggestokke, har man også tegn på forhøjet mængde mandligt kønshormon og/eller sjældne eller manglende ægløsninger. At man producerer for meget mandligt kønshormon, kan vise sig ved øget behåring i ansigtet eller tæerne, eller ved, at man får en trekant af hår, der går fra kønsbehåringen og op til navlen, hvor spidsen af trekanten er op imod navlen, og acne.

  Sjældne eller manglende ægløsninger kan ikke ses direkte, men kan give symptomer som forstyrret menstruationscyklus, hvor man ofte har meget lange intervaller mellem blødningerne, eller hvor menstruationen måske udebliver helt.

  Håber du kan bruge svaret til noget

  (kram)

  Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.