Close
Log Ind Opret Bruger

Min-Mave debat og artikler om fertilitet, graviditet og børn Fora Gravid Gravid og studerende Dobbelt SU i 12 måneder på barsel???? (MANGE spørgsmål!) :)

Dobbelt SU i 12 måneder på barsel???? (MANGE spørgsmål!) :)

 • 17 februar 2011, 21:32

   Hej 🙂 


  Jeg ved godt at der er nogle stykker som har oprettet lignende indlæg herinde, men nu spørger jeg alligevel igen – bare for at være på den sikre side – Det er jo ikke så nemt med alt det SU, tillæg, barsel osv 🙂

  Min foreløbige termin er d. 29/09.11 (et nyt studieår starter i september), og jeg vil meget gerne holde barsel i 12 måneder uden at være studieaktiv, så jeg bare kan koncentrere mig om den lille bebs! 🙂 Men – jeg har hørt noget om at det skulle være muligt at få det der svarer til dobbelt SU udbetalt i de 12 måneder uden at man er studieaktiv? Det skulle vist være noget med at man i forvejen har ekstra SU-klip (fjumreklip) i baghånden til lidt ekstra studietid (hvis man begynder på en ny uddannelse midt i det hele el. lign.) Passer det? For det lyder da bare super 🙂

  Det skal lige nævnes at jeg har fulgt mit studie uden pauser, uden at dumpe osv – så som udgangspunkt burde jeg vel have de ekstra klip til rådighed som jeg så kan smide oven i de 12 måneders barselsklip (og dermed få det der svarer til 2XSU udbetalt?)

  Dog er der vist noget med at lige præcis mit sidefagsstudie (religionsvidenskab) tager 1/2 år længere tid end andre – kommer det til at influere mine ekstra fjumreklip?

  Jeg har lige afleveret min bachelor i Nordisk sprog og litteratur og er samtidig startet på sidefaget (religionsvidenskab) – er i øjeblikket i 2. semester på sidefaget. (Århus Universitet)

  Og derudover er der vel muligheder som supplerende SU-lån og forsørgertillæg? (eller er det kun for enlige mødre?) Er der ikke også noget med ekstra tillæg til studerende, som man kan få fra kommunen?

  En helt anden ting er også: jeg har hørt at man kan få ekstra tid til eksaminer i forbindelse med ens graviditet. Er det rigtigt, og er det også muligt ved mundtlige eksaminer? 

  Generelt er jeg også lidt i tvivl om hvordan jeg skal "melde mig til barsel" – hvilke blanketter jeg skal udfylde, og hvornår? Om jeg skal afmelde mig undervisning, når vi kommer til september osv, og om der generelt er noget jeg skal være OBS på i forbindelse med fortsættelsen på studiet efter barselsperioden? 

  Skal jeg også have et møde med kommunen og ringe til SU-styrelsen?

  Det blev vist til utrolig mange spørgsmål, men synes altså det er forvirrende! 🙂 Har selvfølgelig tænkt mig at tage en snak med studievejlederen en af dagene, men det kunne være rart at høre lidt om Jeres erfaringer – Det kunne jo være én af Jer havde siddet i samme situation som mig eller var blevet ekspert i hele "hurlumhejet" under forløbet! 


  Hilsen Sidsel, 8+1

  17. februar 2011 kl. 21:49

  Du er ude på et side spor! Desværre!

  ang. SU:

  Du kan enten vælge alm SU i et år (her bruger du dine 12 fødselsklip) og holder barsel.

  Dobbelt SU i 6 måneder (her bruger du dine 12 fødselsklip på 6 måneder) og holder barsel

  Eller MIX klip i 12 måneder dvs Dobbelt SU i 12 måneder (her bruger du dine 12 fødselsklip oven i din alm. SU) HER SKAL DU VÆRE STUDIE AKTIV!!!!!

  Når du får dobbelt SU kan du også få dobbelt SU-lån.

  Du må ikke melde dig ud af studiet. Du skal bruge dine fødselsklip inden for samme uddannelse dvs. hvis du skrifter uddanelse også fra bachelor til kandidat mister du dine fødsels klip (har selv mistet 5 af mine)

  Du skal kontakte SU vejleder på din skole. Det er dem der kan guide dig bedst muligt…. 

   

  17. februar 2011 kl. 22:01

  Regler for fødsels klip:

  http://www.min-mave.dk/ekspertpanel/?nid=19842

  Ang. ekstra tid til eksamen er det vist op til dit studie.

  Jeg fik 50 {124b608c8e518245403aa9302cb539cdef04c385ce4875a8f587586dc9d72e60} oven i mine skriftlige eksamner, men jeg var også høj gravid med tvillinger, samt havde bækkenløsning/smerter. Dette på baggrund af en læge erklæring. Kan ikke helt se fidusen i mere tid til mundtlige eksamner….?!?

  Har i ikke en studie håndbog, der skriver om reglerne?!?

  OG STORT TILLYKKE MED GRAVIDITETEN!!

   

  17. februar 2011 kl. 22:13

  Hejsa

  Jeg kommer til at få dobbelt SU i 12 mdr. Jeg har termin i marst og er allerede startet i febuar på min dobbelt su. Jeg er kommer 1/2 år foran min studie-plan og har derfor noget ekstra SU. Det er rigtig at du skal være studie-aktiv for at få dobbelt SU. Jeg læser på uni og her er man studie-aktiv per definition, når man ikke er studie-inaktiv. Man er først studie-inaktiv når man er kommet 1 år bagud.

  Men reglerne er forskellige fra studie-sted til studie-sted. Du får jo brug for flere klip, når du har en uddannelse som tager længere tid. Derfor er du nok nødt til at snakke med en SU-vejleder på dit sted. Det er forskelligt hvordan de læser/tokler reglerne.

  Ift eksamen kan man ofte få længere tid og det kan være rart til de skriftlige eksamener, du kan evt. også få længere forbedredelsestid til de mundtlige. De afhænger igen af dit studie og du bliver nok nødt til at spørge. Ofte skal man dog være i 3. trimester eller have børn under 4 mdr som skal ammes for at få ekstra tid…

  Hel og lykke

   

  17. februar 2011 kl. 22:22

  Her kommer det rigtig link!

  Sorry… ved ikke lige hvad der skete der….

  http://www.su.dk/SaerligStoette/foraeldre/dufaarbarn/Sider/default.aspx

  18. februar 2011 kl. 15:18

   Tak for de hurtige svar – Det er super dejligt at der er nogen som svarer samme aften (modsat min studievejleder, som jeg sendte en mail til for to uger siden) 🙂

  Ved ikke om der er nogen håndbog – det er der sikkert – jeg kender bare ikke til den, hvis den er der! 😉 Hehe… Men regner heller ikke med at benytte mig af den ekstra tid til eksamen for gravide – synes bare det er rart at vide hvad det går ud på – just in case! 🙂 Det kunne jo være at jeg pludselig blev ramt at non-stop kvalme og måtte bruge flere timer på toilettet til en eventuel skriftlig eksamen. (de sidste to mundtlige eksaminer jeg var til fik jeg voldssom kvalme lige inden – og lider ellers ikke rigtig af kvalme overhovedet – heller ikke i forbindelse med eksamen?!?)

  Tak (enlilleen)! Det er nemlig lige det jeg leder efter. Havde ikke helt styr på at man først er studie-inaktiv når man er kommet et år bagud, og det er lige præcis den mulighed jeg synes jeg havde hørt noget om! 🙂

  Har heldigvis lige været inde på SU.dk og blev glædeligt overrasket. Fandt en side hvor der står at vi, videregående studerende, som udgangspunkt har ret til 6 års SU (5 år + 1 fjumreår/"støtteår"), men at man, hvis ens studie er lidt specielt og er længere end de 5 år, har krav på 12 måneders ekstra klip (ligesom alle andre!). Det var dejligt at læse! 🙂 Mit studie tager 5,5 år, så jeg må jo have ret til (eller kunne søge om ret til) 6,5 års klip! 😀

  Men hvis man alligevel er studieaktiv kan man så ikke i princippet melde sig til en eksamen i blot et fag, læse derhjemme og fuldføre det ene fag, således at man, når man vender tilbage efter et års barsel, har et fag mindre at tænke på? Det kunne måske være meget smart?!! Det kan jo godt være man godt kan overskue et enkelt fag?!

   

  Tak – MizZTallulah – er superglad for bebsen i mavsen! 😀

  (og… skal man skrive sit barn op i en vuggestue mens man er gravid, eller kan man først det når barnet er født? Har hørt om nogen som var for sent ude og derfor blev nødt til at benytte sig af dagpleje…)

   
   

  26. februar 2011 kl. 22:20

  det med dp/vuggestue kommer an på hvor i landet du bor – tjek med din kommune.

  I odense skulle vi skrive barnet op inden det blev 1 mdr. gammel.

  held og lykke med det hele

  /moma fra marts 2010 som også er en studerende moar

  26. februar 2011 kl. 22:35

   Hvis dit studie bliver forlænget med et ekstra halvt år pga. undervisning (går ud fra at du skal have propædeutik) får du ekstra SU til den undervisning. Mit eget studie blev forlænget med 2 semestre, da jeg skulle have latin og oldgræsk på A-niveau for at læse latin som sidefag, og jeg fik 12 ekstra klip til det.

  6. marts 2011 kl. 09:58

   Efter de tvungne 14 ugers barsel har du ret til at starte på studiet igen i det omfang, du har lyst, så at tage et enkelt fag lyder da som en udemærket plan! 🙂 I Århus Kommune kan du først skrive barnet op, når det er født (har selv tjekket 😉 ), og så skal du bare gøre det så hurtigt som muligt, for generelt er det svært at få en plads (især hvis dit barn skal starte som kun 6 mdr.) 🙂 Ift. din indkomst kan du også søge kommunen om økonomisk friplads eller delvis friplads i institution.

  Ift.at bruge dine ekstra 12 klip (normeret studietid plus 12 klip) kan det være en fin plan, men pas på! Surt at blive forlænget i sit studie (når man nu har et lille barn som kræver tid og måske er syg i perioder, etc.) og så have brugt de ekstra klip. Jeg har tænkt på nolge af de samme ting, men jeg er lidt tilbageholden med at bruge mine "sikkerhedsklip", da jeg potentielt kan risikere at dumpe en eksamen eller lignende og derfor blive forsinket.

  Som mange af de andre har skrevet, tror jeg det vil være godt for dig at snakke med dine studievejledere. De bør kunne rådgive dig om alle de praktiske og økonomiske aspekter 🙂

  /Nina (9+noget)

  Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.