Close
Log Ind Opret Bruger

Deleordning af 1årig.

Tagget: 

 • 18 januar 2022, 14:19

  Hej.

  efter længere snak frem og tilbage er min mand og jeg blevet enige om at vi ikke er glade forældre sammen og at vi derfor efter snart 9 år sammen går hver til sit.

  vi har en lille pige som lige er fyldt 1 år, og ja det er tragisk at vi ikke bliver sammen men vi skal tænke på hende. Og mor og far er ikke længere glade sammen, men stadig gode venner.

  Vores datter har det godt i begge vores selvskab. Men hvordan ville i lave delordningen?

  jeg havde slev tænkt noget alla:

  man-tirs mor

  ons-tors far

  fre-søn mor

  og ugen derefter omvendt af mor og far?

  Grunden til denne opdeling er at hun for lige lang tid hved os begge men heller ikke skal undvære os i 7 dage af gangen ?

  men jeg er i tvivl..

  hvad har i andre gjordt??

  Avatar
  bg
  18. januar 2022 kl. 14:41

  I må tænke på jeres datter i den her situation. Hun er kun 1 år og stadig meget lille, så hun har brug for en fast base hos den ene forældre. Når hun er så lille, vil hun slet ikke have godt af at blive flyttet så meget rundt, det er i hvert fald de færreste 1 årige.

  Jeg ville vælge at lade barnet bo hos mor eller far, og så have én overnatning hver anden uge hos den anden forældre, fx lørdag-søndag. Den anden uge, kan denne forældre måske hente og spise aftensmad med den lille én aften.

  Men tryghed, fast rutine osv er bare så vigtigt, når de stadig er så små.

  18. januar 2022 kl. 14:54

  hvis i er gode venner kan de ene måske hente 2 dage om ugen men være i barnets “hjem” til den anden kommer fra job? Og så måske nogle timer i weekenden hvor de kan tage ud?

  og så en overnatning den modsatte weekend.

  ds min datter var lille havde far tirsdag og torsdag 15.30-18 (i mit hjem og så arbejdede jeg længe de dage)

  og hveranden lørdag 9-14

  da hun var 2 fik hun en overnatning, da hun var 3 fik hun 2. Hun er 4 nu og vi er nu oppe på fredag-mandag den ene weekend og torsdag-fredag den modsatte uge

  18. januar 2022 kl. 15:50

  Jeg tænker at det er voldsomt mange og voldsomt hyppige skifte for sådan et lille menneske. Ja, selv for en voksen – at skulle skifte base flere gange ugentligt. Jeg tror bestemt at det er værd at overveje at lade hende jo med fast base hos den ene af jeg og så må den anden af jer komme hyppigt og deltage mest muligt i hendes hverdag, fx ved at hente/bringe/spise osv. Det er skide bøvlet for forældrene … men måske mindst muligt smertefuldt for barnet?

  18. januar 2022 kl. 19:32

  Det er alt for mange skift i hverdagen for så lille et barn. Den ordning er med fokus på de voksnes behov og ikke hendes.
  hun har brug for en base og fast rutine, så må den forælder hun ikke bor fast hos komme på besøg og spise med en til to gange om ugen.
  En tommelfingerregel er én overnatning uden for hjemmet pr år barnet er.

  19. januar 2022 kl. 05:27

  Hej. Skilsmissebarn her.

  den deleordning du foreslår skal aldrig i brug. Den er ekstrem. Og jeg kan godt se det handler om at gøre det fair for begge forældre, men det er ikke jer der skal have det godt. Det er jeres barn.

  det mest normale er at køre en 7-7, 12-2 eller 10-4 ordning. Hvis i bor tæt på hinanden ville 7-7 helt sikkert være bedst for barnet når det bliver større, så det har lige meget tid med mor og far, men ikke blive skiftet hele tiden. Og indtil da vil en 12-2 ordning helt sikkert være det klogeste og så kan weekend-forælderen komme og hjælpe i hverdagen, hvis i kan finde ud af det.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.