Close
Log Ind Opret Bruger

Min-Mave debat og artikler om fertilitet, graviditet og børn Fora At miste Spontan abort Dårlig oplevelse ved scanning – muligvis spontan abort

Dårlig oplevelse ved scanning – muligvis spontan abort

 • 5 juli 2022, 11:49

  Jeg var igår til scanning, for at tjekke om min graviditet sider udenfor livmoderen, pga smerter..

  Mine hcg blodprøver har ikke været stigende som de skal, og jeg er begyndt at bløde..

  1. dag: ca 1100

  3. dag: ca 1900 (næsten fordobling)

  8. dag: ca 2800 (slet ikke i nærheden af hvad den skulle være)

  Til den første scanning jeg var til for 2 uger siden, kunne hun kun se en sort prik. Til scanningen igår fik jeg en ny læge, som skulle scanne mig sammen med en erfaren læge. De sidder og snakker højlydt og glade, og siger at der er gestationssæk , fosteret og blommesækken.. Fosteret måles til 2mm.. Så det har åbenbart udviklet sig, trods dårlige blodprøver..

  Jeg er uforstående overfor, hvorfor de skal sidde og være glade og fortælle mig det, henover hovedet på mig, når jeg forventer at jeg er ved at få en spontan abort.. Jeg synes det er uprofessionelt og usympatisk..

  Andre der har oplevet lignende?

  5. juli 2022 kl. 14:00

  Er din blødning konstant?

  5. juli 2022 kl. 15:42

  Ja desværre

  5. juli 2022 kl. 17:12

  Ja okay, det lyder godt nok også lidt mærkeligt 😩

  5. juli 2022 kl. 17:24

  Ja det er meget forvirrende!

  Men synes bare ikke det er fedt at lægerne skal sidde og snakke som om der er håb.. Det tror jeg simpelthen ikke på at der er.

  De var sikkert også forvirret..

  5. juli 2022 kl. 19:01

  Kan jeg godt forstå! Kan du måske ringe derop og forhører dig??

  5. juli 2022 kl. 19:19

  Jeg venter på svar på endnu en hcg blodprøve, også ringer de til mig med plan. Men forventer jo at den desværre er faldene, når de andre var så dårlige 🥺

  5. juli 2022 kl. 19:27

  Puha krydser trods alt alligevel 🤞🏻🤞🏻

  5. juli 2022 kl. 19:33

  Tak❤️

  5. juli 2022 kl. 20:03

  Forstår ikke hvad du vil have de skal sige? Hvis alt ser ud som det skal, tænker jeg da de har styr på det og ville da være meget værre de ingen håb havde når der tydeligvis er udvikling.. flere bløder igennem hele graviditeten

  5. juli 2022 kl. 20:45

  Ja, jeg har desværre mange gange oplevet fagprofessionelle, som glemmer at deres “hverdagsrutine” er ekstremt sårbar og handler afgørende om “liv eller død” for patienten.

  Igennem 5 forliste graviditeter har jeg fx prøvet, at en læge ikke talte til mig under scanningen, men blot gik ud med et “hmmm”…

  Eller at lægen, uden mit samtykke, inviterede 2 kollegaer med ind til min indvendige scanning for højlydt at diskutere … uden at forklare eller oversætte hvad der foregik.

  Eller scanningssygeplejerske og en studerende, som grinede højt og talte privat… imens jeg stille lå og græd af frygt for hvad de fandt.

  Hovedpræmien blev tildelt under en scanning forud for endnu en operation og endnu en forlist graviditet – her gik scanneren i stykker, hvilket resulterede i at lægen tilkaldte først to kollegaer, så to teknikkerne og til sidst en sygeplejerske – vel at mærke imens scanneren stadig var oppe i min skede og indtil at sygeplejersken trods alt smed et klæde over mig.

  Jeg har faktisk over tid vender mig til at påtale det direkte, som det er: “Undskyld – jeg ved godt at det her er hverdag for jer, men for mig er det forbundet med en enorm angst og skrøbelighed, så jeg vil sætte pris på at I…”. Det har de fleste gange givet anledning til stor flovhed og undskyldninger og det har føltes rigtig godt at stå ved, at man har ret til professionel adfærd.

  Efterfølgende har jeg også valgt, at jeg altid blankt afviser at studerende, praktikanter eller andre må deltage i mine undersøgelser – også under min fødsel. Jeg var ganske enkelt for traumatiseret af at være et fagligt “udstillingsvindue”.

  6. juli 2022 kl. 06:17

  @onskerbaby4

  Når blodprøverne ikke stiger som de skal, jeg bløder og har smerter, er der stor risiko at det er en spontan abort..

  At de så sidder og er glade og ikke snakker med mig, som er pisse ked af det, synes jeg var forfærdeligt.

  De må gerne sige hvad de ser, men man kunne godt sige det på en anden måde, så jeg ikke får et håb, som bliver slukket igen..

  6. juli 2022 kl. 06:19

  @stortogsmaat

  Det lyder virkelig forfærdeligt.. Deres arbejde må simpelthen være for meget en rutine når de glemmer patienten..

  6. juli 2022 kl. 12:58

  Jeg synes da lægerne lyder som om de gør hvad de skal. Hvorfor give dig dårlige nyheder hvis alt ser godt du? Jeg er helt chokeret over at folk synes det er uprofessionelt.

  Tænk at de er objektive, så det er da helt klart positivt.

  6. juli 2022 kl. 13:10

  Jeg synes da lægerne lyder som om de gør hvad de skal. Hvorfor give dig dårlige nyheder hvis alt ser godt du? Jeg er helt chokeret over at folk synes det er uprofessionelt. Tænk at de er objektive, så det er da helt klart positivt.

  Enig

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.