Close
Log Ind Opret Bruger

Budget

 • Avatar
  Anonym
  16 februar 2019, 18:36

  Halløjsa. 

  Jeg vil lige høre jer erfarne forældre hvad i vil mene man bruger på husholdning om måneden, når man får et barn. 

  Min kæreste og jeg lægger lige nu 3000 kr fra om måneden til mad og husholdning (altså toiletpapir, shampoo mm.) Og vi bruger nok kun 2500 kr om måneden. Men hvad ville i mene man skulle lægge fra til det hele nu når baby kommer?

  Tak for hjælpen 🙂 

  16. februar 2019 kl. 18:43

  Tror stadig at 3000 kr er fint. – det er jo kun bleer og evt erstatning det første stykke tid.

  Vi bruger 4000 to voksne og to børn (blebørn på 2 og 3) og vi sparer ikke, men bruger det hele hver månede

  Når lillesøster kommer sætter vi det op til 5000 fordi vi stadig vil kunne leve som vi gør og det er lidt stramt med 4000 (men kun fordi vi prioterer at få sushi osv nogle gange om måneden) 

  16. februar 2019 kl. 19:39

  Jeg ville nu ligger noget mere oven i.

  Man kan hurtigt bruge 5-800 kr på modermælkserstatning,hvis amningen ikke lykkes.

  Måske kan blop ikke tåle de billige bleer fra Aldi,men skal have de dyre Libero,og i den dur,også kan budget hurtigt skride.

  Pengene får hurtigt ben at gå på,når vi snskker børn uanset alder.

  16. februar 2019 kl. 20:20

  Det kommer selvsagt an på hvor god man er til at spare. Jeg synes ikke det er fordi vi går og vender ører, men folk bliver ofte overrasket når vi fortæller at vi (før vi fik barn) sagtens kunne klare os for 2000kr om måneden hvad angår mad, husholdning osv. Det var først da drengen så småt begyndte at spise med, vi satte den post op med yderligere 400kr om måneden.

  Ting som bleer, institution, tøj osv betaler jeg i et budget for sig, af den tilskud jeg får som forsørger (førhen var jeg på kontanthjælp hvor jeg fik ekstra som forsørger, nu får jeg kun børne/unge ydelse, da jeg kun lige er begyndt på studiet og drengen allerede er 2½). Institution var omkring 1-2000kr da han var på deltid, og 3-4000 da han kom på fuldtid. Nu er fripladsen justeret igen siden jeg er startet i skole, og ligger vist omkring 2000.

  Hvad angår tøj, bleer og andet tilbehør har han været ualmindelig billig i drift. Jeg har slet ikke kunnet forstå alt snakken om at børn er dyre, for han har været alt andet! Om noget, har vi nærmest "tjent" penge på ham, med det ekstra tilskud vi får (som selvfølgelig ganske fornuftigt bliver sat ind på en fælles familie opsparing). Vi køber næsten kun genbrugstøj, og fik sækkevis af brugt tøj fra familien da han blev født. Udstyr mm. har jeg været rigtig heldig at skralde en del af, men her er næsten alt også brugt. Puslebordet er en af de få ting vi har købt fra ny, og den er noget af det billigste fra IKEA. Vi har ikke høje standarder hvad angår bleer og andre mærkeprodukter, så her køber vi også bare det billigste.

  Som sagt er vi måske bare meget gode til at spare, og gode til at skralde og finde brugte ting. Vi bor forholdsvis billigt, og har meget lave udgifter i al almindelighed. Den absolut dyreste post vores søn har, er hans institutionsplads. Og det er trods økonomisk friplads. Jeg noterer altid når jeg bruger penge på ham, der ligger uden for det sædvanlige madbudget, og jeg tror jeg bruger gennemsnitlig 5-600kr på ham i måneden på tøj, bleer og ligene. Da han var helt lille brugte jeg omkring 700-1300kr om måneden, og de dyreste måneder var kun når helt nyt udstyr var et absolut must. Nogen af udgifterne har selvfølgelig også være engangs udgifter.

  17. februar 2019 kl. 07:32

  1500 ekstra – det lagde vi til side hver måned det første år. Det passede fint for os smiley 

  17. februar 2019 kl. 08:48

  Flot, men jeg kan berolige dig med, at børn bliver stjernedyre, jo ældre de bliver.

  Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.