Close
Log Ind Opret Bruger

Børnesår – HJÆLP

 • Avatar
  suz
  21 september 2013, 08:52

  Har lige brug for at høre fra andre hvordan I har tacklet børnesår, da jeg efterhånden er ved at gå op i limningen…

  Min datter fik børnesår for 10 dage siden, og vi har kæmpet og kæmpet, med at vaske sengetøj hver dag, smøre med creme, sætte plaster på – bruge papir i stedet for håndklæder – desinficere med klorhexedin og sprit, og lige lidt hjælper det. Hver dag popper det nyt op. Hun bliver endda vasket i descinficerende sæbe.

  Nu har jeg så endelig fået penicillin til hende, så nu hjælper det vel om et par dage, men i samme sekund hun fik penicillin er lillebror på 5½ måned slået ud…. og han savler og savler og har det på halsen og ved ørerne og hænderne kører og kører rundt i hovedet på ham jo, så kan slet ikke se hvordan jeg skal smttebegrænse. Ringede til lægevagten, men fik bare at vide at jeg skulle se om jeg kunne slå det ned med vand og sæbe… hurra hurra . er total grædefærdig – vaskemaskine og tørretumbler kører nonstop, jeg spritter og spritter alle steder og lige lidt hjælper det. Og synes bare det er så synd for den lille mand. Og tænker også amning…. fantastisk hvis jeg har det på brysterne om lidt.

  Hvordan har I andre tacklet det. Og hvordan kom i af med det. Hvad bagefter, har fået at vide at smitte kan sidde i legetøj og møbler – og jeg kan jo umiligt få sprittet hele hytten af – skal jeg så frygte at det kommer igen efter 1 uge når vi engang får bugt med det….

  Har virkelig brug for at høre at det holder op engang, for er helt slået ud lige nu….

  21. september 2013 kl. 09:13

  Har du Googlet det om der er nogen som har gode råd?

  Har lillebror også børnesår eller er det eksem?

  Jeg ville få en henvisning til en hudlæge. ( men penicillinen skal jo ha
  Tid til at virke)
  Tal med børnehave om hvad de gør for at begrænse smitten?
  ( sender børnene hjem når de har sårene osv)
  Det batter ingenting hvis børnehaven ikke går ind i kampen?

  Vh
  Nadja

  21. september 2013 kl. 09:14

  Jeg ville ringe til vagt lægen igen. Fortæl alt det du har skrevet i tråden her. Har en veninde hvor de havde børnesår i 3 mdr. Det stoppede først da hele familien kom i behandling.

  Avatar
  suz
  21. september 2013 kl. 09:35

  Lillebror har ingen eksem . det er helt tydeligt det starter hver for sig i små pletter med et par cm imellem.

  3 mdr…. hjælp – og jeg er ved at blive sindsyg efter 10 dage. Nu er det jo første gang vi har det inden for døren, og vil da håbe det er sidste. Men går da ud fra at institutionen sender børn hjem. Min datter har i hvert fald ikke været der – og jeg kan da heller ikke holde hende hjemme i 3 mdr. Tænk hvis jeg ikke havde barsel.

  Mom2-5: efter pencillin behandlingen gik da altså helt væk ? Er simpelthen skrækslagen for det sidder tilbage et sted i huset, så vi kan starte forfra når vi engang når dertil…

  Avatar
  suz
  21. september 2013 kl. 09:38

  nå ja – og har prøvet google, det jeg mest kan finde der, er det med klorheksedin, vask at håndklæder og sengetøj, og at sætte plaster på for at smittebegrænse.

   

  Men kan jo ikke overdække en baby på 5½ mpned med 10 plastre. Det er jo nærmest et overgreb, og hvis ikke det er det, så bliver det da til det når de skal af igen….

  21. september 2013 kl. 11:00

  ejjjejej, det lyder som et mareridt! Min 6årige fik børnesår I starten af juni på læberne, og vi smurte også ind I ét væk, vi kunne bare ikke få det væk, her I slut September er det endelig ved at forsvinde, efter at vi begyndte med mildison eksemcreme. Og det var med læge og podning og det hele, og hudlægen er der ½års ventetid på :/

  Men vi har 10 børn, og ingen er smittet. Det er de heller aldrig blevet under andre angreb, selv om vi ikke er hysteriske med hygiejnen. Så det må være nogle aggressive bakterier hos jer? Er de blevet podet for det?

  Avatar
  suz
  21. september 2013 kl. 11:29

  Ej…. fatter ikke hvordan I har undgået smitte med 10 børn. For erkender blankt at jeg er vildt hysterisk med hygiejnen, men når ikke det hjælper alligevel – bliver man sgu lidt magtesløs.

   

  Nej det er ikke blevet podet. den fucidin salve vi hat fået bremser de igangværende angreb, men de trækker sig ikke ilbage. så de standser der hvor de er nået til, også selvom der ikke er gåer hul. men når der hele tiden kommer flere går det jo ikke den rigtige vej.

   

  Krydser fingre for at penicillinen hjælper, og så må jeg jo håbe vores egen læge evt vil give lillemanden en kur også på mandag…

  21. september 2013 kl. 12:33

  Få egen læge til at giv jer alle en kur..

  Mon ikke du kan få vagtlægen til at skrive en recept til lillebror ud fra symptomerne?
  Så I kan begrænse smitten..

  Vh
  Nadja

  Avatar
  suz
  21. september 2013 kl. 20:15

  nadjaC skrev:

  Få egen læge til at giv jer alle en kur..

  Mon ikke du kan få vagtlægen til at skrive en recept til lillebror ud fra symptomerne?
  Så I kan begrænse smitten..

  Vh
  Nadja

  Nu slog jeg også ud. Så jeg ringede til lægevagten igen igen og nu er vi alle sat i behandling. Så nu håber jeg at vi er på højkant om et par dage. Men total øv at jeg selv har fået det.

  21. september 2013 kl. 20:25

  Vores søn havde også børnesår i knapt 2 måneder (non stop!!), til sidst pakkede vi alt 100{5bbb5c2eca9f3fdf39a682d2114c00f4e1f8661ac2f0703a23576d6393add2c4} rent tøj og alt vi havde Brug for og tog i et sommerhus vi lånte dagen efter han kom i medicinsk behandling også mens vi var det i lidt over en uge rengøre min søster jeg HELE hyggen over flere eftermiddage/aftner! Sofa blev vasket (vi kan tage betrækket af), gulvet blev vasket og derefter vasket med sprit, væggene blev vasket ned, seng, madrasser og dyner blev frosset (hurra for det var vinter), legetøj blev vasket og sprittet, ALT tøj og håndklæder blev også lagt ud i frosten, vaskemaskinen blev skyllet godt i gemmen på 95grader 4 gange og da hans sår var væk tog vi hjem og der har intet været siden! Det er 1 år siden her til dec 🙂

  Avatar
  suz
  22. september 2013 kl. 10:14

  Puha – det lyder altså også som en skrap omgang… hvor gammel var din søn ?

  2 måneder er altså også lang tid. Ville lægen ikke sætte ham i medicinsk behandling før ?? Havde han nogle bestemte sår eller fik han også nye alle steder ? Det er jo også et KÆMPE problem at de ikke må komme i institution… hvad i alverden gør man med sit arbejde. Nu har jeg jo barsel, men hvis jeg ikke havde……

  Jeg tænker jeg må spritte det af jeg kan, og når hendes udslæt forsvinder må jeg få hende passet og tage huset og jeg ved ikke hvor mange flasker sprit og gå i gang. Vi har fået til 10 dage. Så håber at det er væk før, så de sidste dage er efterbehandling.

  Men gik sku lidt i panik da jeg fik 20 knopper på den ene hånd inden for ½ time…. så lige nu tæller jeg bare timer og skal have tiden til at arbejde for os….. er jo også utålmodig anlagt når et kommer dertil.

  22. september 2013 kl. 12:44

  Det var en hård omgang og det er ikke normalt det varer så længe!!! Virkelig og jo han kom i behandling flere gange men hvergang et sår var væk kom der 2 nye, han blev podet og var hos lægen, hudlæge flere gange men det blev bare ved!
  Han var 1 år og 8-9 måneder, så det var hård han ikke ku ses med andre børn og vi var totalt låst fast herhjemme! Det var dejligt da huset var totalt top rengjord. 😉 haha

  Sprit er helt sikkert vejen frem, og som du siger – få hende passet når hun ikke smitter mere også giv alle hendes ting en ordenlig omgang og alt du kan komme i tanke om. Det hjalp os ihvertfald. Vi har som sagt ikke haft noget i snart 1 år, og håber aldrig vi får det skidt igen! Det er heldigvis super OBS i vores vuggestue hvergang der er det mindste med børnene og det har virkelig givet pote i sidste ende 🙂

  Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.