Close
Log Ind Opret Bruger

Blødningsforstyrrelser; måske PCOS

 • 20 juli 2021, 17:50

  Hej alle 🙂

  Håber at I gider dele erfaringer, eller måske bare “berolige” lidt. Beklager at det er langt!

  Jeg er hyper nervøs fordi jeg skal til lægen i morgen ovenpå en meget langvarig menstruation, der nu har stået på on/off i 4 uger (!!!). Jeg har faktisk allerede lagt mig selv i graven med kræft og meget mere!

  Min situation er lidt rodet! Jeg blev i foråret henvist til gynækolog fordi min læge og jeg har mistanke om at jeg lider af PCOS; symptomerne er der og har været der i mange år efterhånden. Skægvækst, overvægt, uregelmæssige menstruationer/lange cyklusser og uren hud. Derudover har jeg så også diabetes type 1 gennem 15 år.

  Jeg er 34 år, og har to børn på 10 og 12 år…begge lavet på naturlig manér i sin tid…og i september sidste år blev jeg gravid igen med min nye mand. Desværre endte det i en MA i 9. uge, opdaget til nakkefold i næsten 14. uge 🙁 det skete i slutningen af november 2020, og blev afsluttet medicinsk på sygehuset.

  Efterfølgende fik jeg først mens igen i starten af marts, som varede små ti dage. Det var okay. Herefter kom der en mens i maj, der on/off tog 2,5 uge. Det var her jeg blev henvist til gynækolog, desværre med ventetid så har først tid i starten af august. Og nu her i slutningen af juni kom der så mens igen, hvilken så stadig er i gang nu! Imellem mens i maj og juni har der været lidt pletblødninger også…Og alt det her bekymrer mig helt vildt!!

  Min læge har bedt mig komme ind til en snak og tjek af blodprocent. Hun er ikke nervøs, men vil gerne lave en gynækologisk undersøgelse hvis jeg mener det skal gøres. Min gynækolog er heller ikke specielt nervøs, og vil blot bibeholde den tid jeg har i starten af august!

  Men jeg er ved at dø af skræk, og håber at det “bare” er PCOS!! Jeg er SÅ bange for at det fx er livmoderkræft som jeg er særlig disponeret for ifølge internettet pga min diabetes, overvægt og muligvis PCOS!
  Andre der har prøvet at have blødningsforstyrrelser af den af art pga PCOS?

  21. juli 2021 kl. 11:16

  Jeg oplevede i starten af året de samme symptomer som du beskriver, med langvarige menstruationer og pletblødninger i ét væk, over en periode på små 3 måneder. Havde ligesom dig også lagt mig selv i graven med kræft. Årsagen viste sig at være bivirkninger fra en blokade med binyrebarkhormon, og havde intet med hverken kræft eller min pcos at gøre.
  Er du for nyligt blevet vaccineret mod covid-19? Det er jo  kommet frem at nogle kvinder oplever bivirkninger af vaccinen, i form af blødningsforstyrrelser som du beskriver det.
  Jeg tænker ikke at det er pco(s) relateret, da det lige omvendt ville give meget lange intervaller mellem blødningerne.
  Min læge sagde forøvrigt det samme til mig dengang, var slet ikke bekymret, og hun havde jo ret. Så prøv at læn dig op af, at lægen ikke råber vagt i gevær, selvom det kan være svært.

  21. juli 2021 kl. 11:25

  Tak for dit svar 🙂

  Jeg har været ved lægen i dag, og hun konstaterede lav blodprocent og mærkede på mig nedefra og udenpå for ømhed/uregelmæssigheder. Hun mærkede intet unormalt.

  Den med vaccinen har jeg også selv tænkt på. Jeg blev færdigvaccineret i april, og det er først derefter det “er gået helt amok” 🤷‍♀️

  Dog har jeg også læst andre beretninger herinde, hvor kvinder med PCO/S oplever langvarige blødninger ala min. Og det er jo det der er så frusterende! Ingen oplever det samme når det handler om PCO/S…

  Jeg må prøve at forholde mig roligt de næste par uger, indtil min tid hos gynækolog, men det dælme svært når man er bange for at det fx er kræft! 🙁

  21. juli 2021 kl. 11:33

  Jeg føler ihvertfald med dig. Har ikke glemt hvordan jeg havde det, da min krop lavede de numre med mig i starten af året. Så ved hvor svært det er at tænke positivt.
  Men tænker så absolut at vaccinen er et godt bud. Så prøv at holde fast i det😊

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.