Close
Log Ind Opret Bruger

Blodprøver, mistanke om endometriose

 • Avatar
  Anonym
  5 december 2018, 09:33

  Min mand og jeg er så heldige at vi venter os igen. Da vi var ved gynækolog for at blive scannet, fandt hun en cyste på 2 cm. Mener det var æggestokken den sad på. Jeg skal i den forbindelse have taget blodprøver, og jeg kan så se at denne blodprøve bliver taget for at tjekke om der er tale om cancer i livmoderen. Min gynækolog fortæller mig dog at jeg skal tage det helt roligt, og at det ikke er fordi de har mistanke til kræft.

   

  Jeg kan dog ikke lade vær med at bekymre mig, og jeg er helt ude af den 🙁 Er der andre der har fået taget blodprøve ifbm mistanke om endometriose?

  5. december 2018 kl. 09:37

  I min første graviditet fandt de også en cyste på størrelse med et hønseæg på min æggestok ???? jeg fik at vide at de mente den var væske fyldt og jeg ikke burde være bekymret. Men de anbefalede kejsersnit ved fødslen så de kunne fjerne den samtidig og konstatere cystens indhold. 

  Alt var fint og den var blot fyldt med væske som de også regnede med. Jeg tror ikke at du skal være bekymret. ????

  Avatar
  Anonym
  5. december 2018 kl. 09:43

  Hvor er du sød, tak! Fik du også taget blodprøver i forbindelse med alt dette? De fortalte mig at det som cysten sidder på er 3 cm og selve cysten er 2 cm. Så for mig lyder det jo voldsomt 🙁

   

  5. december 2018 kl. 09:53

  Fik ikke taget blodprøver, men fik ekstra skanninger for at følge cysten og om den voksede og den voksede faktisk i gennem hele graviditeten. Det er snart 10 år siden så ved ikke om det med blodprøver er noget nyt? Men de spurgte i hvert fald ikke om jeg ville have taget blodprøver den gang. 

  Jeg spekulerede selvfølgelig også meget over det men de sagde til mig at jeg ikke burde være bekymret og de fjernede også meget hos mig så cysten ikke ville gendanne sig selv på et andet tidspunkt. 

  Men fik at vide at det er meget normalt og at vi alle sammen har cyster i mere eller mindre grad men min var bare meget stor og sad dumt i forhold til alm. fødsel og det ville have været meget smertefuldt for mig at føde vaginalt da den ville springe under det store pres der er ved en fødsel. 

  Også var de også lidt i tvivl om cystens indhold men alt tydede på væske under skanningerne.

  Glæd dig over din graviditet og prøv at lad vær med at bekymre dig er mit bedste råd ???? 

  5. december 2018 kl. 10:09

  Hej – du kan desværre ikke få svar på endometriose ved hjælp af blodprøver, der skal tages en biopsi. Jeg har fået lavet en kikkertundersøgelse, som viste endometriose i bughulen, også har jeg fået fjernet en knude i min navle, som også var endometriose. Jeg er blevet gravid via IVF behandling, og er idag 40+2, og venter egentlig bare på hun melder sin ankomst. Jeg mærket intet til min endometriose under graviditeten.

  Avatar
  Anonym
  5. december 2018 kl. 10:43

  Okay, så forstår jeg slet ikke hvorfor den blodprøve skal tages. Hun sagde at blodprøven kan give dem svar på om det er endometriose, og give et billede af livmoderens tilstand. 

   

  Avatar
  Anonym
  5. december 2018 kl. 14:19

  Tillykke med spunken ???? 

  Du skal bare tage det helt roligt mht. den blodprøve, jeg tror ikke det er så unormalt at få taget den. Jeg fik taget den samme, da min gynækolog fandt en cyste på min æggestok. Den giver nemlig en indikation på om det kunne være endometriose. Som en anden siger kan endometriose kun konstateres på baggrund af en kikkertundersøgelse, men det får man jo ikke bare lige lavet uden videre.

  Min blodprøve viste at det sandsynligvis er endometriose jeg har, og jeg er også blevet behandlet som endometriose patient, selvom jeg ikke har fået nogen kikkertundersøgelse ????

  Men jeg var også selv lidt ude af den dengang, også fordi jeg også skulle have en CAT-scanning (var det vist) ????

  5. december 2018 kl. 14:19

  Jeg lider af endometriose. Det blev konstateret ved en kikkertoperation. Gynækologen mistænkte endo pga en cyste på æggestokken (5×5 cm) og mente at cystens indhold nok var blod. (Hvilket tyder på endo)

  Jeg fik også taget en blodprøve, for selvom en blodprøve ikke kan give 100 {ace2ec8b45946047421b8caa41667977088ee2208b9ed1d88e007ad289840efc} svar, så er det typisk at CA 125 er forhøjet ved endometriose. (Det er også forhøjet ved kræft) det er derfor du får taget den blodprøve. Det er normal procedure. 

  Er den forhøjet tyder det på endo og du bliver sikkert henvist videre i systemet 

  5. december 2018 kl. 17:36

  Mit bud er, at de har taget Ca-125?

  Det er rigtigt nok en markør man bruger ved mistanke om cancer i æggestokkene men den kan også bruges til at sige noget om at der “sker” noget i æggestokkene. Det du har lyder som en såkaldt chokoladecyste hvornder er gammelt vlod i og ja, det ligner chokoladesauce når den tømmes 😉 å

  Endometriose kan ind i mellem diagnosticeres på ultralyd men ellers er det kikkertundersøgelse. Eller blot at man bliver symptomfri ved en behandling der gør en blødningsfri som fx hormonspiral eller p-piller i en lang køre. Og det gør graviditeten jo også i sog selv, så for nu ingen grund til bekymring. Oftest kan man nemlig også lige ved æggestokkene se om det ligner en cancer på æggestokkeme ved ultralydsundrrsøgelsen 🙂 

  Så rooooo på no

  Avatar
  Anonym
  5. december 2018 kl. 23:24

  Jeg har nu fået fjernet cyster tre gange, og alle tre gange skulle jeg have taget en blodprøve som testede CA 125, som er cancer antigen. Og alle gangene har de forklarer mig, at det ikke var på baggrund i en mistanke om kræft, men fordi de også kunne se andre ting på den prøve. De to af cysterne har der ikke været nogen form for kræft i, og den sidste venter jeg på svar på. Alle tre har været cyster af fast masse, og de har været mellem 5 og 9 cm store.

  Så jeg vil ikke mene du skal være nervøs. Det er normal procedure.

  Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 10 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.