Close
Log Ind Opret Bruger

Barselsregler for tidligt født

 • 6 september 2022, 20:41

  Min bror har lige fået tvillinger født i uge 33. Fødslen var voldsom og alt er kaos, og de har selvfølgelig intet overskud til at læse barselsregler. Er der nogle herinde, der har overblik over, om man kan få forlænget barslen/få forældreorlov eller andet, i den tid de er indlagt (evt på tidligt hjemmeophold)? Mit indtryk er at det er lidt en gråzone for for tidligt fødte😵‍💫

  6. september 2022 kl. 23:57

  Jeg er sikker på at personalet på sygehuset kan hjælpe dem med det.

  Jeg ved ikke om der er andre regler når de er for tidligt fødte. Jeg var indlagt 5 døgn med baby i 2019, og der fik jeg et brev med hjem fra en sygeplejerske, hvor der stod hvor længe vi havde været indlagt, og så kunne jeg have forlænget barslen med de dage. Der er muligvis et loft på 3 mdr, jeg er ikke sikker. Men som skrevet, så hiv fat i personalet.

  7. september 2022 kl. 01:19

  Min kæreste og jeg er indlagt fordi vores søn også kom for tidligt, dog kun en måned men stadig nok til at han skal have sonde.

  Min kærestes barsel starter først når vi kommer hjem netop pga sonden. Der er en masse regler omkring hvornår det gælder. Og jeg mener også at det er Max 3 måneder

  7. september 2022 kl. 03:38

  Tak for jeres svar! Det vil jeg sige til dem.

  7. september 2022 kl. 17:06

  Jeg er sygeplejerske på en børne afdeling 😊

  Du skal bede sekretæren om dokumentation for din indlæggelse, dermed starter din barsel først fra den dag du er udskrevet fra sygehuset 😊

  Ulempen ved  at komme på tidligt hjemme ophold , er at ens barsel starter fra den dag man ikke er indlagt på sygehuset 😊

  Det betyder at hvis du er indlagt i fx 1 uge, så burde din barsel forlænges med en uge i den anden ende 😊

   

  7. september 2022 kl. 17:53

  Der er på alle neonatal afdelinger tilknyttet en social rådgiver, der netop er til for at hjælpe forældrene med at rådgive om disse ting, når man som forældre har mindst overskud til at læse om reglerne.

  Men ja! Mener ikke der er lavet om på reglerne om forlængelse.

  Det er paragraf 26 i barselsloven, der gør sig gældende. I deres tilfælde er det barselsorloven, der bliver forlænget, fordi det er i den periode, de er indlagt. Og den starter dagen efter fødsel. Der kan forlænges med op til 3 måneder.

  Fars arbejde kan også få refusion. For han har også ret til at være fraværende idet man siger, at børnene kræver begge forældre under indlæggelsen. Fars forældreorlov kan først startes op, når børnene bliver udskrevet.

  Man bliver udskrevet, når man bliver sendt hjem på THO (Tidligt Hjemme Ophold).

  Jeg ville allerede nu kontakte eventuel arbejdsgiver og Udbetaling Danmark. Både arbejdsgiver og Udbetaling Danmark skal have dokumentation for indlæggelse, som en ande også skriver kan fås ved sekretæren. Dog gives den som regel først, når man bliver udskrevet idet det jo skal være en udskrivelsesdato på.

  Kærlig hilsen mor til præmatur pige, der kom i uge 30+4 ❤️
  Min barsle blev forlænget i 3 måneder uden problemer ❤️

  7. september 2022 kl. 18:03

  Det jeg mente med far er, at alt efter arbejdet så kan arbejdet få refusion eller far kan holde fri uden løn og så få refusion for hans fravær.

  Nogle arbejdspladser ville i ovenstående tilfælde give fri med løn og så selv modtage refusionen fra Udbetaling Danmark, mens andre vil give fri uden løn og far så selv modtager refusionen fra Udbetaling Danmark.

  Far har ikke ret til fravær med løn men “blot” ret til fravær ❤️

  7. september 2022 kl. 21:36

  Tak for jeres svar. Det er en stor hjælp. Ved ikke om de har talt med en socialrådgiver endnu, men vil gøre dem opmærksomme på det.

  7. september 2022 kl. 21:46

  Jeg tænker, at de blot skal tage fat i en af sygeplejerskerne ❤️

  Ved os kom hun selv forbi. Jeg fødte på Riget i 2019, men kunne ikke forestille mig, at der er lavet synderligt om på modellen 🙂 De havde også en tilknyttet på Hillerød og det var her de fortalte, at alle neonatal afdelinger havde en socialrådgiver tilknyttet.

  Ellers kan de altid ringe til Udbetaling Danmark for råd og vejledning 🙂

  Og forresten tillykke med din nye titel ❤️

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.