Close
Log Ind Opret Bruger

Barsel under uddannelse – SU og dagpenge

 • 21 april 2022, 10:00

  Hej,

  Jeg tænkte om der var nogle herinde der måske er i samme situation som mig, eller har prøvet nogle lign. tidligere 😊

  Jeg er studerende på videregående uddannelse, og har termin midt oktober. Jeg går derfor på barsel lige når det nye semester starter, og tænker at starte igen i september året efter.

  Mit problem/spørgsmål er økonomien i det. Jeg har ikke noget studiejob, så har ikke ret til dagpenge derigennem. Jeg er dog medlem af en akasse, og har ret til dagpenge hvis jeg melder mig ledig.

  Jeg overvejer derfor om jeg kan søge orlov fra studie, og så melde mig ledig i akassen, og modtage barselsdagpenge. Jeg tror dog ikke man må rejse/holde ferie på dagpenge under barsel (ved det ikke med sikkerhed) og hvis vi ønsker at rejse, er det ikke muligt i barslen.

  Jeg tænkte derfor om man kunne holde orlov i 1 semester, og næste semester være på barsel og få su (evn dobbeltklip i 6 måneder)

  Er der nogle der har været ude for samme situation som kan hjælpe? 😊 min skole er ikke til så meget hjælp da de ikke mener man kan holde orlov og gå på barsel – men det står på borger og andre steder som en mulighed.

  21. april 2022 kl. 12:26

  Hvis du er på barsel er du ikke ledig, så det burde ikke være en hindring 😊

  28. april 2022 kl. 08:58

  Hvis du får SU under din uddannelse, er du som mor berettiget til 12 fødselsklip (som far kan man få 6 fødselsklip). Du bestemmer selv, hvordan du får disse klip udbetalt. Du kan læse mere om dette på su.dk 🙂

  Hvis du får elevløn under din uddannelse, kan du få barselsdagpenge. Dette kræver dog, at du går på barsel under elevløns-perioden.

  28. april 2022 kl. 15:34

  28. april 2022 kl. 15:35

  Du er ikke berettiget til barselsdagpenge, så du har de 12 måneders SU-klip, ligesom alle andre, der holder barsel som studerende.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.