Close
Log Ind Opret Bruger

Barsel fra studie – tanker om studieskift

 • 12 januar 2022, 22:09

  Hej med-gravide,

  Jeg er pt. studerende på sygeplejerskestudiet, men pr. 1. feb i år, til og med januar 2023, går jeg på barsel.
  Da jeg igennem længere tid ikke har trives så godt på studiet, leger jeg lidt med tanken om at søge ind på et andet studie, jeg kan starte på i februar 2023 efter min barsel.

  Men “problemet” er jo, at jeg modtager fødselshjælp fra sygeplejerskestudiet og disse skal bruges på dette studie og kan ikke overføres til et andet. Havde egentlig ikke tænkt, at dette ville blive noget problem, da det først er efter min barsel er slut, at jeg skal påbegynde en anden uddannelse.
  Men så slog det mig, at jeg jo skal søge ind allerede nu her til sommer og får jo allerede besked i august måned, hvorvidt jeg er optaget eller ej, hvor jeg så skal ‘acceptere pladsen’ og gør jeg det bliver jeg udmeldt fra sygeplejerskestudiet og mister dermed mine sidste 6 fødselsklip 🙁

   

  Er der nogen herinde, der har stået i samme situation og er inde i reglerne? Så hører jeg rigtig gerne fra jer.

  Bedste hilsner Camilla

  17. januar 2022 kl. 11:38

  Jeg skiftede uddannelse efter barsel. Jeg var skrevet ind på min gamle indtil jeg selv meldte mig ud, og jeg fik også taget gsk kurser i mellemtiden. Så tror ikke det er et problem?

  17. januar 2022 kl. 11:43

  Hej Camilla

  Som jeg forstår det, så går du på SyPj – og har barsel her om lidt. Indtil start 2023. Til sommer vil du søge ind på en anden udd med start sep 2022 eller feb 2023?

  Umiddelbart, hvis du søger med start 2023 februar, og kommer ind. Så tænker jeg godt du kan få den økonomiske hjælp under din barsel på SyPj. Du er jo forsat tilmeldt hele 2022 på SyPj.

  Og du skal bare takke ja til pladsen, og inden du starter skal du dog have meldt dig ud af SyPj. Hvis det er med start af det nye studie til feb 2023. Fordi de skriver til dig igen om du vil have pladsen når vi nærmer os studie start 2023.
  Jeg bliver så tvivl om du mister de måneder du så ikke “går” på SyPj.

  Jeg håber det giver mening 😅

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.