Close
Log Ind Opret Bruger

Barnevogn

Tagget: 

 • 7 august 2022, 20:27

  hej alle

  jeg er førstegangsgravid og nysgerrig på hvilken barnevogn i vil anbefale

  ☀️kh

  7. august 2022 kl. 22:46

  Vi har en Stork til vores dreng. Den er dejlig let og med faste hjul. Meget nem, at få ind og ud af en bus.

  Nu hvor, at samtlige producenter er stoppet med, at lave lufthjul til barnevogne, så er jeg glad for, at vi valgte en barnevogn med store solide gummidæk. Altså det er punkterfri dæk, men de er beregnet til al slags terræn. Har lagt mærke til, at Odder producerer ret tynde hjul til deres barnevogne. Det er ikke så praktisk hvis man fx bor på landet og går mange ture i naturen.

  Hvis du bor i byen vil drejehjul måske være bedre. Stork kan også købes med drejehjul. Men der betaler man ekstra for det stel som hedder Stork Free.

  Jeg kender ikke så meget til andre vogne. Vi har lige købt en Bugaboo Donkey 5 fordi, at vi venter nr. 2 (og hun kommer knap 12 måneder efter nr. 1). Det er en vogn som både kan bruges til 1 eller 2 børn(bruger man kun 1 del kan der klippes en pusletaske på nr. 2 adapter). Ulempen er så, at det er en kombivogn med kort liggemål i liftdelen. Så når lillesøster bliver omkring 5-6 måneder og kan sidde selv, så skal vi finde en anden løsning, eller putte hende i en klapvognsdel. Men den kan jeg klart anbefale hvis, at man ønsker en kombivogn eller planlægger nr. 2 inden for nærmeste fremtid.

  Hvis vi skal have en ekstra stor barnevogn en dag, vil jeg nok købe en brugt Odder. De er billige brugt og kendt for, at kunne holde i mange år. Vores Stork er nu også stadig pæn, og har på ingen måder fortrudt den. Men synes de er for dyre på brugtmarkedet.

  7. august 2022 kl. 22:50

  Glemte at skrive, at fordelen ved Stork er også, at kassen kan klappes helt flad, så den kan være i stort set alle biler.

  På YouTube har flere bilforhandlere demonstreret hvor lidt den fylder i forskellige modeller.

  8. august 2022 kl. 04:15

  Vi har købt en brugt emmaljunga big star supreme med drejehjul, da vi gerne vil have langt liggemål og den dækker vores behov. Vi har heller ikke verdens største vil, men den kan fint være der 😄 jeg er også første gangs.

  Jeg ville klart anbefale at i sætter jer ned og finder ud af hvad jeres behov er også vælger vogn udfra det ☺️

  8. august 2022 kl. 07:22

  Vi er også første gangs. Vi har valgt en Emmaljunga NXT90B SELECT – outdoor. Den har langt liggemål, punkteringsfrie hjul, drejehjul som kan låses, god højde, og skulle ikke gerne fylde meget når den er klappet sammen.

  Ligesom @darling1 nævner, vil jeg anbefale at I finder ud af hvad jeres krav/behov er, og så tage ud i en/flere butikker hvor I kan få vejledning og prøve dem af ☺️

  8. august 2022 kl. 07:32

  Overvej i hvert fald, hvad der er vigtigst for jer, for ingen vogne kan det hele.

  bor du på landet og skal gå meget med vognen, er faste hjul bedst. Bor du i byen er drejehjul praktisk. Hvis du ved du skal køre meget bil, vil det være klogt med en vogn der er nem at slå op og i.

  uanset hvad, så kan jeg kun anbefale vogne med langt liggemål. Vores vogn har mål 98 cm og vi kan heldigvis bruge den til lur endnu og håber vi kan det indtil han bliver 3.

  dog betyder langt liggemål så også at det er en stor vogn og det kan ikke være i alle biler.

   

  vi har en babytrold Xtreme. Den passer godt til vores liv på landet, og den er i den meget billige ende af vogne. Dog ville jeg ønske at vi havde prioriteret en vogn, der nemmere kan slås sammen, da vi bor på landet og skal fragte barnevognen til og fra dagpleje hver mandag og fredag.

  8. august 2022 kl. 08:27

  Helt sikkert som de andre siger så er det meget individuelt hvad man prioriterer og så skal man ud og have dem i hånden. Det kan også være højde på dig det kan blive afgørende for hvordan de føles.

  vi har en Odder north som nu bruges til baby to og kan helt sikkert klare et barn mere. Den har gået mange mange kilometer og kører stadig som ny. Skal du gå langt og meget kan en vogn med faste hjul anbefales herfra 😊

  En ting jeg dog vil slå et slag for så er det en lysere nuance da det faktisk giver et par graders forskel inde i vognen om sommeren 😊

  8. august 2022 kl. 08:33

  Ja der er mange forskellige overvejelser når, at man skal vælge vogn. Jeg valgte selv mærker som Emmaljunga fra, da kassen ikke har fuld understøttelse når, at man klikker den fast til barnevognsstellet. Det gør, at barnevognskassen med tiden kan komme til, at hænge. Og derfor er det ikke en af de vogne som kan holde til, at man sætter søskende ovenpå kassen.

  Men jeg har da hørt ret mange gode historier om Emmaljunga Big Star Supreme (den gamle model). Og har en mindre søster som havde den. Synes ikke kassen hang som sådan, og vognen blev da også solgt videre efter 3 år. Men mine forældre valgte så også, at min søster skulle i klapvogn ret tidligt. Så de sidste år blev barnevognen kun brugt i dagplejen.

   

  8. august 2022 kl. 08:40

  Ja du har en vigtig pointe med højden.

  Jeg er “kun” 160 cm høj og meget glad for vores Stork. Men hører om andre på min højde som synes, at styret sidder for højt og de har svært ved, at se fremad især hvis de lufter hund. Jeg har problemer med ryggen, så derfor vil jeg helst ikke bukke mig for meget. Men kunne da godt mærke, at jeg skulle løfte armene godt for, at kunne lægge liften op i barnevognen pga ekstra højde. Stork er ret høj i forhold til andre barnevogne. Har så også hørt om kvinder der måtte skifte deres nye Emmaljunga NXT barnevogn ud fordi, at styret sad for højt og ikke kunne justeres så meget.

  Basson Nordic Lux er et godt bud på en lidt lavere vogn hvis, at man ikke er så høj. Personligt synes jeg den er ret lav, men den er ret populær kan jeg fornemme.

  Det er en helt lidenskab med barnevogne. Vi kiggede både i Babysam og Ønskebørn. Min mand gik rundt i butikken med de forskellige vogne, og testede dem af. Det kan klart anbefales.

   

  8. august 2022 kl. 08:47

  Jeg vil fraråde Emmaljunga. Vognen er egentlig ok, men synes at kvaliteten i stoffet er dårlig. Vores har fx fået hul bagpå ved kalechen og knapperne på forlæderet er gået af en trillion gange. Butikken ville sætte nye knapper i, men ikke udskifte forlæderet eller hjælpe med hullet efter snak med Emmaljunga. Emmaljunga praler ellers med deres slid test, det synes jeg klinger noget hult.
  Så jeg ville finde en anden vogn. Evt. en brugt, synes ikke man får så meget mere for pengene ved en ny.

  10. august 2022 kl. 21:19

  Tusind tak for alle jeres gode svar. Er der nogle der har erfaring med cybex priam kombivogn?🤞

  11. august 2022 kl. 15:02

  Cybex er et godt mærke og har ofte overvejet autostol og klapvogn derfra, men ville aldrig vælge en vogn med liggemål 78 cm. Så er barnet vokset ud af den når de er 6-9 måneder 🙂 og personligt, kan vi ikke putte vores dreng til lur andre steder end i barnevogn, men det er selvfølgelig hvad man vænner barnet til.

  husk også at overveje om jeres barn skal i vuggestue eller dagpleje. Hvis det er dagpleje, skal man have egen vogn med (og tvivler på at dagplejer vil putte børn i klapvogne, da de som udgangspunkt ikke er beregnet til at sove lur i)

  11. august 2022 kl. 15:04

  Måske også lidt tydeligt at jeg IKKE er fan af kombivogne 😀 men synes virkelig de er ligegyldige, når liggemål er så kort + man risikere at mangle barnevogn ved barn nr. 2, hvis barn nr. 1 stadig skal bruge den som klapvogn.

  ser mange mulige scenarier hvor man alligevel ender med at købe enten en ny klapvogn eller barnevogn ved siden af.

  15. august 2022 kl. 05:47

  Vi er rigtig glade for vores emmaljunga nxt90B, men vil sige den er lidt træls at “låse”, det er sådan en pedal man trykker ned mellem baghjulene, den er stram og den larmer.
  og så vipper kalechen en smule, det er en funktion der går at man kan vippe baby, man kan således ikke vippe baby via stellet, men synes det gør at baby ligger en anelse ned ad med hovedet, især nu hvor vores er blevet ældre (1,5 år).

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.