Close
Log Ind Opret Bruger

Barn under uddannelse

 • 14 april 2021, 10:42

  Hej skønne mennesker

  jeg håber på jeg kan få lidt råd og vejledning herinde.

  min kæreste og jeg vil gerne have et barn. Han er fuldtidsansat og jeg er under uddannelse. Bliver jeg gravid nu her, passer det med jeg kun vil have 1 semester tilbage ved termin.
  Jeg har altid sagt jeg gerne vil have barn under uddannelse, men vil selvfølgelig gerne høre fra nogen med erfaring.

  Er der noget man specifikt skal overveje/tage i betragtning når man bliver mor under uddannelse?

  Har selvfølgelig søgt efter fordele og ulemper på nettet, men hvad er jeres erfaring?☺️

  hilsen skruk studerende

  14. april 2021 kl. 13:38

  Det er lidt svært at hjælpe når man ikke kan læse om der er videregående, erhverv eller gymnatiel.

  Jeg har fået to børn under en videregående uddannelse det er gået super fint. Er kommet godt ind på de nye hold. Har været meget åben, og det har gjort at de har taget godt imod. Der os været en på holdet, der ikke rigtig ville lære de andre at kende og har ventet på deres udspil og det har gjort hun ikke er kommet ind i gruppen. Men åbenhed og prøve lære de andre er gode fif.

  Til det praktiske. Så har man 3 forskellige muligheder (evt kun 2, hvis der kun er opstart en gang om året)

  Den ene er miksklip, som betyder at man studere og samtidig med at du har den lille. Her får man både su og fødselsklip. Man kan også vælge et halvt års barsel og så får man 2*barselsklip hver måned eller til sidst holde et års barsel og få en måned barselsklip hver måned i de 12 måneder.

  Det jeg har oplevet som de største ulemper er at noget teori kan ligge langt tilbage og det er ekstra hårdt i eksamsperioder. Men ellers har jeg nydt at få begge mine børn under uddannelse og er selv gravid med nummer 3, dog færdig til juni og førdt termin i november. Men hvis i gerne vil, gå i gang. 😊

  14. april 2021 kl. 13:42

  Set i bakspejlet havde jeg fået barn under uddannelse. Åh, hvor er det en pude under r*ven på én.

  Nu ved jeg ikke hvordan det ville løse sig hvis du kun havde et semester tilbage – jeg går ud fra du stadig ville tage barselsorlov, og så komme tilbage og gøre uddannelsen færdig bagefter? Det ville være smart.

  Men husk nu, at du ikke nødvendigvis lykkes første, anden eller tredje måned, I prøver. Det kan snildt være at jeres vindue for at nå det lukker, og så får du barn som nyuddannet. (Det er heller ikke helt dumt, da du jo ikke behøver at bortforklare til fremtidige arbejdsgivere, hvorfor du har et “hul” i cv’et… men det kommer meget an på jeres økonomi, da du jo vil være på dimittendsats på barsel.)

  14. april 2021 kl. 17:24

  En anden fordel ved at få under uddannelse er at den fælles barsel falder til manden.

  15. april 2021 kl. 05:48

  Det er videregående uddannelse. Jeg ville forventeligt have 1 semester tilbage hvis jeg tog barsel og det er et semester der består af praktik og hovedopgave så bekymrer mig ikke så meget om en ny klasse ☺️

  ift klip. Hvad betyder miksklip så helt præcis?

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.