Close
Log Ind Opret Bruger

Barn der sover MEGET sent

Tagget: 

 • 14 august 2021, 21:54

  hej

  Jeg har en søn på 4 årig, som altid har været svær at putte. Som baby sov han 20 til 40 minutters intervaller, også om natten.

  Han droppede middagslur da han var 20 måneder gammel.

  Men nu er det så det, at han er 4 år, og han sover først ved en 23-00 tiden HVER aften, og han står alligevel op kl mellem kl 06 og 07 hver morgen.

  Vi føler vi har prøvet alt. Siddet inde ved ham, lade ham ligge selv, puttet ham tidligt og puttet ham sent, holder de samme rutiner, lydbog, meditation, massage og jeg kunne blive ved.

  Han har en lille bror, som falder i søvn ret let hver aften.

   

  Har i nogle gode tips til hvad vi kan stille op?

  15. august 2021 kl. 06:30

  Vi havde det samme problem med vores datter, og tog derfor fat i en søvnkonsulent, der hjalp os. Vi var nemlig kørt totalt døde i det.
  Mit bedste råd er at I skal finde en struktur for, hvordan I synes putning skal foregå også skal I kører med den. Dog er der mange ekstra elementer som msn ikke skal lade sig påvirke af, hvis han ikke følger råd, osv. som en professionel kan give jer. Men vil sige det kan lykkes. Vores barn bliver aldrig en perfelt sover selvom hun er ældre nu, men vi kan håndtere det tager om 45 min og putte.

  15. august 2021 kl. 07:57

  Jeg ved ikke, om det giver mening, og det er ikke fordi jeg vil skrive at det “er da nemt og bare kør med noget kæft, trit og retning”. Sådan tænker jeg ikke. Men vores unger får simpelthen ikke noget valg, når det kommer til sovetider, og det tror jeg befrier dem for en masse at tage stilling til. Det håber jeg, at jeg kan skrive uden at lyde bedrevidende. Rutinerne er korte, enkle og fraviges aldrig. De er 2 og 5 år og sådan har det altid været. Nattøj, tandbørste, kort godnathistorie, slut og sov dejligt. Vi er lige ved siden af, går gerne og pusler, synger en stille sang hvis nogen er utrygge eller har behov – men når der er sagt godnat kl. 19.45, så er det slut med snak, man forlader ikke sin seng, og man ligger ned. Skal man have en tår vand, tager man den selv. Skal man tisse lister man ud og tilbage igen. Hvornår man så falder i søvn, det bestemmer vi voksne selvfølgelig ikke – men eftersom der intet er at foretage sig, går det som regel af sig selv indenfor en rimelig tid – også selvom det undertiden starter under protester og påstanden om “SLET IKKE AT KUNNE SOVE, MOAR!!”

  Hvis han er 4 år er han måske stor nok til at man kan lave nogle ganske tydelige regler for ham omkring sengetider? Uanset at børns søvnbehov er forskellligt, så lyder 7-8 timer jo af ekstremt lidt i den alder, og søvnunderskud kan jo få og til ar gå i hårdknude …

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.