Close
Log Ind Opret Bruger

Baby har vendt sig “forkert” igen i uge 39

 • Avatar
  Anonym
  12 marts 2018, 11:38

  Hej derude!

  Er der nogle, der har prøvet, at baby pludselig har vendt sig "forkert" igen så tæt på termin (39+2 for mit vedkommende)?

  Først lå hun rigtigt, hvorefter hun lagde hovedet opad. Så fik vi hende vendt med numsen ned til et vendingsforsøg i 37+3, og nu har hun vendt sig på tværs i lørdags. Hun sparker med fødderne ned i min lyske i venstre side, og min egen læge har vurderet, at hovedet ikke er nede ved bækkenet. Vi har planlagt at føde hjemme, og nu er jeg helt rundt på gulvet over, at vi igen-igen ikke med sikkerhed kan regne med hjemmefødsel.

  Hvis I har prøvet noget lignende, har I så fået et vendingsforsøg så tæt på termin? Og lykkedes det i så fald? Jeg er førstegangs, men hun har vist ok med plads, fordi hun ikke er så stor.

  Håber på at høre nogle af jeres erfaringer! Gode som dårlige 😉 

   

  12. marts 2018 kl. 11:57

  Min veninde havnede i samme dilemma, deville så prøve at vende tidligt i fødslen, men endte i aks, så jeg havde ikke taget chancen med hjemmefødsel! 

   

  12. marts 2018 kl. 12:03

  Man kan sagtens prøve endnu et vendingsforsøg. Men tror ikke du skal satse alt for hårdt på hjemmefødsel. Når hun har vendt sig igen kunne det også (rent teoretisk) være at der er nogle anatomiske forhold indvendigt der gør, at der er mere plads til hende, hvis hun har hovedet opad, hvilket kunne indikere at en vaginal fødsel ikke er helt så ligetil. Dette ville også tale imod hjemmefødsel.  

  Man kan gøre det, at man vender baby og holder babys hoved på plads nedad (med hænderne udefra), mens man tager vandet. Så holder man ligesom baby i position indtil hovedet trænger ned i bækkenet. Det virker oftest. Men der er selvfølgelig en lille risiko for, at baby ikke kommer rigtigt med ned og så må man lave KS. 

  Men giv da vendingen et forsøg mere. Måske var hun bare så lille at hun har haft alt for god plads at boltre sig på og derfor slår kolbøtter! I så fald kan det være at hun denne gang ville blive liggende rigtigt 😉 

  Avatar
  Anonym
  12. marts 2018 kl. 12:15

  Nogle gange kan det godt lykkes at vende en baby sent i graviditeten. Jeg læste at chancen for succes var 30-50{a5cc2f22e5f9bed1e1b37035ef32c2a7ff4a11abac01745a4c5e6fa7d7eabed8}, men nogle gange er der også en "ukendt" årsag til, at baby vender, som den gør, som man måske bør respektere.

  Min har også igen lagt sig på tværs, og jeg er i uge 37+. Den har ganske kort stået med hovedet nede, men afgledet af bækkenet. Jeg har meget arvæv og mange sammenvoksninger fra mit tidligere aks, så hvem ved, om pladsen forneden er for trang/ubehagelig for baby. 

  I hvert fald har jeg besluttet ikke at forsøge med et vendingsforsøg, hvis baby ikke har vendt sig korrekt i uge 38. Men nu har jeg heller ikke nogen tidligere normalt fødsel i bagagen, og hvis jeg havde haft det, så havde min beslutning måske været anderledes.

   

  Avatar
  Anonym
  12. marts 2018 kl. 12:30

  prøv at undersøge mulgiheden for en rebozo vending. 

  Avatar
  Anonym
  12. marts 2018 kl. 13:50

  Tak for jeres svar! 

  Jeg var meget i tvivl, om vi skulle tage imod første vendingsforsøg, så jeg bliver endnu mere i tvivl om andet forsøg. Min største frygt ifm. fødslen har hele tiden været, om der var plads nok hos mig til at føde hende, så det gør mig bare mere nervøs, at hun hele tiden vender sig væk fra udgangen 🙂 Og det gør mig i hvert fald kun mere usikker ift. hjemmefødsel. Æv.

  Jeg krydser fingre på dine vegne, BoyKing. Uanset hvad skal vores små drillepinde jo nok komme ud i god behold, selvom de gør det lidt mere besværligt lige pt!

  12. marts 2018 kl. 14:03

  Min den yngste var os en snurre top.. fra uge 37 til 39+5 snurrede han hver dag .. 

  endte dog ikke ud i vendings forsøg, da jeg selv hjalp ham rundt sidste gang også havde han ikke pladsen mere.. 

  hvis baby ligger forkert så lig dig med numsen højt gerne over armlænet på sofaen så længe du orker så du er sikker på at den ikke ligger med sin numse nede i dit bækken.. vend dig om på siden .. og puf let til din maven.. ikke hårdere end når du skal få den lille til at vågne lidt så kan du måske være heldig at du kan hjælpe baby rundt selv 

  12. marts 2018 kl. 14:20

  Jeg kan anbefale http://www.spinningbabies.com ????

  Jeg (og baby i samarbejde) vendte selv vores baby flere gange helt frem til uge 38. 

  Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.