Close
Log Ind Opret Bruger

At huske de større søskende

 • Avatar
  fn
  7 januar 2022, 10:05

  Hej med jer 🙂

  Som overskriften indikerer, vil jeg meget gerne høre jer hvad i har gjort i forbindelse med familieforøgelse og at huske de ældre søskende.
  Vi har en kommende storebror på næsten 7, som glæder sig ufattelig meget til babys ankomst. Jeg kan dog godt tænke lidt på, om han mon bliver skuffet og føler sig overset når den lille kommer til at fylde, som de jo gør.
  Har selvfølgelig tænkt, at alenetid med ham skal prioriteres i det omfang det er muligt, men vil meget gerne høre hvad i andre har gjort i praksis og hvilke tanker i har gjort jer.
  pfht 🙂

  7. januar 2022 kl. 10:50

  Vi har 3 børn og har hvergang sørget for at inddrage de/den store i tingene 🙂 til en start sover baby jo meget eller ammer så vi har prioterer at fx leger eller laver noget kreativ når baby sover, snakke om det hele når baby ammer,  se en film sammen. De har været med ved puslebordet og hjulpet med at finde tøj fx alle de små ting har betydet meget.

  7. januar 2022 kl. 21:14

  Jeg har en dreng på 10, (11 år lige måneden inden vores lille pige kommer til verden), og han GLÆDER sig til at blive storebror.
  jeg har her under graviditeten haft ham med til en scanning, vi læser hver uge hvordan baby nu ser ud/hvad hun kan osv. han hjælper med indretning af hendes værelse og er med til at bestemme hvordan tingene skal være der. Han har valgt hendes første bamser, og inddrager ham generelt i alt jeg kan komme til så han føler sig som en del af det.
  Når jeg har født, er planen egentlig at han får lov at være med i det omfang han har lyst til, og når baby sover gå ture med ham (som vi normalt også gør) osv.

  derudover har vi altid haft fælles madlavningsdage flere gange om ugen, (han vil gerne være kok) så vil holde fast i de dage så meget som muligt, om ikke andet med baby på armen.
  Jeg tror bestemt det bliver en omvæltning for ham, når vi altid kun har haft ham, og han og jeg i mange år har været alene og stadig er det ofte (min mand er ikke så meget hjemme). Men tror på at prioritering og inddragelse, og fastholdelse i vores normale hyggestunder er vejen ☺️❤️

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.