Close
Log Ind Opret Bruger

Angst for at amme har IKKE lyst

Tagget: 

 • 13 marts 2023, 14:31

  Som overskriften lyder så handler mit indlæg om angsten for at amme og råd dertil. Jeg skal føde til juni og indtil nu har jeg haft den tilgang at amning skal prøves, men går det ikke går det ikke. Jeg har set hvordan det har nedslidt nogle af mine veninder at sundhedspersonale og velmenende råd har fået dem så langt ud på kanten med mislykket amning og det vil jeg ikke.

  Igennem min graviditet har mine brystvorter gjort forfærdelig ondt. Som om nogle har puttet tigerbalsam eller Chili på dem og smerten tager kun til.

  Det er nu kommer dertil at jeg før jeg skal sove nærmest kan fremprovokere et angstanfald blot ved at tænke på amning. Alt i min krop stritter imod, og jeg får nærmest sådan en ud af kroppen raseri-følelse. Angsten går ikke på at have barnet liggende, heller ikke på tiden der skal bruges, nej det er udelukkende forbundet til at ingen skal rører mine brystvorter. Hvis min kærester så lidt som strejfer dem (ikke med vilje) får jeg nærmest en følelse af overgreb. Og det er egentlig den følelse jeg får når jeg tænker på amning. Jo mere jeg læser om det jo værre bliver det. Er det nogen som har haft det på samme måde? Jeg behøver ikke de her “amning er fantastisk” historier, jeg får næsten kvalme af at læse om dem fordi det skaber så meget angst og følelse af overgreb hos mig. Til historien høre at jeg har verdens sødeste og omsorgsfulde kæreste, men jeg har også reageret kraftigt på berøring af mit bryst under sex længe før jeg blev gravid. Jeg aner ikke hvor det stammer fra og det tager meget tankekraft, skam dårlig samvittighed og alt hvad der følger med der.

  13. marts 2023 kl. 14:36

  Du skal jo ikke amme dit barn hvis du ikke har lyst, en god mor sidder ikke i brysterne. Husk det ❤️

  Avatar
  trr
  13. marts 2023 kl. 14:38

  Kære @junibaby2023

  Jeg synes, at det er rigtig synd for dig, at du har det sådan. Det må virkelig være modbydeligt for dig 🙁

  Jeg har ikke selv haft det på samme måde – har ammet 3 børn (og ammer stadig det ene).

  Men jeg vil sige til dig, at du ikke skal have dårlig samvittighed. Du har jo ikke valgt at have det på den her måde.

  Hvis jeg må have lov til at komme med en lille, velmenende råd, så ville det være, at hvis du finder ud af, at du ikke har mulighed for at amme, så kunne du måske malke ud i stedet for og give det til baby i sutteflaske.

  På den måde, tænker jeg, at du har mere kontrol og måske så ikke føler, at det er ubehageligt.

  Jeg håber, at du kommer til at gå SÅ godt for dig og din baby – og det skal det helt sikkert også uanset hvad <3 <3 <3

  13. marts 2023 kl. 14:48

  Jeg har tænkt det samme, underligt nok kan jeg meget lettere forene mig med tanken om malke ud, at det kun er mig selv som tager på mine bryster, for jeg vil jo så gerne give mit barn det bedste ❤️

  13. marts 2023 kl. 14:49

  Tusind tak ❤️

  13. marts 2023 kl. 15:55

  Jeg havde det på præcis samme måde med min første. Jeg fik det så dårligt i kroppen når jeg ammede ham, og det var slet ikke så fantastisk og magisk som jeg havde hørt det være.

  Jeg har også altid haft meget følsomme nipples, så det føles faktisk også lidt som et overgreb det hele. Jeg ammede i ca. En måned, og så gik vi over til mme, og det var det bedste jeg nogensinde har gjort! Jeg begyndte at få et meget bedre forhold til min søn og det fungerede bare meget bedre for os alle.

  Denne her gang giver jeg det max en uge. Mit mentale helbred er også monster vigtigt, og ligesom på et fly, så skal man putte oxygen masken på sig selv inden man putter den på sine børn, og det er det jeg lever efter 🥰

  Og så skal du bare skrive hvis du har spørgsmål, eller jeg ikke fik formuleret mig helt klart, jeg er meget højgravid og meget træt 😅

  13. marts 2023 kl. 16:35

  Den gang jeg arbejdede på neonatal (børne intensiv) spurgte vi altid moren om hun ønskede at amme eller havde planlagt flaske inden vi begyndte at give mad. Der er mange flere end du tror, som på forhånd allerede har valgt at deres barn skal være flaskebarn, af den ene eller anden årsag.

  Dog kan jeg godt se at det er et tabu emne, men i sidst ende skal man gøre hvad man selv synes er bedst. En mor ligger ikke i brysterne. Her var min første flaskebarn, dog ikke af lyst men af nød, men det var det som fungerede bedst for os, og jeg er helt sikker på at far elskede den måde han kunne hjælpe på med!

  13. marts 2023 kl. 16:38

  Den gang jeg arbejdede på neonatal (børne intensiv) spurgte vi altid moren om hun ønskede at amme eller havde planlagt flaske inden vi begyndte at give mad. Der er mange flere end du tror, som på forhånd allerede har valgt at deres barn skal være flaskebarn, af den ene eller anden årsag. Dog kan jeg godt se at det er et tabu emne, men i sidst ende skal man gøre hvad man selv synes er bedst. En mor ligger ikke i brysterne. Her var min første flaskebarn, dog ikke af lyst men af nød, men det var det som fungerede bedst for os, og jeg er helt sikker på at far elskede den måde han kunne hjælpe på med!

  Jeg blev også mødt af forståelse da jeg var indlagt med min første. Men der er nemlig mange der synes der er en rigtig og en forkert måde at give sine børn mad på.

  Og ja, min mand var også rigtig glad for, at han kunne hjælpe med at give vores søn flaske, som jo er noget han ikke får på samme måde hvis man fuldtidsammer.

  Derudover vil jeg også tilføje, at jeg i dag har en sund og rask dreng med et rigtig fint immunforsvar 🥰 det var nogle af de ting der bekymrede mig meget, men det er slet ikke et problem ❤️

  13. marts 2023 kl. 16:43

  Jeg fravalgte amning med min første og det gør jeg også med fremtidige børn, fordi jeg ikke ønsker at amme. Synes det er ubehageligt og meget grænseoverskridende. Dit mentale helbred er meget vigtigere, så du skal slet ikke have dårlig samvittighed, hvis du vælger at have et flaske barn. 🫶🏼

  13. marts 2023 kl. 16:43

  Jeg stemmer i med de andre. Hvis du fortsat har det sådan når du har født, skal du selvfølgelig ikke amme. Så kan du malke ud sålænge du orker, hvis du orker.

  Forhåbentlig kan du i din graviditet nå at få ro på tankerne omkring det, så det ikke fylder. Og så vil tiden vise om dine tanker ændrer sig. Det vigtigste er, at du trives i både graviditet og moderskab. Jeg har selv to flaskebørn. De er nogle sunde og glade børn.

  14. marts 2023 kl. 00:22

  Min datter var også flaskebarn. Havde tænkt mig at amme da hun blev født, men da hun blev lagt til skreg alt i mig NEJ! Jeg følte det som et overgreb. Og tænkte det var bedre at hun blev flaskebarn end at det ikke skulle være en god oplevelse for os begge 2. Har aldrig fortrudt det!

  14. marts 2023 kl. 09:48

  Du behøver overhovedet ikke at amme hvis du ikke har lyst. Beslut dig fra start – så er det nemmere at få lukket mælkeproduktionen ned (hospitalet har piller du kan få).

  Jeg forsøgte at amme mine 2 første, gik ikke, de fik flaske, og det overlevede de fint på. Det vil din baby også gøre. Det er fuldstændigt op til dig og skal hverken afføde dårlig samvittighed eller noget i den dur hos dig. En god mor sidder alle andre steder end i brysterne.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.