Close
Log Ind Opret Bruger

Andengangsfødslen – hvordan?

 • 28 januar 2021, 20:30

  Til jer, der har født mere end een gang: Hvordan var det anderledes end den første gang? Udover, at man måske ikke bliver så overrasket over veer osv.?

  Ikke fordi I skal komme med de lange fødselsberetninger – men måske kan I alligevel sige et par ord om forskellen? Hvis der var nogen forskel, som I tror skyldtes, at det var anden gang. Andre forskelle er måske også 'bare', at enhver fødsel er ret enestående i sig selv. 
  Jeg spørger fordi jeg skal føde lillesøster til april, og har længe bekymret mig lidt for det. Talte med jordemoderen igår og føler mig nu lidt mere tryg. Vil også prøve at tage op på fødeafdelingen og snakke med dem der om, hvad man egentlig normalt kan forvente fra jordemoderen/mødrene… 

  Jeg er landet på en plan om, at jeg føder på sygehuset. Og stoler på, at jeg bedre kan bruge veerne til at åbne med- at gå med dem. Sidst kæmpede jeg jo nok ret meget imod dem alligevel, selvom jeg forsøgte med det Smertefri fødsel, jeg havde lært. Jeg gjorde nok ikke den teknik rigtigt, eller også virkede den bare ikke på mig. Jeg har dyrker meget yoga og meditation i mit liv, så vil denne gang bare bruge det. Være i det. Med dybe vejrtrækninger, eller hvad jeg føler for. 

  Og så siger de også, at det generelt går hurtigere at føde anden gang. Jeg er dog i ret meget dårligere fysisk form nu end ved sidste fødsel. Betyder det så ikke, at man er lidt mere svag til fødselsarbejdet? 
   

  Jordemoderen forsikrede mig om, at man kun meget sjældent sender anden gangsfødende hjem igen, hvis de ikke har åbnet sig nok. Det er min nr. 1 største skræk. Det er en time hver vej ad små bumlede veje! Med rundkørsler! Jeg skal IKKE sendes hjem! Så må jeg sidde og føde nede i foyeen! Hvis de virkelig er så pressede på plads og tid og alt det. 

  Hvad tænker I?
  Tror I, at jeg godt kan forvente, at min krop kan huske 'hvordan man føder' fra sidst, og derfor er blevet bedre til det? Kan jeg godt regne med, at min krop bedre selv denne gang kan få gode veer?

  Tror I jeg kan regne med, at det med at åbne sig bare går hurtigere, fordi der allerede har været udvidet dernede før? Eller er det kun 'ofte' det er sådan for folk? 

  Jeg vil jo gerne føde uden at være koblet op på alle mulige maskiner med slanger og dope. Som sidst. Men hvor realistisk er det håb, tror I? Er det de fleste, som føder på den måde?

  Og hvad er det ellers, som kan "gå galt"/afvige fra min drømmefødsel, som jeg/vi måske bør forberede mig/os på? 

  akut kejsersnit…  akut operation af enten barnet eller mig bagefter… andet der kan ske?

  Må se at få hørt den bog om Meyermetoden, jeg er blevet anbefalet. Men kan I ellers give nogle tips til, hvad jeg kan gøre for at få de gode veer og åbne op? Sidst fik jeg aldrig rigtig de helt gode veer. 

  Jeg håber I kan hjælpe mig med lidt perspektiv på det her fødsel.
   

  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.