Close
Log Ind Opret Bruger

Amning og ultra små bryster

 • 18 august 2020, 21:11

  Hej alle..

  Jeg er gravid og har termin om en lille uge. Jeg har ultra små bryster (mindre end a-skål) og bekymrer mig rigtig meget om jeg er i stand til at amme min baby.. Jeg troede mine bryster vil vokse i gravid men det gjort de ikke og det gør mig nervøs om jeg kan amme med dem.. 😢 Jeg har også indadvendte brystevorter og det tænker jeg kan løses med ammebrikker.. andre der har kunne amme med små bryster? 🙂 

  18. august 2020 kl. 21:42

  Hej med dig..

  Jeg har også ret små bryster.. (lille a skål ,har dog ikke indadvendt brystvorter) Ammede min første, uden problemer fuldt til han blev 6 mrd. og vi begyndte på skemad.. Jeg stoppede helt da han var ca. 11 mrd. da han ikke rigtig gad det mere og mælkeproduktionen derfor gik i stå..

  Er nu gravid 2. gang og mine bryster er denne gang allerede begyndt at lække mælk omkring uge 20????????‍♀️Selvom størrelsen stadigvæk ikke er noget at prale af.. haha.. De er vokset noget mere under 2. graviditet, er ømme og, kan ikke gå med alm BH men bruger dog fortsat mine alm. sportstoppe så meget større end normalt er de ikke blevet????

  Jeg krydser finger for at det nok skal gå, held og lykke????????????????????

  18. august 2020 kl. 21:48

  Jeg ved ikke om jeg vil kalde mine for små, men vil heller ikke kalde dem store. Men tænker ikke størrelsen har noget at sige. Jeg er sikker på, at når du har født og mælken løber til, så skal de nok vokse. Jeg ammet kun den mindste og brugte ammebrikker pga indadvendte. . Nogen siger det ødelægger amningen.  Men det gjorde det ikke for mig. og ammet næsten et år. 
   

  held og lykke med fødselen????

  Avatar
  Anonym
  18. august 2020 kl. 21:56

  Jeg kunne ikke udfylde en A-skål, før jeg blev gravid. De voksede lidt under graviditeten (lige i begyndelsen). Men da mælken løb til nogle dage efter fødslen, skulle jeg bruge amme-bh i G-skål. Det var lige i overkanten til min smag… Ammede i 18 mdr og kom så tilbage til A-skål – dog ramt af tyngdekraften… 

  19. august 2020 kl. 00:00

  Jeg har godt nok ikke små bryster. Tværtimod. Men du bliver overrasket over hvor store de bliver, når mælken løber til. 
  Jeg har set nogle brystvorte formere som skulle hjælpe brystvorten ud, dem kan du med fordel prøve her under graviditeten og mellem amningerne. Suttebrik fungerer rigtig fint også 🙂

  Avatar
  Anonym
  19. august 2020 kl. 12:05

  Der skal nok komme masser af mælk, det har intet med størrelsen inden at gøre ???? det er mælkekirtlerne der sørger for det, og ikke al det fedt der ligger indenunder ????

  jeg har tidligere set andre skrive om disse, så tænker måske det er dem der bliver nævnt ovenover også 

  https://babyinstituttet.dk/shop/brystvorteformer-medela

  19. august 2020 kl. 12:14

  Jeg har meget små bryster og min datter kunne derfor ikke få nok ind i munden til at danne vacum. Jeg var endda indlagt 4 dage efter fødslen, med fokus på at få amningen etableret. Min redning blev ammebrikker – med dem ammede jeg hende uden problemer til hun var knap 16 måneder. Nu er jeg gravid igen, jeg har talt med forskellige fagpersoner og alle siger at der er en risiko for at resultatet bliver det samme som første gang men at jeg sagtens kan amme med ammebrikker som jeg gjorde med den første, men at man også skal huske på børn er forskellige og sutter forskelligt så måske vil det lykkes at undgå ammebrikkerne denne gang 🙂 Desuden har jeg købt nogle Medela brystvorte formere til at hjælpe med at bløde vævet op og forhåbentligt gøre min hud lidt slappere 😉 

  19. august 2020 kl. 12:16

  Min mor har været jordmoder i 40 år og ifølge hende er det brystvorten der er det størst problem, ikke størrelsen på brysterne. Det kan være svært at få begyndt med indafvente brystvorter – der er jo ingen garanti for at mælken løber til men dine små bryster skulle ikke være problemet…. held og lykke med at få det til at fungere…. 

  19. august 2020 kl. 15:10

  Jeg har små bryster, og en indadvendt brystvorte på venstre bryst. Jeg har brugt ammebrikker på det bryst i den første måneds ti ved alle mine tre, og så var brystvorten ligesom suttet ud på plads og jeg kunne amme uden resten af tiden.

   

  Jeg har ammet 3 børn i ca 18 måneder hver. Og enaf dem var født i uge 35 med dårlig mundmotorik / umoden mund, og der har været fint med mælk til dem. Faktisk så meget at de alle har været over 11 kg da de blev 1 år.

   

  Mine bryster blev også først større da mælken løb til efter en 3-4 dage, og så blev de kæmpe og SÅ ømme. Det gik over igen og nu er de deres almindelig størrelse igen… dog med mere tyngdekraft der hiver dem nedad. 

  Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.