Close
Log Ind Opret Bruger

Amning spørgsmål

 • 27 december 2021, 18:28

  Hej.

  Jeg har et par spørgsmål. Min lille pige bliver sur og irriteret ved brystet.
  jeg mistænker at jeg ikke har mælk nok.
  Mine bryster bliver ikke ømme og spændte mellem amningerne. ( skal de det) Der kommer heller ikke en stråle mælk ud og det er kun en gang i mellem det drypper fra det modsatte bryst, men det er stort set ikke nødvendigt med ammeindlæg.

  Er der et dårligt tegn?

  Hun sover max 3 timer af gangen om natten, ikke i dagtimerne.

  når hun skriger og tager lidt fat og slipper igen og vrider sig.

  Jeg prøver ved begge bryster hver gang.  Hvis jeg så giver hende modermælkserstatning efterfølgende, så tømmer hun 60 ml uden at brokke sig og holder kun små synke pause, det sker ikke på samme måde ved brystet.

  Jeg søger gode råd.

  mvh Ida

  27. december 2021 kl. 19:32

  Hvor gammel er hun?

  27. december 2021 kl. 19:40

  7 uger i morgen 🙂

  27. december 2021 kl. 19:57

  Først og fremmest. Tillykke med din lille pige og hvor er du sej, at have fået amningen op at stå.

  Måske hun bare synes flasken er lettere? Her er maden serveret uden det store arbejde? Man kan pumpe lidt for at få produktionen op. Der findes sådan en powerpumping opskrift. Din sundhedsplejerske kan formentligt sætte dig i kontakt med en ammevejleder, som kan hjælpe dig. Nisseøl hjælper også på produktionen. Og amme-the. Puka laver en god the. Hvis din datter tager på som hun skal, så får hun nok. Og når det hun tager, passer med det du producerer (og du måske suppleret med flaske ved siden af), så bliver brysterne ikke spændte. Noget helt andet er, at jeg da ville tage fat i sundhedsplejersken uanset, hvis din datter slet ikke sover om dagen? Tager hun ikke engang sådan nogle 20-40 minutters snack-lure?

  27. december 2021 kl. 20:56

  Jo hun sover om dagen bare ikke så meget af gangen 20-60 min og så en del vågen og der virker det igen som om hun er sulten og jeg ikke har mælk nok.
  jeg kan pumpe ca. 30 ml ud efter hun har spist tror hun syntes det er besværligt.

   

  27. december 2021 kl. 21:58

  Er hun tjekket for låsninger, ørerne og for stramt tungebånd?

  Mest lyder det som låsninger, og så skal du have fat i en kiropraktor eller lignende.. De fleste babyer får låsninger efter fødslen

  27. december 2021 kl. 22:11

  Hej med dig 🥰

  Stort tillykke med din lille pige.

  Jeg vil anbefale dig at følge Maelkevejen på Instagram og læse hendes opslag. Hun har gode svar på mange af dine spørgsmål.

   

  28. december 2021 kl. 05:14

  Det du oplever er HELT normalt 🙂 du skal sørger for at spise nok, drikke nok og amme så meget barnet vil. Du har mælk nok, det skal du ikke være bekymret for. Hvis din pige tager på og har de våde bleer hun skal have… så har du mælk nok.

  Men det er hårdt at amme for barnet. En flaske er altid nemmere, men hvis man gerne vil amme, er det skråplan at begynde at supplere med flaske. Det går ud over din produktion.

  Jeg kunne i starten sidde og amme nærmest 6 timer uafbrudt for virkelig at få produktionen op. Amning er benhårdt arbejde 🙂

  og mht til søvn, så er det normalt at de ikke sover mere end 3 timer om natten. De skal helst vågne og tilbyde sig til brystet hver 2.-3. Time (og også gerne oftere)

  kan kun anbefale dig at følge ammevejledere på insta. Der kan man få mange gode råd 🙂

   

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.