Close
Log Ind Opret Bruger

Amning eller flaske

 • 30 april 2023, 18:50

  Hej!
  vil gerne høre jeres mening/tanker om hhv amning vs flaske.

  sagen er den at jeg ved min første var meget ung, og havde svært ved at få amningen igang så min mor sagde giv ham flaske og så gik amningen først helt i stå..

  10 år senere fik jeg så nr 2. Min mor pressede igen på med flaske – men denne gang holdte jeg ved og har kunne fuld amme min datter i 1 år til vi selv er trappet ud. det var så fedt og i mine øjne meget nemmere også!

  nu venter jeg nr 3 og min mor er allerede begyndt på at sige jeg skal give flaske denne gang for “så sover baby meget bedre og der er ikke så meget pjat”..

  men jeg oplever personligt ikke at min søn der var flaskebarn sov dårligere/bedre end min datter der er amme barn? Tværtimod har jeg oplevet at min datter praktisk talt aldrig har gylpet? Tror hun har gjort det 2 gange Max? Hvor min søn gylpede ofte.

  i min familie er jeg den første der har valgt fuld amning, og at amme til hun var 1 år. De få i familien der har ammet er gået til flaske inden baby er 4-5 mnd og kan godt fornemme at de lidt har en opfattelse af det er “klamt” at amme så længe?
  de har alle spurgt meget til om min datter nu fik nok (og ja hun er og har altid været en god robust lille Michelin baby). Som om at mme skulle være bedre for hende end modermælk??

  ved godt jeg jo skal gøre hvad jeg føler er rigtigt for mig og baby, gjorde jeg også med min datter på trods af kommentarer..

   

  men hvad tænker i??

  og tillægsspørgsmål! Er der andre der oplever den tankegang som min Mor/familie har?

  30. april 2023 kl. 18:58

  Jeg havde været ligeglad med hvad andre tænker og bedt dem passe deres egen tallerken. Ingen skal blande sig når det kommer til mine børn og jeg skal nok selv bede om råd og vejledning hvis det er det jeg har behov for. 😊

  Jeg ville så gerne have ammet, men fordi min søn var præmatur som endte med sonde, indlæggelse, stress osv. Så kunne det ikke lade sig gøre og jeg er endda også blevet shamet for ikke at give mit barn bryst.  Jeg er gravid igen med termin til oktober og håber sådan det kan lade sig gøre, det ville gøre det så meget nemmere for mig at komme ud da jeg stadig synes det er svært med flaske 😅🙈

  30. april 2023 kl. 18:58

  Tror der er mange der har det ligesom din familie, især hvis de ikke har været omgivet af ammende kvinder 🤷🏼‍♀️

  Jeg fik aldrig rigtig amning op at køre med min søn som jeg fortryder voldsomt, så jeg går 100% efter at amme næste gang og er jævnt ligeglad med andres meninger. I skal gøre hvad der føles rigtigt for jer og så smide alle de dumme kommentarer i skraldespanden. Din mor skal slet ikke bestemme hvad der er nemmest, der er alligevel ikke hende der evt ville skulle stå op med baby ☺️🌸

  30. april 2023 kl. 19:23

  Jeg ammer min datter på 10 måneder og forventer i hvertfald at gøre der i nogle måneder endnu. Jeg kan godt mærke at flere omkring mig faktisk mener at jeg burde stoppe…. Men det fungerer så godt for os og jeg nyder at amme. Derudover så anbefaler Sundhedsstyrelsen jo også amning til 1 år.
  Jeg synes det er så mystisk at folk kan have en holdning omkring andres amning eller om man giver flaske, kan slet ikke forstå dem der har behov for at blande sig i det

  30. april 2023 kl. 20:52

  Hej.

   

  sig til din mor “mor.. luk røven med dit forældede vrøvl, jeg bestemmer, hvordan mit barn skal have mad”

   

  og du må endda gerne sige luk røven. Hun er hamrende respektløs overfor dig:)

  30. april 2023 kl. 21:09

  Sådan ville jeg dog aldrig tale til nogen…

   

  men bortset fra det så har jeg fastholdt det med min datter til stor glæde for os begge (og har fået MEGET MERE søvn end med min søn da jeg har kunne sove videre under amning om natten, og dermed sluppet for at skulle stå op og lave flaske osv…) jeg vil også amme igen næste gang. Aldrig at skulle købe mme, rense flasker, varme en flaske når jeg er ude osv.. det gør alt så nemt, har sågar da hun var helt lille hvis der var total krise ammet hende mens jeg gik rundt og handlede! (Hvad man ikke kan som mor?)

   

  Men gad godt vide hvor den der “de sover bedre på flaske” kommer fra også??
  Nu har begge mine børn sovet så fint som små, og min datter der nu er knap et år og vi har nu kun amning ved putte tid om aftnen, har sovet 4-5 timer af gangen siden hun var 1 mnd, og nu 11 mnd gammel, sover hun 10-12 timer i stræk om natten uden opvågning (afhængigt af hvor meget lur hun har sovet om dagen), og det synes jeg da selv er ret flot af hende?

   

  også med at mme mætter mere? Jeg ved det er længere om at blive fordøjet så der er vel en længere mæthedsfølelse, men det gør det jo ikke nødvendigvis til en god ting? Og synes da hvis jeg har haft ammet på begge sider har jeg stadig ikke skulle op hyppigt og amme, kun når hun har haft et amme spring hvor vi lige kædeammer i et par dage..

   

  det er det samme med sut! Min datter bruger ikke sut, hun har en nusseklud men ikke en hun gider. Hun er nem at trøste uden og sover også fint og falder i søvn selv uden noget. Men folk har virkelig presset på med at jeg skulle blive ved at tilbyde en sut (selvom hun blev helt ulykkelig når jeg gav hende den) selv sp har flere gange spurgt om jeg havde fået hende til at tá sutten. Vuggestuen så helt skræmte ud da de hørte hun hverken havde det ene eller andet (men opdagede så også hun nemt kan trøstes uden blot ved at tage hende op og give hende nærhed og tryghed..) der kan jeg heller ikke la vær at tænke hvorfor SKAL et barn have en sut eller en klud/bamse what ever? Hvor stammer de her ideer fra?

  der er så mange ting og de går mig af og til på.. men alligevel respekterer jeg forskellige meninger.. er bare som om det er standarden og hvis man/ens barn ikke passer ind i det, så bliver der kigget eller kommet med en kommentar…

   

  min mand og jeg har allerede nu også aftalt den næste heller ikke får sut, men bliver tilbudt nusseklud og ellers kys, kram, knus og nærhed.. havde et helvede med min søn og hans sutter….

  30. april 2023 kl. 21:14

  Jeg havde været ligeglad med hvad andre tænker og bedt dem passe deres egen tallerken. Ingen skal blande sig når det kommer til mine børn og jeg skal nok selv bede om råd og vejledning hvis det er det jeg har behov for. 😊 Jeg ville så gerne have ammet, men fordi min søn var præmatur som endte med sonde, indlæggelse, stress osv. Så kunne det ikke lade sig gøre og jeg er endda også blevet shamet for ikke at give mit barn bryst. Jeg er gravid igen med termin til oktober og håber sådan det kan lade sig gøre, det ville gøre det så meget nemmere for mig at komme ud da jeg stadig synes det er svært med flaske 😅🙈

   

  håber du får din amning denne gang❤️

  med et flaske barn og et ammebarn må jeg sige at amning er klart nemmest (og økonomisk også). Er så fantastisk at kunne amme alle steder selv sovende, og ikke skulle have mme med eller varme flaske op osv.. og den nærhed der er i det og tryghed for baby, er så fantastisk! Blev helt ked af hun selv begyndte at regulere ned da hun fik mad for var slet ikke klar til at stoppe 🤣 det er så skønt at kunne give sit barn sådan en start på livet, håber virkelig det lykkes for dig!

  30. april 2023 kl. 21:18

  Jeg ammer min datter på 10 måneder og forventer i hvertfald at gøre der i nogle måneder endnu. Jeg kan godt mærke at flere omkring mig faktisk mener at jeg burde stoppe…. Men det fungerer så godt for os og jeg nyder at amme. Derudover så anbefaler Sundhedsstyrelsen jo også amning til 1 år. Jeg synes det er så mystisk at folk kan have en holdning omkring andres amning eller om man giver flaske, kan slet ikke forstå dem der har behov for at blande sig i det

   

  Nej det er lidt spøjst.. og netop det med Sundhedsstyrelsen anbefaler det er jo også noget jeg har pointeret, WHO anbefaler faktisk til 2 år!
  Men synes lidt amning altid har været en ret jagtet ting, hvis man kan sige det sådan… nogen bliver sure over amning i offentligheden og der har været kæmpe debatter om det, nogen synes det er direkte klamt (hvilket jeg ikke forstår da det jo er det mest naturlige i verden???) og så er der dem som synes det er fint i starten og så er det altså flaske for det er “ulækkert” når baby er større..

  tror det kommer til at tage mange år før amning bliver en ting der er normalt og noget som den enkelte selv vælger hvor længe de vil og ingen blinker af det…

  1. maj 2023 kl. 05:52

  Andre skal heldigvis ikke blande sig i hvad DU gør for/med DIT barn ❤️🌈✨ du er mor, og du ved hvad der er bedst for jer. Der er mange forestillinger og ideer om amning og flaske, og begge ting kan være meget værdiladede. Men hvis du kan, så prøv at lukke det ude. Gå med hvad du har lyst til, og hvad der passer ind i jeres. Jeg har ammet og ammer stadig min datter på 20 mdr og jeg elsker det.

  1. maj 2023 kl. 06:49

  Andre skal heldigvis ikke blande sig i hvad DU gør for/med DIT barn ❤️🌈✨ du er mor, og du ved hvad der er bedst for jer. Der er mange forestillinger og ideer om amning og flaske, og begge ting kan være meget værdiladede. Men hvis du kan, så prøv at lukke det ude. Gå med hvad du har lyst til, og hvad der passer ind i jeres. Jeg har ammet og ammer stadig min datter på 20 mdr og jeg elsker det.

   

  det er det..

  Min datter har praktisk talt vænnet sig selv fra 🤷🏼‍♀️ hun bliver 1 år her i maj og kan også fornemme på hende den sidste amning når hun skal puttes er en hun ikke har brug for mere. Der har hun styret det rigtig godt selv, og synes generelt jeg hører at amme børn har en god evne til selv at sige til og fra hvad deres behov er

  1. maj 2023 kl. 06:51

  Min svigermor prøvede ogwå ihærdigt at gøre min søn til flaskebarn, men jeg tror det var egen sorg over at hun ikke kunne amme sine egne børn. Skulle høre alt fra “at det er meget nemmere” .. “så kan far også bedre tilknytte sig” osv osv. tror jeg fik sagt noget i stil med; hvis amning fungerer, er det det vi gør. Det er nemmest for os.

  vi endte så i 50/50 flaske og amning og så fordele og ulemper ved begge dele. Stay strong og hold fast i din mening! Få den lukket den diskussion på en ordentligt måde.

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.