Close
Log Ind Opret Bruger

Det amning der…

  • 11 marts 2020, 00:41

    Kære mødre,

    jeg har brug for at lufte mine tanker og følelser omkring det her amning, og høre jeres holdninger.

    jeg fødte for 3 uger siden min lille pige. Hun er 4 uger for tidlig født og vi var indlagt i 5 døgn. Hun startede ud med modermælkserstatning indtil min mælk var løbet mere til og hun kunne få fra mig. Jeg begyndt og fuld amme på dag 4 ca. lige inden vi skulle hjem. Hun har ordentlig fat på brystet osv, men trods dette har jeg haft ekstreme smerter ved amning dog har jeg aldrig haft sår. Jeg har grædt så mange gange pga. det og rent følelsesmæssigt har jeg følt mig helt ude af den nogen gange. I starten havde jeg svært ved at få hende på brystet fordi hun afviget meget med hovedet, og så syntes jeg ikke hun blev på i særlig langtid ad gangen. Så fik hun klippet tungebåndet hvilket hjalp meget. Idag er hun god til at tage for sig, men jeg har stadig enormt ondt på det ene bryst. Engang imellem er hun stadig svær at få på og trækker hele tiden hovedet bagover selvom hun er sulten og giver tegn, men det er ikke hver gang. Hun får også meget luft ind ved hver amning som giver hende meget ondt i maven.

    alt dette lyder sikkert helt fint og jeg får hele tiden af vide at jeg bare skal hænge i hvad angår smerten, og at det vil gå over.

    jeg nyder bare ikke det her amning. Jeg er så ked af at amme og føler at det rent følelsesmæssigt bliver for meget nogen gange, også fordi jeg er ked af at jeg ikke kan nyde dette med min datter, men i stedet ser det som en pligt, fordi hun jo selvfølgelig skal have sin mad. 
    Selvom smerten næsten er væk på det ene bryst, så syntes jeg det er ubehageligt at amme. 

    jeg er i tvivl om jeg skal stoppe med at amme og gå over til mme. Nok også fordi mit forløb indtil videre er nemt ift så mange andre, men jeg er bare ikke glad i det. 

    hvad siger I? Skal jeg virkelig bare hænge i lidt endnu og så bliver det godt? Hvad tror I?

    jeg føler mig som den største quiter lige pt. Men hvor længe skal man være ulykkelig over den her situation? Og er amning egentlig også for os alle?

    11. marts 2020 kl. 03:21

    Er der nogen bestemt grund til at du tænker at flaske vil gøre det nemmere at få hende til at spise? Mit barn, som altså er meget stille og rolig af natur, kastede sig også altid rundt under amninger, gik i flitsbue osv. Jeg tror ikke man kan undgå det. Men jeg kan i hvert fald sige, at det gik meget hurtigere med amning end når jeg prøvede med en flaske (havde ikke så meget mælk, så det var en sjælden gang imellem nødvendigt med lidt supplering). Længden af amningerne blev også meget bedre efter de første uger. Min SP sagde det var helt normalt at måltiderne tog lang tid i starten, men at mange babyer med tiden blev mere effektive i spisningen, så det kunne ende med at et måltid måske kun tog fem minutter.

    Jeg har helt personligt den holdning, at man så vidt muligt skal stræbe efter at give barnet råmælken de første par dage, fordi den er helt uerstattelig. Men ellers synes jeg amning skal være et helt frit valg (og man behøver jo faktisk ikke engang at amme for at give sit barn råmælk, men det er en anden snak). Så jeg synes så absolut du skal gøre hvad du føler for, og selvom der desværre er en del fanatisme omkring amning i visse kredse, så tror jeg ikke der i sidste ende er nogen der takker én for at slide sig igennem noget som man faktisk ikke har lyst til. Og selv hvis der er, så er det jo folks eget problem, og ikke noget som skal styre ens valg og liv ???? Men igen, overvej om det rent faktisk vil gøre måltiderne lettere for jer at de kommer fra en flaske. Og hvorfor har du forresten stadig ondt i det ene bryst? Det ville jeg nok lige rende til lægen med hvis jeg var dig, medmindre du allerede ved hvad årsagen er. Hvis dine brystvorter stadig har det hårdt, så få smurt noget lanolin på dem i en fart ❤️ Og prøv at massere brystet lidt, og selvfølgelig sikre dig at det ikke er en betændelse. 

    11. marts 2020 kl. 05:54

    Jeg vil absolut anbefale at du får fat i en ammevejleder! Det har gjort en kæmpe forskel for hvordan det føles for mig at amme. I starten gjorde det ret ondt gennem hele amningen, og var bare ikke rart. Jeg fik både vabler, sår og en tilstoppet mælkegang, som gjorde mega nas!

    En ammevejleder så på vores amning 1 gang, lærte mig en ny stilling, lavede enkelte rettelser og vupti så fungerede det faktisk. Og jeg har ikke haft problemer siden (udover om aftenen hvis baby bliver overtræt). 

    Avatar
    Anonym
    11. marts 2020 kl. 06:28

    Min anbefaling er at få fat i en ammevejleder. Det er ikke normalt at blive ved med at få sår eller have smerter ved amning. Det kunne godt lyde som om, din baby har en uhensigtsmæssig spiseteknik. Når tungebåndet har været for stramt, har baby ikke kunnet spise korrekt, og hvis baby stadig anvender den forkerte teknik, så kan dette nemt give problemer.

    Jeg har selv haft et barn, som ikke fik lært den rigtige spiseteknik, hvilket gave mig store problemer med mælkeknuder og smerter. Efter 2 måneder måtte jeg investere i en elektrisk brystpumpe og tømme efter hver amning. Det hele var noget bøvl, men jeg valgte at hænge i indtil 6 måneder.

    Ved nr. 2 havde jeg besluttet, at jeg absolut ikke ville bruge tid på udmalkning, så ville jeg hellere bruge flaske. Men lillesøster havde fra start en perfekt spiseteknik, så amningen kørte bare. 
     

    11. marts 2020 kl. 07:01

    Hej ????

    Min erfaring er at amning sjældent er en dans på roser. 

    Jeg kæmpede en brav kamp i flere uger for at amme min datter. Jeg brugte pumpe, suttebrikker, alverdens sidde og liggestillinger. Men det var en vild ballade hver gang hun skulle spise. Jeg var så stresset og ked af det til sidst. Og så er det altså ikke værd at fortsætte, hvis man sidder og ligefrem kan mærke ens hjerte galoppere, når det er ved at være spisetid ????

    Jeg frygtede så meget, at jeg ville få den samme ballade med lillebror. Men der var ingenting. Han hægtede sig fat med det samme, og mælken strømmede nærmest ud på ingen tid. Havde kun lidt ømhed i nogle dage, men det var så det. Det var en befrielse!???? Han er nu 6 mdr. og vi ammer stadig dag og nat. Det eneste problem nu er at knægten river og bider mega hårdt ????????…og vi har bisser på vej ????

    Jeg stor fortaler for amning, men man skal heller ikke amme for enhver pris. 

    Bare vær forberedt på, at det også har sine ulemper at have et flaskebarn. Det koster, og det kræver en masse rengøring og tid. 

     

    11. marts 2020 kl. 07:40

    Amning ER mega svært og man skal ikke tro, at den der fredfyldte ro er givet. Den kommer glimtvis. Efter ret lang tid enlightened

    Det sagt, er det stadig det værd. Jeg lykkedes ikke med at amme første. Vi supplerede og gik så helt over på flaske. Næste er fuldammet så jeg har prøvet begge dele…

    Hold kæft hvor jeg kæmpede for amningen anden gang. Og nej, det ER sq ikke rart og GØR ondt. Jeg var nødt til at bruge ammebrikker de første 6 uger, pga sår og at han ikke kunne få ordentlig tag. De gjorde også ondt at bruge og det gjorde ondt at udfase.

    Men men men. At slippe for baby med ondt i maven og forstoppelse pga MME, oh yay!

    Og at slippe for at rense flasker og fylde og varme og

    køle og….

    At slippe for et hysterisk skrigende barn hver nat, fordi man først skulle tumle ud og varme en flaske.

    At slippe for at tænke tinskridt frem lg gå i panik hbis ikke man havde mme hjemme eller nok eller.

    Halleluhja og kampen værd! 
     

    Efter de første to måneder, jamen da kom det. Følelsen af fred og harmoni. Den holdt lige præcis en måned eller to, så begyndte kampen for at holde opmærksomheden på mælkebaren og ikke alt andet kiss

    Men hold ud lidt endnu. Det vender. Og flaske ER altså ikke hele løsningen – det er bare andre problemer no 

    Avatar
    Anonym
    11. marts 2020 kl. 07:43

    Har du fået tjekket nakke og ryg for låsninger ? Prøv evt at amme i en anden stilling på det bryst der gør ondt . Evt i ligger u sengen og du ammer fra det øverste bryst eller laid back Stilling. 

    11. marts 2020 kl. 07:52

    Ps. TS jeg ville aldrig skrive som jeg gør, hvis ikke jeg var overbevist om, at det er en (kort) periode i skal igennem og at der er lys på den anden side no Det er også OK at smide håndklæden i ringen, det ER det. Men kan du holde ud lidt endnu, så venter der noget godt og lettere. Kig på dit barn som dier. Jeg har billeder af min lille pomfrit der ligger lykkeligt med "sit bryst" og krammer det. Ingen tvivl om, at det for ham gjorde forskel, den store fik jo aldrig samme med sin plastikflaske. Og vend så en bøtte MME om og kig på indeholdet. Se om det ikke giver mod til at fortsætte lidt. MED hjælp. Og frem for alt med viden om, at det BLIR bedre! 
    Og det har du fortjent! Du har kæmpet sådan! Ikke kun af nød men vel også fordi, du fra starten godt ville og tror på der er noget godt i det? Så skal du også have hjælp nu, så du kan gå fra en sejr og ikke et nederlag! Dine kampe skal ikke være forgæves! 

    Avatar
    Anonym
    11. marts 2020 kl. 08:18

    Først, så skal du lige have kæmpe ros for at du gør hvad du kan. Om du fortsætter med amning eller skifter til flaske.

    Når det er sagt: jeg brød mig virkelig ikke om at amme, specielt i starten. Min søn er født 3 uger før termin, og fik sonde i 3 uger, før det lykkedes at amme ham tilstrækkeligt. Men der skulle gå sammenlagt 2 måneder, før jeg nåede et punkt hvor jeg syntes det var behageligt. Det gjorde ondt, det var frustrerende, absolut ikke en dans på roser, jeg græd når han lå og suttede – fordi jeg oveni alt det her, også lige fik svamp i brystet, jeg skulle pumpe 8 gange i døgnet, mine bryster lignede noget der var løgn, og alt gjorde ondt. Jeg var SÅ tæt på at sige, at nu er det nok. Men så en dag, gjorde det ikke ondt længere. Lillemanden hyggede sig, jeg nød det. De der smukke ammestunder man ser billeder af, de skete lige pludselig! Der har selvfølgelig også været dårlige amninger/dage efterfølgende, men der gik længere mellem dem. Men i dag er jeg lykkelig for at jeg "bed tænderne sammen", eller hvad jeg egentlig gjorde. Når vi får en 2'er, er jeg den erfaring rigere, at jeg skal give det lidt tid. Men jeg har også erfaret hvornår nok er nok. 

    Som flere nævner: inden du evt. skifter til flaske, så tag fat i en ammevejleder! 

    Og husk, at det er så meget bedre at vores børn har en glad mor, end en der ammer for enhver pris. Hvis du skifter til flaske, så er det fordi det er det rigtige for jer. Jeg ser ikke tilbage på mit ammeforløb med lyserøde briller. Det var så sindssygt hårdt.

    Rigtig meget held og lykke med det! 

    Avatar
    Anonym
    11. marts 2020 kl. 10:55

    DET SKAL IKKE GØRE ONDT AT AMME!!! Ømhed ja, SMERTER nej!! Hvis det gør så ondt så er der noget galt med teknikken. Du skal ha fat i en ammevejleder. Uanset om du vælger at stoppe nu eller fortsætte, så er du en HAMRENDE SEJ MOR! Tænk på det smertehelvede du har udstået fordi dit lille barn skal ha mad, du skal ikke ha dårlig samvittighed over at stoppe. Men und dig selv en tur forbi en ammevejleder, hvis hun kan sit kram, så vil hun også fortælle dig at amning for en hver pris ikke er det værd ❤️

    Avatar
    m2b
    11. marts 2020 kl. 11:36

    Jeg vil lige slå et slag for en tur til kiropraktor. Min den yngste suttede ikke optimalt og det gjorde ondt. Kiropraktoren fandt på et øjeblik ud af at hans kæbe var låst og løsnede den blidt. Smerterne var væk ved næste amning.

    Med den første havde jeg på et tidspunkt skjulte revner som gjorde så sindsygt ondt at jeg græd ved amning. Holdt en pause fra amningen og pumpede ud i stedet så brysterne kunne hele. Det virkede ok. Brysterne helede men kunne ikke tømme dem lige så effektivt som baby. 

    Håber at du får løst problemet. Det er super praktisk at amme hvis det fungerer og hvis ikke så er alle bedst tjent med flasken.

    11. marts 2020 kl. 12:06

    De ammevejledere i snakker om, er det private ammevejledere? For det er da ret dyrt, men ja det er måske det værd og prøve. 
    jeg er bare ret sikker på at det ikke er teknikken. For det er kun mit ene bryst der er problemet. Og havde sp til at kigge på det og hun sagde det ikke så ud til at være svamp eller betændelse. 

    Avatar
    Anonym
    11. marts 2020 kl. 12:20

    Preggo90 skrev :

    De ammevejledere i snakker om, er det private ammevejledere? For det er da ret dyrt, men ja det er måske det værd og prøve. 
    jeg er bare ret sikker på at det ikke er teknikken. For det er kun mit ene bryst der er problemet. Og havde sp til at kigge på det og hun sagde det ikke så ud til at være svamp eller betændelse. 

    Privat ja, men mener at du kan få tilskud via Danmark hvis du er medlem. SP ved desværre ofte ikke nok om teknik. Det er nogle af de bedste penge vi har brugt ❤️

    11. marts 2020 kl. 13:10

    Forældre og fødsel har gratis!

    Det kan sagtens være teknikken – ikke to bryster er ens.

    11. marts 2020 kl. 13:11

    Øv det kan bare gøre så ondt det første stykke tid. Håber du får kontaktet sundhedsplejersken eller en privat rådgiver. Hvis det kommer til at fungere bliver livet så meget nemmere end med flasker. Men det skal være inden du får traumer af at det er svært ????

    Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 17 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.