Close
Log Ind Opret Bruger

Min-Mave debat og artikler om fertilitet, graviditet og børn Fora Ønsker graviditet Ønsker graviditet Ægløsningssmerter og præstationsangst – viden og erfaringer?

Ægløsningssmerter og præstationsangst – viden og erfaringer?

 • 14 september 2021, 08:00

  Hej alle,

  Dette er mit første indlæg her på siden, jeg har fulgt med et stykke tid og I plejer at være nogle kloge hoveder!

  Jeg har to spørgsmål, et vedr. ægløsning og et vedr. mandens præstationsangst. Måske er det en ‘no brainer’, men jeg oplever tit ret tydelige ægløsningssmerter som i hvert fald varer to dage, nogle gange flere dage. Og selve ægløsningen burde vel kun tage ca 24 timer, ikke? Hvornår tror I selve ægløsningen finder sted, når smerter starter eller? Håber det giver mening!

  Derudover vil jeg også høre – jeg har læst at flere herinde oplever at deres mand kan have svært ved at komme, måske grundet præstationsangst eller overstimulering. Det samme gør sig gældende for min, han kan godt komme ved et blowjob, men har svært ved det gennem samleje. Flere herinde skriver at de derfor holder det lidt for dem selv hvornår de har ægløsning osv, for ikke at lægge yderligere pres på manden. Men hvordan klarer I det, uden at føle jer alene i det? Den her cyklus har jeg undladt af bruge ægløsningstest, fordi jeg blev ret presset sidste cyklus da den var positiv – for så var det jo ‘min opgave’ at sørge for vi havde sex (hvor han kommer, vel og mærket) inden for de næste to døgn. Det fungerede ret dårligt. Nu oplever jeg lidt samme ‘stress’ følelse (uden rigtig at være stress) over mine ægløsningssmerter, fordi jeg føler vinduet snart lukker.. Har I nogle gode råd til at takle det hele lidt bedre? På forhånd kæmpe tak!

  14. september 2021 kl. 09:48

  Åh jeg føler med dig her. Jeg prøvede den første måned ikke at sige noget til min kæreste og synes også det var vildt presset at det var mit ansvar at have sex på det rette tidspunkt. Så jeg valgte at sige det fremover hvilket heldigvis har fungeret selvom det føles lidt kunstigt at planlægge sex på den måde

  Men det går selvfølgelig ikke hvis han får præstationsangst. Kunne det fungerer hvis du bare sagde hvilken uge din æl ligger i og så sørger for at have sex ca hver anden dag hele ugen?

  14. september 2021 kl. 10:35

  Vi har gjort det sådan at jeg siger at fra søndag og 5 dage frem så ser det ud til at jeg har et vindue.

  slut

  Og så ved han at det er det optimalt at have sex og gerne hver anden dag lige der. Det har fungeret. ellers ved jeg også at han har følt et mega pres.

  14. september 2021 kl. 10:42

  Åh, tak for dit svar! Hvor er det dejligt at høre man ikke er alene. Og jo, det fungerer klart bedre med bare at aftale hvilken uge der ligesom er størst chance. Men problemet er stadig, at han har svært ved at komme under samleje – så igen føler jeg lidt pres for at optimere odds’ne når vi så har sex i den uge.. (undskyld detajlerne!). Men vi har heller ikke prøvet så længe endnu, så vi er måske stadig ved at finde ud af hvordan vi bedst gør det.

  Hvor længe har I været igang med at prøve, hvis jeg må spørge? 🙂

  14. september 2021 kl. 11:14

  Det er helt iorden 😊 man vænner sig overraskende hurtigt til at høre om andres sexliv, udflåds konsistens og ømme bryster når man er herinde 😅 Det er kun fedt at der er et åbent forum for det

  Men jeg skal lige være helt med på hvad du mener med at optimere oddsene? Vil du gerne have sex oftere fordi han ikke kommer hver gang i har sex?

  En lidt alternativ løsning kunne være at selv inseminere. Det har jeg læst at nogen gør. Måske kan du få mere ro på hvis du ved at i fx selvinseminere 1 gang pr cyklus fx

  Hvad siger din kæreste til det hele? Har han nogle løsningsforeslag?

  Vi har kun prøver i 3 måneder og den første måned ved jeg at vi missede æl. Vi har haft sex ca hver anden dag under æl de to andre cyklusser, men jeg har egentligt mest lyst til at give den hele armen i de dage 😅 Jeg har dog også lidt svært ved at få det indført uden at synes det virker for desperat overfor min kæreste og jeg ved ikke helt om jeg tør foreslå det lige ud

  Hvor længe har i været igang?

   

  14. september 2021 kl. 19:41

  Haha ja det er også først efter jeg har læst med herinde, at jeg er blevet fortrolig med at tale om udflåd osv 😀 det er nemlig super dejligt at der er et åbent forum med plads til det hele.

  Det jeg mente med at ‘optimere odds’ne’ var, at vi i den måde vi har sex på, må sætte lidt mere ind på at han kan komme ‘det rigtige sted’ 😉 for lige nu er det måske kun hver 10’ne gang vi har sex at han kommer der. Men vi har faktisk fået snakket det grundigt igennem igen i dag, og det har givet mig en del ro på. Hans tilgang har været; jamen vi har jo en masse sex, så derfor prøver vi jo. Men han kan godt se, at vi nok er nødt til at forsøge rent faktisk at få nogle sædceller det rigtige sted hen 🙂 og han er positiv og åben, så det er rart. Tror mest presset har været i mit hoved.

  Vi har også været i gang tre måneder faktisk. Hehe hvad mener du med at give den hele armen, altså at have sex hver dag/flere gange om dagen? 😀 hvordan håndterer din kæreste egentlig hele det at prøve?

  Og igen – tusinde tak for svar! Det er virkelig rart.

  14. september 2021 kl. 20:48

  Hej ☺️

  Jeg forstår dig så godt. Min kæreste har altid haft svært ved det og kommer laaangt fra altid, når vi har “for sjov sex” Men! Øvelse gør mester og vi har fundet en god måde for os.

  Vi har prøvet 7 cykli (hvor en førte til 10 ugers graviditet). I starten sagde jeg ikke, når jeg havde en positiv ægløsningstest, men vi var pressede alligevel. Han over at skulle præstere, jeg over at “sikre” vi havde sex den/de dage. Så vi gik hurtigt over til at tale helt helt åbent om det hele.  Kamp planlagt sex, men det virker. Ingen er pressede og det er lykkedes os med udløsning på de max fertile dage hver eneste gang. Jeg fortæller ham det så snart jeg føler æl er på vej (sexlyst og udflåd afsløret det før testen er positiv for mig). Så ved vi begge at det er prime time snart og kan begynde i god tid, så det ikke gør så meget, hvis det ikke lykkes en dag.

  Sorry for langt svar haha. Og pøj pøj.

  15. september 2021 kl. 06:12

  Jeg takker for det lange svar!

  Ej hvor godt at høre at I har fundet en måde der virker for jer, og det er ret betryggende at du faktisk siger at øvelse gør mester. Men jeg er ked af at høre om dit graviditetstab..

  Din historie om hvordan du og din kæreste har haft det i hele processen med at prøve, lyder umiddelbart præcis som vores. Vi fik også snakket (igen) om det hele igår, og jeg er nu også overbevist om at alle kort på bordet, og det at få snakket om det hele, er vejen frem. Men TAK fordi du delte dine erfaringer 🙂

  Jeg håber I snart får to streger 🙂

  15. september 2021 kl. 08:22

  Tak og held og lykke med det til dig også!

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.