Close
Log Ind Opret Bruger

Ægdonation – erfaringer søges

 • 3 april 2022, 05:50

  Hej alle

  Vi står nu i den situation, at næste skridt for os er æg-donation og jeg har MANGE tanker og frustrationer, der kører rundt i hovedet på mig. Så jeg håber at alle jer, der har prøvet det, vil dele lidt med mig. Har fulgt lidt med på sidelinjen og folk virker til at være ret gode til at dele – også følsomme ting, som jeg synes der her er.

  Min største bekymring er nok, om man vil elske barnet, når det ikke er “ens eget”? Jeg kan ikke finde ud af, hvor meget genetik betyder for mig. Og som med alt andet med gener, er det jo et lotteri, så man ved jo alligevel ikke hvad et eventuelt barn får fra hvem. Skal man fortælle barbenet, at det er blevet til med en anden kvindes æg? (Etisk bør man vel af hensyn til arvelige sygdomme) Hvad når barnet bliver ældre? Kan man så få smidt den i hovedet: “du er ikke min mor?” Eller vil barnet stadig elske mig som en mor?

  Vi (mest mig) har valgt, at INGEN (ikke familie – ikke venner) skal kende den rigtige sandhed. At der er en fremmed kvindes æg. På en eller anden måde føler jeg det nok som et kæmpe svigt at min egen krop ikke kan lave sunde nok æg, der kan holde hele vejen gennem en graviditet. Det er nok den største frustration, jeg sidder med nu. Men kan/bør man holde den slags skjult på den lange bane? Hvor åbne har I været?

  Samtidig vil jeg aldrig – pga. min alder – kunne give barnet en søskende. Og det har jeg det også lidt skidt med, da jeg tænker, det er den største gave, man kan give et barn. Men… man kan vel også blive lykkelig som enebarn?

  Jeg tror bare, jeg har brug for at høre fra andre, der har været/er igennem ægdonation-forløb hvordan i håndterede alle de tanker og frustrationer, der er omkring det. Og de af jer, der har fået børn gennem donor-æg: at i ikke tænker over det og knus-elsker dem som jeres egne børn….

 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.