Close
Log Ind Opret Bruger

3-årig- lege selv vs. se fjernsyn

 • 14 januar 2021, 19:49

  Jeg er begyndt at synes, at vi er kommet lidt ud på et skråplan i vores lille familie. Af forskellige årsager har vi nu en hverdag, der har set sådan ud siden den seneste nedlukning i november/dec.: 

  Vores 3-årig vågner kl. 5

  Jeg står op med ham, vi leger lidt med biler, spiser, ser Ramasjang i 2 sek indtil han hellere vil se noget på Disney+/Amazon Prime, hvilket vi gør for der er som regel ramasjang mysteriet hvilket han ikke kan lide. Vi ser noget sammen mens jeg nusser ham i håret og vi hygger os med det.

  Jeg begynder at smøre madpakker ved 7-tiden.  

  8-tiden vågner far og børster hans tænder og kører ham i børnehave 8:30/9.

  Jeg henter ham omkring 15:30.

  Som regel tager han fat i noget legetøj og leger i 2 min. Indtil han enten spørger, om jeg vil lege med biler med ham eller beder om at se fjernsyn. Alt efter mit energiniveau og hvad jeg ellers skal, gør vi/han det ene eller andet. Jeg kan også finde modellervoks eller andet frem, som vi sætter os med og når han selv er blevet optaget af det, og jeg ikke gider mere, så glider jeg ud af der og gør, hvad jeg havde planer om, fx vasketøj, madlavning… selvom jeg måske helst vil arbejde noget mere, men sætter mig kun yderst sjældent og glor ned i en skærm ved siden af ham. Dog skal jeg ofte bruge en opskrift til mad på min tlf., eller tænder for P1 på min tlf, som jeg gør omme fra køkkenet. Han er ikke interesseret i min tlf. Han ved godt, at han ikke får den til at se YouTube på og at jeg skal bruge den. 
  Det sker måske en gang om ugen, at jeg har overskud til at han hjælper mig med at lave mad. Jeg lærer ham at hakke ting med en kniv eller andet, som vi hygger os med. I ca. 20 min., indtil det bliver for komplekst eller han ikke gider mere.

  Han kan sidde i max 10 min. Med noget alene, mens jeg fx laver mad. Så vil han se fjernsyn. Det får han lov til. Så kan han se det i en god time eller mere nogle gange, alt efter hvor tidligt jeg har hentet ham. Det er en eller anden serie på Disney+, der kører i binge-mode. Hvert afsnit varer måske 5-10 min og så kører jinglen igen. Det er vanvittigt hjernedødt, set fra min stol. Han går lidt til og fra, med hans biler, leger lidt med dem på bordet og stener så lidt videre. Kommer over og vil have et glas mælk eller vand og får måske lidt frugt over til fjernsynet også. 
  Spisetid senest 17:45.

  Børste tænder og evt bad 18, eller springer vi det over

  Puttes 18:15 og han falder i søvn på 2 minutter. Med et par biler, en nussejakke han elsker, og en sut.

   

  Og det var så den dag. … Hvad gør I andre med en 3-årig? Jeg lagde mærke til i dag, at jeg synes der er for meget TV for ham. Overvejer om vi skal droppe al streaming, så det eneste er til tider kedelig Ramasjang, så giver det nok sig selv, at han hellere vil slukke… men øhm… han er jo så glad for alle de serier og har også haft en intens dag i børnehaven med 1000 krav og interaktioner og potentielle konflikter med andre. Så jeg kan jo godt forstå ham. Men alligevel… den lille hjerne og al den stimulans hele tiden. Hjernen craver det vel, men skal man ikke også tvinge lidt stilhed og ro ind?

  Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.