Close
Log Ind Opret Bruger
Terminsberegner – beregn din termin

Med terminsberegneren kan du beregne din termin og finde ud af, hvor langt du er i din graviditet. Din terminsdato er den dag, dit barn kan forventes at blive født – altså dit barns allerførste fødselsdag.

Vi kan ikke beregne den forventede ægløsningsdag baseret på den angivne dato. Kontroller dine indtastninger for fejl, og prøv igen.
Den første dag i din sidste menstruationsperiode
Vælg dato

«

»

«

»

  • Ma
  • Ti
  • On
  • To
  • Fr
Antal dage i cyklus:
1
40
(Vælg 28 dage, hvis du ikke ved det)
Antal dage fra ægløsning til menstruation:
1
40
(Vælg 14 dage, hvis du ikke ved det)
Vend tilbage
indtast dato og antal dage, der skal beregnes
Vend tilbage
Resultater
Din ægløsning fandt sted mellem:
21. Juni 2021
Fosteret er mest sårbar
29. Aug 2021
Risikoen for spontan abort falder
29. Aug 2021
Du er nu i uge:
21. Juni 2021
Du kan begynde at mærke liv
29. Aug 2021
Din barsel starter omkring
21. Juni 2021
Din forventede terminsdag
29. Aug 2021
Skriv dig op til Min-Maves populære graviditetsmails ligesom 144.000 andre gravide. Din graviditet tilføjes automatisk skjult til din profil.
Terminsberegneren skal ses som et foreløbigt bud på, hvor langt du er i din graviditet og hvornår du har termin. Lægen eller jordemoderen vil muligvis nå frem til en anden terminsdato, ligesom en senere scanning vil fastlægge den endelige terminsdag.

Beregn din termin

Terminsberegneren er meget præcis og derfor beder den dig om at indtaste

  • Sidste menstruationsdato
  • Længden på din cyklus
  • Antal dage fra din ægløsning til du igen får menstruation

Hvis du kan huske, hvordan dine sidste perioder forløb, så kan du bruge Min-Maves ægløsningsberegner til at udregne dine nøjagtige tal.

Sådan udregnes termin

Terminsberegneren udregner din termin ud fra statistiske data på, hvor lang tid der i gennemsnittet går, fra en kvinde har sin første menstruation og til hun føder sit barn. Det er samme metode som din læge benytter, når du kommer til dit første lægebesøg efter en positiv graviditetstest.

De statistiske tal er så nøjagtige, at de tager højde for, at kvinders cyklus er meget forskellige. Det er derfor, du skal indtaste menstruationsdag, længden på din cyklus og antal dage fra ægløsning til menstruation i terminsberegneren.

Nakkefoldsscanningen – Personlig terminsdato

Da alle børn er forskellige og udvikler sig forskelligt, så får du en ny og mere nøjagtig terminsdato, når du kommer til nakkefoldsscanning omkring uge 11-13. Til nakkefoldsscanningen måles fosterets længde, og derudfra kan jordemoderen beregne mere præcist, hvor hurtigt dit barn vokser og dermed hvornår du har din terminsdato

Du har termin når…

5% af alle gravide føder på deres terminsdato. Det betyder altså at der er langt større chance for at du føder i dagene før eller efter din termin, end på selve dagen. Man siger, at et barn er født til tiden, hvis det er født fra 3 uger inden terminsdatoen og indtil 2 uger efter terminsdatoen.

Graviditetsberegning

En kvinde er gravid i gennemsnitligt 9 måneder, der tæller fra første menstruationsdag og 40 uger frem.

Graviditetsberegningen begynder med 1. dag i cyklus (0+0) og slutter med 39+6.

• Det forreste tal fortæller hvor mange uger af din graviditet du har fuldført.

• Det bagerste tal fortæller hvor mange dage du har fuldført.

Du er altså fx 39 uger henne og i 40. uge på samme tid.

Man bruger menstruationen som målestok for første dag i graviditeten, da det er nemmere at holde styr på hvornår man bløder, end hvornår man bliver befrugtet.

Hvis din menstruation er meget uregelmæssig, vil lægen tilbyde dig en tidlig ultralydsscanning, så din terminsdato kan bestemmes.

Få Min-Maves graviditetsmails

Når du har brugt vores terminsberegner og har udregnet din termin, får du tilbudt at modtage vores gravid uge for uge mails med information om din graviditet.

Vores mails følger din graviditet med daglig information om, hvordan din baby udvikler sig inde i maven, tips til graviditeten, hyggelige ideer og gode grin. Min-Maves graviditetsmails er utrolig populære og læses dagligt af 30% af alle gravide i Danmark.

Når du tilmelder dig vores graviditetsmails opretter vi samtidig en gratis profil til dig, så du kan ændre terminsdato når du har været til nakkefoldsscanning.

Min-Maves terminsgrupper

Her kan du stille kloge og dumme spørgsmål, grine over hormoner, få et klap på skulderen og et kærligt råd med på vejen.

En terminsgruppe på Min-Mave består af 300 af dine nye bedste venner, og de er guld værd under graviditet og barsel.

Se hvad de snakker om lige nu – klik her