Close
Log Ind Opret Bruger

at acceptere at kæresten ikke ønsker flere.

 • Avatar
  Anonym
  19 februar 2021, 20:38

  For at gøre en lang historie kort. 

   

  Vi er et par hvor der er 10 år i mellem os, vi er hver i sær 28-38. Min kæreste har en søn fra tidligere på 14 år og vi har sammen en prinsesse på snart 2 år. Vi har været sammen i 10 år. 

   

  Jeg har længe følt at jeg ikke var færdig med at få børn, jeg ønsker inderligt 1 barn mere, men manden har sagt nej. Han mener ikke han kan overskue 1 mere, og at nu hvor han snart rammer 40 år, kan han ikke magte flere.

  Jeg er knust over tanken, om ikke at skulle oplevet graviditet og en lille baby mere, og det ved han, men jeg kan desværre også godt følge ham. 

   

  MEN hvordan i al Helved, affinder man sig med ikke at skulle have flere? Hvordan når jeg til at acceptere at vi bare har vores lille pige og så er det det. 

   

  Jeg ønsker ikke at gå fra ham på nogen måde, og vi har et skønt liv sammen, men det her driver mig til vanvid. 

   

  Af personlige oversager ville vi først kunne blive gravide om ca 2 år, så derfor ville han være 40+. 

  19. februar 2021 kl. 21:35

  Jeg kan sagtens følge dig, og det må være vanvittigt svært. Men det er nok en risiko man løber ved at være i et forhold med stor aldersforskel. Jeg kender flere forhold, hvor aldersforskellen er lidt i den højere ende. Og her er det stort set altid tilfældet, at den ældste i forholdet ikke ønsker flere børn. Og nogle af dem har kun børn fra tidligere forhold, og ønsker ikke flere. En af mine veninder er i et forhold med omvendte fortegn end dit (hun er den der er ældst) og hun har en teenager fra et tidligere forhold. De har kun fået en sammen, og hun ønsker ikke flere. Og hér sætter biologien jo så godt nok også en stopper for mulighederne når man rammer de 40+, men ikke desto mindre kan jeg sagtens forstå det.
  Når det så er sagt, så kan jeg også sagtens forstå at du har et kæmpe ønske og slet ikke er færdig med flere børn. Men du er kun 28 ! Og der er rig mulighed for, at du kan få flere børn i fremtiden, skulle din mand ændre mening og/eller jeres forhold (gud forbyde det) ikke måtte holde. Så jeg ville slå koldt vand i blodet og blot se tiden an. Og i fald du stadig har et brændende ønske om flere børn om 5-6 år, så må du gøre op med dig selv, om dit ønske om flere børn (stadig) er for stort til at slippe. Og i så fald bør du tage snakken med din mand, og hvis han stadig er stålsat på ikke at få flere børn, så er der nok ikke så mange muligheder end det du selv er inde på.
  Jeg tror ikke man kommer godt igennem at vælge (flere) børn fra, pga en partner, medmindre man er 100% afklaret med sig selv at det ikke skal være. For der er ingen garantier for at et forhold holder. Og skulle det gå i stykker mellem jer i den anden ende, og du har givet afkald på flere børn i mellemtiden, og det så måske bliver for sent (rent biologisk) til at få flere, så kan det have store personlige konsekvenser for dig.

  Men som sagt, så har du rigeligt med tid at løbe på ! Så jeg ville skyde ønsket til hjørne for nu, og blot nyde jeres familie sammen. Især hvis du alligevel siger at det end ikke er aktuelt med flere børn før om tidligst 2 år. Og til den tid kan rigtig meget have ændret sig alligevel.

  19. februar 2021 kl. 21:44

  Jeg tænker også at der er gode muligheder for at han kan ændre mening med tiden. Men du kan jo selvfølgelig ikke være sikker. Måske kan du høre ham om han ville være åben for at tage det op til diskussion om 2 år?

  Avatar
  Anonym
  20. februar 2021 kl. 07:21

  Tusind tak for dit svar. Det hjalp faktisk, det var nok nogle ord jeg lige manglede og tænke over. 😉 

  20. februar 2021 kl. 09:34

  Hvis det er et stærkt behov for dig at få et fælles barn, tror jeg ikke at du kan lægge låg på det i længden – det handler jo ikke bare om en rationel beslutning, men om dyb biologi, familiedrømme mm.

  Hvis han er hermetisk lukket over for idéen og det er supervigtigt for dig, synes jeg at du skal overveje om I skal være jer. Du er 28 år og har fin tid til at finde en alternativ partner og du gør dig sikkert også overvejelser om at du ønsker at dit nuværende barn og et kommende helst ikke må have alt for meget aldersforskel.

  Man får sjældent noget godt ud af at tvinge et andet menneske ud i en eksistentiel beslutning og jeg har personligt set flere eksempler på at en part håbede at den anden ville ændre mening om et vigtigt spørgsmål hen ad vejen, men når det så typisk ikke er sket, har det medført bitterhed og en følelse af at have spildt liv, mens den anden har tænkt "jamen, jeg sagde det jo til dig." 

  Ved din kæreste, at det er en dealbreaker for dig, hvis ikke I får et fælles barn? Måske det kunne få ham til virkelig at se ind i sit inderste og genoverveje sin beslutning, og står han fast, ved du så hvad du har at arbejde med: Enten æde den eller gå.

  Når det er sagt, er det jo meget individuelt hvornår man synes at man er for gammel til at få børn. Min egen mand bliver snart far igen til vores tredje barn og han er i starten af 50'erne. Hverken han eller jeg synes at han er for gammel – han ser i øvrigt også markant yngre ud, men dåbsattesten er god nok – og vi har aldrig fået negative kommentarer over at stifte familie i en for ham ret moden alder.

  For mig lyder det derfor helt skørt at fravælge at få børn, når man er i start-40'erne med henvisning til alder, men igen, det er jo en meget individuelt beslutning.

  Avatar
  Anonym
  20. februar 2021 kl. 19:12

  Vi har en datter sammen på næsten 2 år. 

   

  Han ved godt at jeg ønsker en mere, og har sagt at han ikke vil være 60 når barnet er 20 fx. Det er åbenbart noget som er svært for ham. Og han ønsker også at leve sit liv uden bleer også inden han er pensionist. 

   

  Jeg ved bare ikke hvordan man vælger en mand man elsker af hele sit hjerte, og som er faren til min pige fra pga af et barn som er en drøm pt. 

   

  Jeg må nok ligge min drøm til side et par år og afvente og se. Tvivler dog på han ændre mening. 😪

  20. februar 2021 kl. 19:42

  Det er sjovt som alder kan have en betydning for hvad man vil og ikke vil. Har han fx selv oplevet "gamle" forældre?

  Jeg havde gamle forældre(synes jeg selv). Mine forældre var 60, da jeg var 20. Men jeg har aldrig set det eller dem som et problem. De holder sig godt, de har ikke være "gamle" i deres opdragelse, de har ikke været gamle af sind så det med alder, tænker jeg er ærgerligt hvis det er en hæmsko. Tror du der er noget andet der "trykker," end alderen?

  Synes alderen er et dårligt(mangel af bedre ord) agument, det er ikke unormalt at blive far som 40-årig og man er altså ikke "fyrre, fed og færdig". Min mand er 39(vi har 7 år i mellem os) og han er slet ikke færdig med at få børn. Det er nok nærmere mig der synes det er en hård tanke, da jeg har 3 kejsersnit bag mig og svær bækkenløsning. 

  20. februar 2021 kl. 21:28

  snakkede I ikke om det inden I blev gravide med nr. 1

  Avatar
  Anonym
  20. februar 2021 kl. 22:57

  Nej det har han ikke, men det har jeg. Mine forældre var 40 og 44 da de fik mig, og den dag i dag står jeg uden forældre. Jeg mistede min far som 14årige og min mor som 26 årige. Så jeg har altid sagt at jeg ikke skulle have børn efter 30. Men jeg kan mærke at det går ændret sig meget, og jeg ikke ser problemet i at han bliver 40+ men jeg forstår godt at han måske kan føle at det er for gammelt. 

  Avatar
  Anonym
  20. februar 2021 kl. 23:02

  Vi har ikke snakket om hvor mange børn vi skulle have sammen, da det tog os langt tid at få den første, da vi først skulle have uddannelse og huskøb overstået først. 

  Vi snakkede heller ikke om det den første tid efter, fordi der var alt jo baby lykke, og der tænker man ikke på den næste. I hvert fald ikke mig. Men nu hvor lille pigen bliver større og større, kan jeg bare mærke at hungren efter en til stiger, også selvom det først kan lade sig gøre om nogle år, for mit vedkommende, men han er meget fast på at der ikke skal være flere. 

  20. februar 2021 kl. 23:09

  Altså så ligger man jo også lidt som man selv har redt, hvis man ikke får afklaret sådan nogen ting inden man overhovedet begynder at overveje huskøb og første barn sammen. Jeg ville aldrig have kunnet leve med, kun at få en – min mand ville gerne have nøjedes med en – så det diskuterede vi inden vi startede fremtiden sammen. Nu har du jo din datter at tage ansvar for, og så synes jeg på ingen måde, man kan overveje at forlade et ellers godt parforhold. Men jeg ville nok vente et år mere og se, hvor han så stod. Så ville jeg opsøge noget hjælp – tror jeg – til at finde ro i at 'nøjes' med en – hvis han fortsat ikke ønsker flere. 

  20. februar 2021 kl. 23:25

  Kan ikke lige forstå hvorfor folk bringer aldersforskel ind her, der er …. hold nu fast ! 20 år mellem mig og min kæreste han er lige blevet 50 jeg bliver 30 vi er igang med at lave vores begges første barn, ingen af os har nogle fra tidligere.. altså han er i bedre form end mig og ligner på ingen måde en på 50, han siger også at han aldrig har haft det bedre eller været i bedre form end nu. 
   

  Så tror det er meget individuelt hvor mange børn man har lyst til, og din kæreste vil ikke have flere.. det kan godt være han siger han føler sig gammel, men det er nok mest fordi han føler sig tilpas nu… og det er ok !

  Du skal bare finde ud af hvad du vil og om du kan leve med ikke at få flere nu, ved godt folk siger det skulle man have snakket om.. men altså, har i virkelig alle sammen sat jer ned inden i blev kærester og forhandler om 1-2 eller 3 børn og uden at ombestemme sig undervejs ? 

  20. februar 2021 kl. 23:29

  frøkenjensen skrev :

  Kan ikke lige forstå hvorfor folk bringer aldersforskel ind her, der er …. hold nu fast ! 20 år mellem mig og min kæreste han er lige blevet 50 jeg bliver 30 vi er igang med at lave vores begges første barn, ingen af os har nogle fra tidligere.. altså han er i bedre form end mig og ligner på ingen måde en på 50, han siger også at han aldrig har haft det bedre eller været i bedre form end nu. 
   

  Så tror det er meget individuelt hvor mange børn man har lyst til, og din kæreste vil ikke have flere.. det kan godt være han siger han føler sig gammel, men det er nok mest fordi han føler sig tilpas nu… og det er ok !

  Du skal bare finde ud af hvad du vil og om du kan leve med ikke at få flere nu, ved godt folk siger det skulle man have snakket om.. men altså, har i virkelig alle sammen sat jer ned inden i blev kærester og forhandler om 1-2 eller 3 børn og uden at ombestemme sig undervejs ? 

  ja selvfølgelig har vi det. Især fordi der også er 15 års forskel på os. Jeg sagde inden vi begyndte at date, at jeg ikke ville involvere mig med en mand, der ikke ville have børn. Det ville han gerne. Og da det så blev mere seriøst diskuterede vi så hvor mange. Han sagde en – jeg sagde minimum 3 – så vi landede på 3 😉 

  20. februar 2021 kl. 23:36

  Håbomjulimor skrev :

  frøkenjensen skrev :

  Kan ikke lige forstå hvorfor folk bringer aldersforskel ind her, der er …. hold nu fast ! 20 år mellem mig og min kæreste han er lige blevet 50 jeg bliver 30 vi er igang med at lave vores begges første barn, ingen af os har nogle fra tidligere.. altså han er i bedre form end mig og ligner på ingen måde en på 50, han siger også at han aldrig har haft det bedre eller været i bedre form end nu. 
   

  Så tror det er meget individuelt hvor mange børn man har lyst til, og din kæreste vil ikke have flere.. det kan godt være han siger han føler sig gammel, men det er nok mest fordi han føler sig tilpas nu… og det er ok !

  Du skal bare finde ud af hvad du vil og om du kan leve med ikke at få flere nu, ved godt folk siger det skulle man have snakket om.. men altså, har i virkelig alle sammen sat jer ned inden i blev kærester og forhandler om 1-2 eller 3 børn og uden at ombestemme sig undervejs ? 

  ja selvfølgelig har vi det. Især fordi der også er 15 års forskel på os. Jeg sagde inden vi begyndte at date, at jeg ikke ville involvere mig med en mand, der ikke ville have børn. Det ville han gerne. Og da det så blev mere seriøst diskuterede vi så hvor mange. Han sagde en – jeg sagde minimum 3 – så vi landede på 3 😉 

  Det er nok meget forskelligt hvordan par gør det ♥️ Vi snakkede slet ikke børn eller noget da vi blev kærester, jeg havde heller ikke et kæmpe ønske om børn, så for mig var det virkelig vigtigt at se vores forhold an først uden forventninger om noget, det er også mit første rigtige forhold. Jeg var faktisk meget i tvivl om han ville have børn, men da jeg spurte sagde han, at han selvfølgelig ikke ville involvere sig men en kvinde så meget yngre uden børn, uden også at være villig til at få dem ♥️ Så vi tog det mest bare hen af vejen.

  Avatar
  Anonym
  21. februar 2021 kl. 12:30

  Håbomjulimor skrev :

  Altså så ligger man jo også lidt som man selv har redt, hvis man ikke får afklaret sådan nogen ting inden man overhovedet begynder at overveje huskøb og første barn sammen. Jeg ville aldrig have kunnet leve med, kun at få en – min mand ville gerne have nøjedes med en – så det diskuterede vi inden vi startede fremtiden sammen. Nu har du jo din datter at tage ansvar for, og så synes jeg på ingen måde, man kan overveje at forlade et ellers godt parforhold. Men jeg ville nok vente et år mere og se, hvor han så stod. Så ville jeg opsøge noget hjælp – tror jeg – til at finde ro i at 'nøjes' med en – hvis han fortsat ikke ønsker flere. 

  Det er jo netop også det jeg enlig skriver. Jeg ønsker ikke at forlade ham, og det er det hele mit opslag handler om, hvordan man vender sig til at man nok ikke får mere ind den ene. 

   

  Han har altid vist jeg ville have et barn og det fik vi, men nej vi har ikke planlagt hele vores fremtid sammen inden. Vi har været sammen i snart 10år så det er jo ikke noget som hverken er forhastet eller ikke gennemtænkt fra min side med hensyn til hus osv. Jeg havde da ingen idé om at jeg ville have flere børn ind 1 før nu, det kunne jo lige så godt have været omvendt. 

   

  Syntes dit svar er helt ved siden af, som om du ikke har læst mit opslag. 

  Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 29 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.