Close
Log Ind Opret Bruger

Bevar håbet og tænk evt alternativt

 • 5 marts 2015, 14:46

  Er ny i dette forum, men ønsker at dele min/vores historie med jer der ligesom os, så inderligt ønsker en lille baby.

  Er i dag 35 år, og for ca 5 år siden valgte min mand og jeg at droppe præventionen, og lade naturen gå sin gang, for vi tænkte, selvfølgelig kan vi da få børn, og nu er vi ved at være klar til familielivet, så når den er der, så er den der. Men den kom bare ikke!!

  Tiden gik og pludselig var der gået 2 års tid, og ingen tegn på baby. Vi blev enige om at blive undersøgt, bare lige for at tjekke at alt var som det skulle være, så vi blev henvist til en gynækolog/fertilitetsklinik. Min cyklus var regelmæssig (28 dage) og de BP de tog var normale. Jeg fik desuden lavet en vandscanning for at tjekke om der var passage i mine æggeledere, hvilket der var.

  Min mand afleverede en sædprøve, som viste at han sagtens kunne lave babyer, men at sædcellerne godt kunne bruge en anelse hjælp til at finde vej, især når vi nu havde erfaret at vi ikke selv kunne klare den.

  Vi startede derfor på insemination, og efter første forsøg, var jeg 100 % sikker på at den sad der, for jeg mener vi fejlede jo ikke noget, så hvor svært kunne det være??

  Derfor ramte det også som en bombe, da menstruationen kom fuldstændig som den plejede, og der ingen tegn på graviditet var til stede.

  Vi nåede i alt at forsøge 4 gange med IUI uden resultat, og måtte derefter henvises videre til IVF behandling, som i vores tilfælde skulle foregå på Herlev hospital.

  De fik heldigvis overført de fleste af vores prøve resultater, men ville gerne tage en blodprøve på mig, for at se mit AMH tal,som skulle beslutte om jeg skulle i kort eller lang hormonbehandling. Mit AMH viste sig at ligge i den lave ende, hvilket jo betyder at jeg ikke producerer ret mange æg, men som de jo rigtig nok sagde, var 1 jo nok 🙂 

  Jeg startede på Gonal F 150 IE som ikke gjorde det store for mig og måtte skrues op til 250 IE, for til sidst at køre maks dosis med 450 IE dagligt.

  Det resulterede i 3 æg ud, hvoraf 1 blev lagt tilbage og 1 skulle dyrkes videre, og endte med at udvikle sig til en blastocyst, som vi nu har på frys 🙂 så taget i betragtning at der ikke var ret mange æg, var resultatet rigtig flot. Desværre viste BP sig 14 dage efter at være negativ.

  Det resulterede i et nyt forsøg, denne gang med en ny medicin i lang behandling for at øge chancerne for flere æg, men det endte med 6 æg ud, hvor af ingen var egnet til at lægge tilbage.

  På dette tidspunkt var vi noget pressede og meget psykisk påvirkede, og håbet og troen på at det nogensinde ville lykkedes var ikke eksisterende. Tankerne kredsede om hvordan man kunne være uforklarligt barnløse?? Hvad betyder det, og hvorfor kunne lige netop vi ikke få børn? Vores forældre havde jo ingen problemer haft, og folk omkring os blev gravide på stribe, og ligegyldigt hvor meget man fosrøgte at glæde sig på andres vegne, var jalousien og frustrationen over egen situation ved at æde os op, (nok allermest mig)

  Vi valgte at holde en pause sommeren over og bare være os. Jeg orkede næsten ikke flere hormon behandlinger, og folk der skulle glo på mit underliv flere gange om ugen , eller kommentarer og gode råd fra kvinder der blev gravide, bare af at kigge på deres mænds boksershorts. Elskede bare sætningen, i skal bare lade være med at tænke så meget på det, så sker det bare lige pludselig!! nåh okey er det bare det vi skal, så tror jeg søreme bare vi prøver det. Vi skruer hovedet af og glemmer alt om vores store ønske om at blive en lille familie. 

  Er jo med på, at mange ikke vidste hvad de skulle sige, og jo egentlig forsøgte at hjælpe, men må bare sige DET HJÆLPER IKKE,og hvis man ikke selv har været igennem en fertilitets behandling, så aner man intet om hvad det inderbærer både fysisk, men bestemt også psykisk.

  Efter en pause tog vi kampen op igen,da en af lægerne på Herlev opfordrede os til at bruge de friske forsøg, så vi kunne gemme den blastocyst vi havde i "banken" til senere brug evt til en lillebror eller søster.

  Jeg kom på Gonal-f igen (kort behandling) med maks dosis medicin og fik 6 æg ud. 1 lagt tilbage og 3 til videre dyrkning, men som måtte kasseres efter et par dage, grundet for langsom og forkert udvikling. Denne gang var BP også negativ og endnu engang ventede kulkælderen.

  Vi havde herefter 1 sidste frisk forsøg tilbage (pga det forsøg hvor der ingen æg var at ligge op, ikke tæller som forsøg) Vi talte meget om at det var sidste forsøg, og blev enige om at hvis det gik galt, måtte vi bruge vores blastocyst og ellers prøve et enkelt forsøg på en privat klinik. Det var grænsen vi valgte at sætte, for hvor længe vi ville blive ved.

  Inden det sidste friske forsøg, valgte jeg at lede efter en akupunktør, da vi ville gå all in denne gang, og forsøge at hjælpe til alt hvad vi kunne, også selvom vi ikke anede om det ville gøre en forskel, men skade kunne det ihvertfald ikke.

  Jeg faldt over flere akupunktører på nettet, men valgte at kontakte en ved navn Lars Teit, som havde erfaring med akupunktur de sidste 12-14 år, og som var tidligere sygeplejerske, måske var det det der gjorde udslaget,da jeg selv er sygeplejerske. 🙂  

  Han fortalte at man typisk fik behandling den dag man fik lagt æg op, og igen 3 dage efter. 

  Jeg informerede ham kort omkring vores forløb og fortalte ham at jeg allerede nu, inden jeg skulle starte op på hormoner igen, ønskede at komme i behandling, da jeg var overbevist om at der var en form for uballance i min krop, der gjorde at jeg ikke blev gravid. Den var han naturligvis med på. 

  Jeg fik akupunktur 3 gange inden hormon behandling, og 1 enkelt gang imens jeg fik medicin. 

  Det resulterede i at jeg dog stadig fik maks dosis af Gonal f, men jeg nåede kun at få 8 dages behandling før æggene var modnet så meget, at jeg skulle have ægløsningssprøjten og de var klar til at ud. Lægen derude udtrykte at det godt nok gik stærkt denne gang, og det var da positivt så godt jeg reagerede på behandlingen. (normalt gik der 12-14 dage) Det skal siges, at jeg fortalte dem ikke at jeg var begyndt på akupunktur, men lod det være noget imellem min mand og jeg. 

  Det var omkring det samme antal æg der kom ud som de andre gange, nemlig 5 stk´s.

  Jeg fik endnu en akupunktur behandling dagen efter ægudtag og 2 dage efter udtagning ringede vi til Herlev, og fik den glædelige nyhed at 4 af æggene havde udviklet sig til TOP-klasse æg hvoraf de naturligvis ville ligge et tilbage, og de 3 resterende ville de ligge direkte på frys. Det var et fantastisk resultat, og hele klinikken vidste nærmest hvem vi var da vi kom der ned om fomiddagen, hvor jeg skulle have lagt æg tilbage. Mange var henne og sige tillykke, og nej og ihh og åhh. Det var meget mærkeligt, men også lidt sjovt at se hvor meget de gik op i det.

  Jeg fik lagt æg op, og talte efterfølgende med Lars ang en behandling mere, men han mente at resultatet mht æggene, taget i betragtning, så var min krop skudt så meget i gang nu, at nu skulle den selv have lov til at gøre arb færdigt og hjælpe det æg på vej. Jeg kunne komme igen når jeg havde graviditets kvalme sagde han. frown 

  15 dage efter stod vi med en positiv BP og jeg er  i dag 15 + 2 hvilket er fuldstændig fantastisk.

  Jeg har naturligvis tænkt mig, at fortælle Herlev til næste scanning, omkring min behandling med akupunktur ved det sidste forsøg. Det kunne jo være de ville overveje at lave forsøg med akupunktur igen. Man kan jo mene eller tænke hvad man vil, men vi er overbeviset om at det har gjort en kæmpe forskel i vores tilfælde.

  Så til jer der kæmper derude, overvej om det er et forsøg værd, jeg skal ihvertfald hilse og sige at for os har det været alle pengene værd.

  Held og lykke til jer alle. smiley    

  5. marts 2015 kl. 14:58

  Whau.. sikken en historie. Super tillykke herfra. Hvor er det dejligt at høre. Nu er der blot den lange ventetid.   Akupunktur er godt for mange ting – er også super mod kvalme.

  Knus herfra

  5. marts 2015 kl. 15:08

  Fantastisk ???? og stort tillykke ???? 

  Kan kun tilslutte mig det med akupunkturen. Har været i behandling i flere år og af flere omgange uden så meget som skyggen af en graviditet. Begyndte for 1 1/2 år siden fast hos en akupunktør og i første efterfølgende forsøg blev jeg gravid – desværre med et vindæg ???? men i feb fik jeg lagt et fryseæg op og fik taget en positiv blodprøve forleden dag ???????????? 

  5. marts 2015 kl. 16:39

  Fantastisk at høre, stort tillykke. Det er så skønt og ringe op og få den glædelige nyhed.smiley

  6. marts 2015 kl. 18:50

  Kære pjepbaby, allerførst kæmpe tillykke med din graviditet. Det er jo fantastisk.

  Med fare for at være en lyseslukker, når det kommer til akupunktur, kan jeg bidrage til debatten med følgende erfaringer: Først 3 IUI – alle NEG. Så 4 IVF – de tre første NEG, den fjerde nåede jeg ikke engang til ÆO. Okay! Nu prøver jeg noget andet, tænkte jeg. Så jeg startede med akupunkturbehandlinger og fik over de næste ca. 4-5 mdr. 14 behandlinger. De første i de to pausecykli, før jeg tog IVF 5 samt i stimulationsfasen. Trods 5 udtagne æg, var kun ét til at lægge op – "topkvalitet" men NEG. Fik i øvrigt også akupunktur efter ÆO, og en uge før testdag mente akupunktøren, baseret på pulsanalyse, at jeg ville teste positivt. Men NEG.  Ikke et godt resultat. Heller ikke noget, der højnede min tiltro til behandleren. I de første 3 IVF havde jeg haft en højere befrugtningsrate, og fiaskoen i 4. forsøg blev af lægerne tilskrevet sort uheld/dårlig cyklus. Nå, så fulgte IVF 6 og 7. Begge gange fik jeg akupunktur i stimulationsfasen, begge gange fik jeg (kun) 3 æg ud, og begge gange blev ÆO aflyst. Så jeg synes, jeg har givet det chancen. Op til IVF 8 kunne jeg så ikke længere finde motivationen til at bruge de ekstra penge og tiden på behandlinger, jeg ikke troede ville gøre en forskel (lægerne sagde også, at jeg efter deres opfattelse spildte både tid og penge, men at jeg da godt kunne gøre det, hvis det fik mig til at føle mig afslappet og veltilpas – hvilket det i øvrigt heller ikke gjorde). Tre mdr. før IVF 8 tog jeg til gengæld dhea (forbudt herhjemme, bruges mange steder i udlandet til low-respondere og kvinder + 40). Fik 5 æg ud, 0 befrugtede. Var egentlig klar til at kaste håndklædet i ringen og gå over til donoræg, men så foreslog den udenlandske klinik, jeg havde valgt, at jeg forsøgte et lavstimulationsforsøg med egne æg. Det var nærmest det eneste, jeg ikke havde prøvet. Lavstimulation. Det gav en fin blastocyst, desværre NEG. I skrivende stund er jeg i gang med IVF 10 (jaja jeg ved, at det må lyde skørt, men jeg har virkelig svært ved at give op), endnu engang lavstimulation, og denne gang fik jeg 3 æg ud og 2 flotte befrugtede tilbage. Altså væsentlig bedre resultater, end da jeg fik akupunktur i forsøg 5, 6 og 7. Skal tilbage til IVF 2, før jeg sidst havde 2 æg, der kunne lægges tilbage, selvom jeg er blevet mere end et år ældre (har afviklet de 10 IVF siden september 2013 og til nu).
  Der er jo mange knapper at dreje på, og hvad det lige er for en kombination, der ender med at virke (for dem, altså, det virker for), aner man ikke. Altså hvad der har været udslagsgivende. Måske bare biologisk held? Måske en kombination af den optimale behandlingsprotokol, fuldstændig styr på eventuelle problemer (immunlogiske fx) og held? Jeg hælder nok mest til sidstnævnte.
  Kh fra en gammel IVF-kyniker 😉

  6. marts 2015 kl. 22:42

  Kære Malene_K tak for dit svar og din historie. Jeg håber virkelig at det lykkedes for dig i dette forsøg, kan jo se hvor meget du nu har været igennem.

  Jeg tror bestemt du har en pointe i at det er en kombination af den rette behandling og masser af held. Men jeg havde bare lyst til at dele min historie, og tror selv på at akupunktur var det rette for mig, om ikke andet priser vi os ihvertfald lykkelige nu, for at jeg blev gravid.:-) 

  Ønsker dig masser af held og lykke.

  Kh herfra 

  Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.