Close
Log Ind Opret Bruger
Sådan opnår du et allergifrit børneværelse
facebook pinterest twitter

Sådan opnår du et allergifrit børneværelse

Avatar
10 maj 2024, 08:39 Redaktionen

Som forælder er der meget at tage hensyn til, når det kommer til dine børns sundhed. En stigende bekymring er allergi, astma og eksem hos børn. Faktisk viser undersøgelser, at hver tredje barn har fået udskrevet recept til behandling af disse tilstande. Dette kan påvirke barnets trivsel og søvnkvalitet negativt. Derfor er det vigtigt at skabe et allergifrit børneværelse for at minimere symptomer og fremme et sundt miljø.

Undersøgelser viser at hver 3. barn har fået udskrevet recept til behandling af enten allergi, astma eller eksem. Det er rigtig mange børn der er påvirkede og i kølvandet på disse diagnoser følger ofte dårlig søvn (pga. hoste, kløe, udslæt, hævede slimhinder) og udfordret trivsel. 

Hvorfor er et allergifrit børneværelse vigtigt?

Børneværelset er ofte både et lege- og sovemiljø. Det betyder, at allergener som støv, skimmel og husstøvmider let kan ophobes. Disse allergener kan forårsage allergi- eller astmasymptomer hos børn. Ved at tage forebyggende skridt kan du reducere disse risici og dermed forbedre dit barns sundhed og livskvalitet.

Kristina Andersen, som er ejer af Astma Allergi Shoppen og selv er mor til et multiallergisk barn, har gennem de seneste 13 år hjulpet både private og virksomheder med netop dette stigende allergi-problem. Når det handler om børn, allergi og astma, mener hun, at det i første omgang er vigtigt at kigge på nogle gode forebyggende tiltag, der kan minimere allergener, der hvor børnene opholder sig mest. Nemlig på børneværelset. Kan man minimere barnets eksponering for allergener, kan man derigennem minimere barnets symptomer:

“Børneværelset er ofte et kombineret lege- og sovemiljø. Derfor er det vigtigt, at man netop her er opmærksom på, at der hurtigt kan ophobe sig støvpartikler, allergener, snavs og bakterier i deres sovemiljø. Her kan f.eks. husstøvmider og svampesporer få gode levevilkår, hvilket i sidste ende kan føre til allergiske eller astma-lignende symptomer hos børn. Som forælder er det nemlig muligt at afhjælpe en stor del af problemet med nogle simple tiltag, som effektivt kan minimere symptomerne og dermed også børnenes forbrug af evt. medicin” 

Du kan her læse Kristinas 7 simple råd til at lindre allergiske symptomer og forebygge problemer på børneværelset:

 

7 trin til at skabe et allergifrit børneværelse

For at hjælpe dig med at skabe et allergifrit børneværelse, har vi samlet 7 simple råd:

  1. Få ting og glatte flader: Færre ting og glatte overflader gør det lettere at rengøre og mindske støvophobning. Undgå for mange pyntegenstande, og opbevar legetøj i lukkede skabe for at reducere støv.
  2. Brug allergivenlige tekstiler: Vælg kemifrie og allergivenlige dyner og puder, der kan vaskes ved 60 grader. Dette hjælper med at minimere husstøvmider. Overvej også allergivenlige madrasser, der ikke afgiver skadelige kemikalier.
  3. Hold en skofri zone: Ved at fjerne sko fra børneværelset mindsker du bakterier og allergener, der kommer ind udefra. Sørg for at støvsuge regelmæssigt med en støvsuger udstyret med HEPA-filter for at fjerne små partikler effektivt.
  4. Ventilation og hævede møbler: Hævede møbler gør det nemmere at rengøre under dem og fremmer ventilation. Dette forhindrer ophobning af fugt, der kan føre til skimmel og husstøvmider.
  5. Renere luft med luftrensere: En luftrenser med HEPA-filter kan hjælpe med at fjerne støv, pollen og svampesporer fra luften. Vælg en luftrenser, der ikke udleder ozon eller andre skadelige stoffer.
  6. Tilføj luftrensende planter: Planter som fredsliljer, edderkoppeplanter og bregner kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten og reducere kemikalier i luften. Sørg for, at jorden ikke indeholder skimmel.
  7. Brug allergicertificeret maling: Når du maler børneværelset, skal du vælge maling, der er godkendt af Asthma Allergy Nordic for at undgå skadelige dampe.

Med disse tips kan du skabe et allergifrit børneværelse, der hjælper med at reducere allergi- og astmasymptomer og sikrer et sundt og sikkert miljø for dine børn.

Pro-tip: De samme råd gælder naturligvis også i resten af hjemmet;)