Close
Log Ind Opret Bruger
Værn om hyggen og nysgerrigheden med fine børneplakater
facebook pinterest twitter
Annonce

Værn om hyggen og nysgerrigheden med fine børneplakater

Avatar
12 oktober 2023, 07:52 Redaktionen

Indretning af børneværelset er noget, der fylder for mange forældre. Og det behøver hverken at være dyrt, vanskeligt eller specielt tidskrævende. Der findes utallige stilarter, farvesammensætninger, teksturer og møbeltyper. Så mange skønne ting, at det sværeste er at vælge. Når du så har fundet den helt rigtige seng og reolen, der kan rumme al tøjet og legesagerne, så stop op engang. Nu mangler du nemlig kun pynten på væggene. Børneplakater er en smuk og budgetvenlig måde at dekorere på, og plakaterne er nemme at hænge op. Vælg de rigtige vægdekorationer, og scor topkarakter i dit vigtigste indretningsprojekt.

 

Søde børneplakater

De klassisk søde plakater til børneværelset dækker over en række motiver, som bare er bløde og rare at kigge på. Motiverne er ofte kendte dyr, ting eller figurer, som eksempelvis enhjørninger, ballerinaer eller dinosaurer. Øjnene er store og venlige. Farverne er lyse, og temaerne hyggelige. Nogle designs giver dig mulighed for at tilføje en sød, personlig tekst under motivet. Til den minimalistiske indretning fås også stregtegninger af kendte dyr, hvor sort/hvid-kontrasten udgør blikfanget. 

 

Spændende læringsplakater 

Børn kommer til verden med enorm nysgerrighed og videbegær. Hvorfor ikke stimulere dem med fine læringsplakater, der plejer interessen for naturen og dyrelivet omkring os? Læringsplakater til børn dækker over motiver, som på en eller anden måde oplyser. Udgangspunktet skal være noget, barnet kender, og som det kan bygge videre på. Eksempelvis plakater med bier, sommerfugle, mariehøns, store rovdyr, seje dinosaurer eller smukke hvaler. Det kunne også være årstiderne, som hver har charme og traditioner. Sådanne læringsplakater eller pegeplakater stimulerer interessen for og kærligheden til naturen, som igen fører til et ønske om at passe godt på den.

 

Den personlige fødselstavle

Fødselstavlen er en illustreret plakat med barnets personlige informationer fra fødselstidspunktet. Den gives ofte i gave til barnedåben af familie eller gode venner, eller også ønsker forældrene selv at forevige den lille samling fakta fra det magiske øjeblik. Fødselstavler kan hænge på børneværelset længe og kan både dekorere og bruges som pegeplakater. Hvis du ønsker også dig en fødselsplakat til stuen, men gerne vil holde pastelfarverne på børneværelset, kan du vælge en 1:1 fødselstavle. Her er motivet en babyskitse med dit barns nøjagtige mål på fødselstidspunktet, og det sort/hvide design er netop tiltænkt den moderne, skandinaviske indretning.

 

Plakater med tal og bogstaver

Børn skal ikke være ret gamle, før de begynder at pege, udforske og tælle med fingrene. Af den grund er barnets første bøger ofte pegebøger. Så længe det er sjovt og leges ind, er det aldrig for tidligt at introducere bogstavlyde og kendskab til mængder. Små børn kan bruge illustrerede tal- og bogstavplakater til at pege på de kendte ting, dyr eller madvarer. Og før du har set dig om, at dit barn klar til at lære at lære at kæde dyrenes navne sammen med bogstavernes lyde. 

 

Træpynt er også hyggeligt

Hvis du leder efter pynt og dekoration af den slags, der ikke skal i glas og ramme, er der også en hel del at vælge imellem. Hvis du kigger efter i mindre webshops og kreabutikker, vil du få øje på en masse fine og anderledes ting til børneværelset. Eksempelvis søde, håndlavede uroer og broderede eller tuftede tæpper. Der findes også fint, laserskåret træpynt med form som søde dyr, børnene kender. Som gave til dåben er det et sikkert hit med en fødselstavle i træ med barnets navn og fakta. Bemærk, at træpynten er skabt til at hænge på væggen og ikke til at indgå som legetøj på gulvet.


Læs også: