Close
Log Ind Opret Bruger
Sjovt udendørs legetøj – fra insekter til cykler
facebook pinterest twitter
Annonce

Sjovt udendørs legetøj – fra insekter til cykler

Avatar
2 maj 2013, 07:02 ton

Det er sjovt at lege udenfor

Sommeren står for døren og langt de fleste mindre børn elsker at lege uden døre. Vi har derfor kigget lidt nærmere på legetøj, der er særligt velegnet til udendørs leg.

 

Insekter og småkryb som legetøj

De fleste børn har en naturlig fascination af insekter, og med en insektkikkert kan de studere dyrene på helt tæt hold. Køb evt. en bog om insekter så I kan lære mere om de dyr, I kigger på.

Denne beholder med indbygget forstørrelsesglas har lufthuller, så insekterne ikke lider overlast, mens der kigges på dem.

Beholderen er vandtæt, så det er også muligt at kigge nærmere på mindre dyr fra det våde element.

 

Sjov med bolde

 

Den klassiske fodbold har længe haft plads i de fleste villahaver, men der er mange andre slags boldsjov til haven. Hvad f.eks. med dette bowlingsæt i hårdt skum?

Bowlingsættet kan bl.a. lære de mindste om koordination, men lur mig om ikke også en del forældre kan fristes til at tage et spil, når ungerne er lagt i seng?

Spillet er i hårdt skum, så det kan også bruges indendørs.

 

Udendørs spil

Det er ikke kun bowling, der kan spilles i haven. Hvad f.eks. med at tage et spil kryds og bolle på græsplænen?

Spillepladen måler 1 x 1 meter og er lavet i skumplast.

Du kan i øvrigt også få en hinkerude i samme materiale, så I kan flytte hinkelegen om i haven, væk fra biler og anden trafik.

 

Cykler

Løbecyklen, eller balancecyklen som den også kaldes, er kommet for at blive, og den er et stort hit blandt de fleste børn fra ca. 2 år og opefter.

Hos Legeakademiet kan du både få løbecykler i træ og metal. I sidstnævnte kategori kan bl.a. nævnes Puky begynder løbecyklen, der tidligere har vundet en fornem førsteplads i en løbecykel-test foretaget af det tyske forbrugermagasin ”Öko-test”.

 

Gynger

Gyng-gang, gyng-gang… De fleste børn elsker at gynge, og heldigvis for det – gyngerne bidrager nemlig til barnets motoriske sans samt labyrintsansen, der bl.a. stimulerer koncentrationen og indlæringsevnen.

Der findes gynger til både store og små – og gynger der kan bruges af flere aldersgrupper. Sansegyngen hører til blandt de gynger, der kan bruges af børn i forskellige aldre, og den kan faktisk også bruges indendørs, hvis man ønsker det.