Close
Log Ind Opret Bruger
Hvorfor du bør overveje at købe brugt tøj til din baby i stedet for nyt
facebook pinterest twitter

Hvorfor du bør overveje at købe brugt tøj til din baby i stedet for nyt

Avatar
25 april 2023, 08:48 Redaktionen

 

At købe brugt tøj til sin baby i stedet for nyt er en mulighed, som flere og flere forældre overvejer i dag. Chefredaktør, Julie har interviewet flere forældre og eksperter for at få deres tanker og perspektiver på, hvorfor det kan være en god idé at overveje at købe brugt tøj til sin baby og udtaler selv: “Jeg går selv meget ind for brugt tøj både til mig selv og min datter. Vi skåner miljøet og sparer penge – det er en win-win for alle. Derudover har min datter utroligt sart hud og tåler ikke den mindste smule parfume eller kemikalier. Derfor er brugt tøj den mest ideelle for hende at bruge.” 

 

Store besparelser 

En af de vigtigste grunde til at købe brugt tøj til ens baby er selvfølgelig at spare penge. Som forælder kan udgifterne hurtigt løbe op, og det kan være svært at retfærdiggøre de ekstra omkostninger til nyt tøj. Jeg talte med Maria, som er mor til en 8 måneder gammel pige, og hun fortalte mig: “Jeg var lidt skeptisk over at købe brugt tøj i starten, men det viste sig at være en fantastisk måde at spare penge på. Jeg kunne nemt finde tøj i god stand til en brøkdel af prisen på nyt tøj. Det gik hen og blev et mål for mig, at få tøjet så billigt som muligt og man kan virkelig være heldig på fx Reshopper.”

 

Læs også: 5 gode råd til at indrette babyværelset

 

Øget bæredygtighed

En anden vigtig faktor er bæredygtighed. Som forbrugere har vi alle et ansvar for at tage vare på vores planet, og at købe brugt tøj er en måde, hvorpå vi kan bidrage til en mere bæredygtig livsstil. Jeg talte med Pernille, som er en miljøforkæmper og mor til tre børn, og hun sagde: “Ved at købe brugt tøj kan vi mindske vores forbrug af ressourcer og samtidig reducere mængden af tøj, der ender på lossepladserne. Det er en lille ting, men det kan gøre en stor forskel i det lange løb.”

 

Færre kemikalier

At købe brugt tøj til ens baby kan også hjælpe med at undgå de kemikalier, der ofte findes i nyproduceret tøj. Når du køber brugt tøj er tøjet højstsandsynligt vasket et par gange og dermed er du sikker på at alle de kemiske stoffer som var i tøjet, er vasket ud. Jeg talte med Karina, som er farmaceut og mor til en 4 måneder gammel dreng, og hun forklarede: “Nyproduceret tøj kan indeholde kemikalier fra farvestoffer, print og behandlinger, som kan irritere babyers sarte hud. Jeg kan tydeligt se forskel på min babys hud, når han har en body på som er helt ny og en brugt vasket body. Det er faktisk meget skræmmende.”

 

Større udvalg

Endelig er det også værd at nævne, at at købe brugt tøj til sin baby kan give mulighed for at støtte velgørenhedsorganisationer. Mange velgørenhedsorganisationer modtager brugt tøj som donationer og sælger det videre for at indsamle penge til deres formål. Ved at købe brugt tøj kan man støtte disse organisationer og samtidig gøre en forskel for andre familier, som har brug for hjælp. Jeg talte med Mette, som er mor til en 6 måneder gammel pige, og hun sagde: “Jeg kan godt lide at købe brugt tøj, fordi jeg ved, at jeg støtter en god sag samtidig med at jeg sparer penge og undgår at købe nyt tøj, der kan skade miljøet.”

 

TIP!
Reshopper er den førende platform for køb og salg af brugt tøj og produkter til mor, baby og barn. Der sælges 100.000 varer hver måned. Du kan super nemt og sikkert sende og modtage dine varer via appen, da de har et samarbejde med DAO og Bring.