Close
Log Ind Opret Bruger
Pottetræning på 3 dage: Hvorfor virker metoden så godt?
facebook pinterest twitter

Pottetræning på 3 dage: Hvorfor virker metoden så godt?

Avatar
7 marts 2023, 14:04 Redaktionen

pottetræning på 3 dage

 

Pottetræning kan være en udfordring for mange forældre, men hvad hvis du kunne træne dit barn til at blive blefri på kun tre dage.  Metoden “blefri på tre dage” er en intensiv træningsmetode, der har vist sig at være effektiv for mange forældre, der ønsker en hurtig og effektiv måde at hjælpe deres børn med at blive blefri.

 

Hvad er “Pottetræning på 3 dage”?

Bogen “Pottetræning på 3 dage” guider forældre igennem en effektiv metode til at træne deres børn til at blive blefri på kort tid. Bogen giver praktiske tips og bruger positiv forstærkning til at styrke læringen. Den er populær blandt forældre, der ønsker en hurtig træningsmetode.

Læs også: Indlæg “Blefri på 3 dage – metoden”

 

Hvad går metoden “Pottetræning på 3 dage” ud på?

Metoden fokuserer på at lære børnene at genkende følelsen af at skulle tisse eller have afføring og derefter reagere ved at bruge toilettet. Forældrene skal være dedikerede og tage sig tid til at træne deres børn i løbet af de tre dage og samtidig være tålmodige og støttende, når deres børn lærer den nye vane. Det er vigtigt at huske, at alle børn er forskellige, og det kan tage længere tid for nogle børn at blive blefri, selv med den mest dedikerede træning.

 

Læs også: 9 lette og gode råd til pottetræningen

 

Trin 1: Forberedelse

Første trin til at få dit barn blefri på 3 dage er forberedelse. Sørg for, at dit barn er klar til at blive blefri. Se efter tegn på, at dit barn er klar, som interesse i toilettet og at fortælle, når de har lavet i bleen. Sørg for at have alt nødvendigt udstyr klar, som en børnetoiletsæde eller potte. Køb blefri trusser eller underbukser til dit barn, så de kan vænne sig til at have tøjet på og føle, når de skal tisse eller lave stort.

 

Trin 2: Fokus på de tre dage

Når forberedelsen er gjort, skal du fokusere på de tre dage, hvor du arbejder på at få dit barn blefri. Have et klart mål og bruge al din tid og energi på at hjælpe dit barn lære at bruge toilettet. Dit barn skal have blefri trusser eller underbukser på hele tiden i de tre dage og tages på toilettet hver halve time eller time. Brug en alarm eller et ur for at minde dig om at tage dem med på toilettet.

 

Trin 3: Belønning og positiv forstærkning

Belønning og positiv forstærkning er afgørende for at få dit barn blefri på 3 dage. Giv dit barn ros og belønninger, som fx et klistermærke, når de bruger toilettet korrekt. Undgå at skælde eller straffe dit barn, da det kan gøre det sværere for dem at lære at bruge toilettet.

 

Forbered dig ordentligt og vær tålmodig og konsekvent, hvis du vil bruge metoden “blefri på tre dage”. Husk at belønne succeser og undgå at straffe fejltagelser. Med den rette træning og støtte kan dit barn blive blefri på kort tid.