Close
Log Ind Opret Bruger
Det er bedst at sove i mørke
facebook pinterest twitter

Det er bedst at sove i mørke

Avatar
3 oktober 2019, 06:03 ton

børn sover bedst i mørke

Tændte natlamper er langt fra et ualmindeligt syn på børneværelser, men faktisk har børn allerbedst af at sove i mørke.

 

Sluk natlampen når barnet skal sove

Der kan være flere grunde til, at natlampen er tændt på mange børneværelser. Hos nogen skyldes det, at børnene er bange for mørket, hos andre er det snarere af praktiske årsager, så det er nemmere for forældrene at finde sutten, hvis barnet vågner midt om natten.

Egentlig ganske fornuftige grunde, men forskning viser, at mørke er bedst for bl.a. immunforsvar og helbred, så måske var det en idé at ændre på vanerne?

 

Den gode søvn er vigtig

Udskillelsen af søvnhormonet melatonin er størst i mørke. Søvnhormonet er med til at sikre en god søvn – med andre ord opnår vi den bedste og dybeste søvn, når det er mørkt.

Den gode søvn er vigtig for flere af kroppens funktioner, bl.a. humøret, indlæringen og den generelle sundhed. Forskere mener desuden, at selv let belysning om natten har en negativ effekt på immunforsvaret.

Vibeke Manniche, læge og forfatter til bogen ”Børns søvn – din lille sovetryne” udtaler til tv2.dk; ”Det er interessant, fordi vi netop disse år for alvor erkender, hvor vigtig mørke er for en god og nærende søvn”, og fortsætter ”mange forældre overser desværre mørkets betydning for deres børns søvn”.

Få inspiration til putterutiner

 

Vælg en natlampe der slukker automatisk

Ifølge Vibeke Manniche er det vigtigt at sørge for, at natlampen slukkes, så børnene på den måde får den bedste søvn, hvilket altså har betydning for bl.a. deres immunforsvar. Hun siger til tv2.dk ”Hvis man alligevel bruger en natlampe, når barnet falder i søvn, skal man huske at slukke den senere”.

Hvis dit barn har det bedst med, at lyset er tændt, når det skal sove, er det måske en idé at købe en natlampe, der slukker automatisk efter et bestemt tidsrum? I Min-Mave shoppen finder du bl.a. de meget populære CloudB natlamper, der danner en smuk stjernehimmel på loftet og slukker automatisk efter et bestemt antal minutter.

Se de søde lamper her