Close
Log Ind Opret Bruger
Danske børn skal bevæge sig mere
facebook pinterest twitter

Danske børn skal bevæge sig mere

Avatar
1 oktober 2013, 06:37 ton

sport-tumling

En ny stor undersøgelse viser, at danske børn bevæger sig for lidt og sidder for meget foran skærmen.

 

Vinter og weekender er synderen

Forskningscenter OPUS på Københavns Universitet står bag undersøgelsen, som overordnet viser, at op mod 2/3 af de i alt 730 undersøgte børn ikke lever op til de officielle anbefalinger, der foreskriver, at børn skal bevæge sig en time dagligt og tilbringe maksimalt to timer foran skærmen.

Undersøgelsen slår desuden fast, at det står særligt skidt til i weekenden og i de kolde måneder. Det vil med andre ord sige, at det langt hen af vejen er forældrene selv, der ikke er dygtige nok til at aktivere deres børn.

Læs også: Overvægt hos børn skyldes et særligt gen.

 

Drengene er mest aktive

Mads Fiil Hjorth, der forsker i fysisk aktivitet, søvn og fedme ved Forskningscenter OPUS på Københavns Universitet, forklarer, at drenge ifølge undersøgelsen er klart mest aktive.

Faktisk viser undersøgelsen, at drengene gennemsnitligt bevæger sig knap 20 minutter mere end pigerne hver eneste dag. Det svarer til, at drengene er cirka 50 % aktive end pigerne.

 

Mere aktivitet til hele familien

Lektor Anders Sjödin, der leder OPUSs undersøgelse af børns aktivitetsmønster, forklarer, at det ikke behøver, at være så svært at nå op på den anbefalede times aktivitet om dagen;

”Der er selvfølgelig en årsag til, at WHO anbefaler, at børn som et minimum er moderat fysisk aktive en time om dagen. Derfor skal man tage resultater som disse alvorligt. På den anden side, viser undersøgelsen også, at de fleste af børnene ikke er langt fra de anbefalede 60 minutter. Derfor er det en ganske lille indsats, der skal til. Det kan eksempelvis være, at hele familien går en tur i skoven eller spiller bold i parken i weekenden”.

Se: Børneyoga og de 5 sanser i Min-Mave Shoppen

 

Er du aktiv med dine børn? Deltag i debatten:

  • Går dine børn til nogle aktive fritidsinteresser (og hvor gamle er de?)
  • Er du selv aktiv med dine børn? Kom gerne med inspiration, tips og idéer til hvordan hele familien kan være aktive sammen
  • Når dine børn den anbefalede times aktivitet om dagen?