Close
Log Ind Opret Bruger
Skal børnene i institution, mens du holder ferie?
facebook pinterest twitter

Skal børnene i institution, mens du holder ferie?

Avatar
24 maj 2013, 08:22 ton

forældre holder ferie uden børnEn rundspørge fra BUPL, pædagogernes forbund, viser, at 80 % (fire ud af fem) af lederne i vuggestuer og børnehaver oplever, at forældre afleverer deres børn i institutionen, mens de selv holder sommerferie.

 

Børn kommer i institution mens forældrene holder ferie

I rundspørgen fra BUPL er hele 419 pædagogiske ledere fordelt over hele landet blevet spurgt, og fire ud af fem ledere fortæller altså, at de oplever, at børn bliver afleveret i institutionen, mens forældrene holder sommerferie.

Halvdelen af lederne kan desuden fortælle, at de har børn i institutionen, der har haft mindre end tre ugers ferie i alt i det seneste år.

BUPL’s rundspørge præsenteres i den nye udgave af pædagogernes fagblad ‘Børn&Unge’.

Inspiration til nogle gode og sjove ting, du kan lave med dine børn.

 

Hvad skal vi lave med børnene?

Ifølge de adspurgte ledere er en af de mest udbredte begrundelser for at sende børnene i institution, at forældrene tror, at børnene keder sig og savner institutionen, men der er også forældre, der ikke magter at være sammen med børnene og ganske enkelt ikke ved, hvad de skal tage sig til sammen med børnene.

De forældre, der vælger at sende børnene i institution, mens de selv har ferie, bruger i stedet tiden på sig selv, hinanden eller forskellige projekter i hus og have.

 

Børn har også brug for ferie

Souschef i Børns Vilkår, Bente Boserup, udtrykker sin bekymring over tendensen til pædagogernes fagblad ‘Børn&Unge’. Hun siger; ”Det er stærkt bekymrende, når børn ikke får ferie. Børn har brug for ferie præcis som voksne”.

Formand for FOLA, Landsforeningen for forældre til børn i daginstitutioner, Lars Klingenberg, giver i midlertidig udtryk for, at det er helt OK, at en del forældre holder ferie uden deres børn, da der ifølge ham også være plads til, at forældre kan pleje den tosomhed, de havde samen, før de fik børn. Han understreger dog, at forældre naturligvis også skal holde ferie sammen med deres børn.

Kilde: bt.dk

 

Deltag i debatten

  • Er det OK at holde ferie uden sine børn?
  • Holder I ferie alene eller sammen med børnene – eller begge dele?