Close
Log Ind Opret Bruger
Sådan leger din tumling
facebook pinterest twitter

Sådan leger din tumling

Redaktionen
10 november 2014, 09:44 Redaktionen

2-3 årigt barn leger

Dit barn er nu i et stadie, hvor de voksnes verden er begyndt at være meget spændende. Barnet øver rollemønstre, kopierer de voksnes adfærd og hverdagen afprøves i børnehøjde.

Barnet begynder nemlig at afspejle den måde, de oplever de voksnes almindelige hverdags sysler på.

Der laves aftensmad og kaffe – som barnet ikke tøver med at tilbyde de voksne. Dukken får en køretur gennem stuen, på vej ned til supermarkedet, hvor der skal købes mælk og en papkasse fungerer som vaskemaskine hvor alt kan vaskes i. Alt sammen gennem legen.

Mange børn nyder at gøre ”rigtige” voksenting i sin leg.

Det vil måske gerne tørre støv af med en klud, lægge tøj sammen og tømme opvaskemaskinen.

Du får hjælp til det huslige, mens barnet leger – så det er bare med at udnytte muligheden.

Du kan også få hjælp i haven. Der findes masser af billige haveredskaber til børn og barnets selvtillid vil vokse ved at det føler, det gør nytte.

Læs også: Sådan takler du selvstændighedsalderen

 

Børn er hjælpsomme af natur

Der er dog ting, dit barn stadig ikke magter. Som fx at bore huller i væggen og lave aftensmad. Og derfor er legetøj med en praktisk funktion et sikkert hit.

En værktøjskasse eller værktøjsbænk og et legekøkken vil for de fleste børns vedkommende være et must – uanset barnets køn.

I leg med andre børn bliver rollemønstrene afprøvet. Man vil ofte se, at det er moderen i legen som laver maden og passer babyen, mens det er faderen, der går på arbejde eller reparerer bilen.

Læs også: Hvad er trodsalderen

 

Fantastiske fantasi

En anden ting, dit barn begynder at fokusere på i legen, er fantasien.

Badekarret bliver til det åbne hav fyldt med hajer. Dynen bliver til en kongekappe og lillesøster skal forsvares mod de farlige tøjbamser, der fylder værelset.

Støt barnet i legen ved at spille med – fantasi er godt og barnet ved godt, at bamserne ikke er farlige i virkeligheden.

Godt legetøj til børn i denne alder er legetøj, som i sig selv kun har en funktion, hvis man kaster sin fantasi ind i legen.

Det kan være:

  • Dukkehus/bondegård
  • Lego
  • Voksenting i børneformat
  • Legefigurer, evt. med barnets favoritter fra TV.
  • Udklædningstøj

 

Video: Milepæle i udviklingen 2 år