Close
Log Ind Opret Bruger
Institutionspasning døgnet rundt
facebook pinterest twitter

Institutionspasning døgnet rundt

Avatar
1 oktober 2013, 10:17 ton

døgnåben institution

Nogle institutioner tilbyder pasning døgnet rundt. En af dem er den private institution Skovbrynet i Nyborg, der åbner i dag og samtidig bliver den første institution på Fyn, der har åbent døgnet rundt.

Maksimal fleksibilitet

Den nye døgnåbne børnehave har en almindelig åbningstid fra kl. 5 til kl. 17, men derudover kan forældre købe sig til pasning både aften og nat. Ekstra tid kan købes med kort varsel, hvilket giver forældrene maksimal fleksibilitet, og det har mange brug for.

Den daglige leder af børnehaven, Ulla Nielsen, fortæller til dr.dk, at mange forældre har problemer med at nå at hente deres børn indenfor normal åbningstid, hvis de pendler til og fra arbejde. Også FOLAs næstformand Dorte Bo Danbjørg hilser idéen med fleksibel børnepasning velkommen. Til dr.dk forklarer hun; ”Ændringen af lukkeloven betyder, at flere arbejder om aftenen, og her er den fleksible åbning et kærkomment initiativ”.

Børnene bestemmer åbningstiderne

Det er børnenes behov for pasning, der er med til at bestemme institutionens åbningstider, hvilket skal sikre, at modellen er økonomisk rentabel. ”Vi er i institutionen, når børnene er her. Vi planlægger vores arbejdstid efter, hvornår børnene er i institutionen”, forklarer daglig leder Ulla Nielsen.

Der er dog fastsat en øvre grænse for, hvor mange timer børnene kan være i institutionen. Den lyder på 60 timer om ugen.

Skæve arbejdstider er ikke længere et problem

Hos Skovbrynets nabo, Hotel Nyborg Strand, er man glade for den nye døgnåbne institution. På et hotel er skæve arbejdstider en del af hverdagen, og hotellets salgs- og marketingschef, Claus Hansen, er glad for, at medarbejderne nu har mulighed for at vælge et lokalt børnepasningstilbud, der kan matche de skæve arbejdstider.

Hotel Nyborg Strand har desuden lavet en aftale med børnehaven, der betyder, at mødeledere og konferencedeltagere på Nyborg Strand kan købe sig til pasning i børnehuset, mens de selv er til konference på hotellet.

Der er plads til 20 vuggestuebørn og 35 børnehavebørn i den nye, private institution Skovbrynet i Nyborg.

Deltag i debatten: Er døgnåbne institutioner vejen frem?

  • Hvad synes du om døgnåbne institutioner?
  • Er det godt med fleksibilitet hos institutionerne, eller bør forældrene tilpasse deres hverdag?
  • Hvor mange timer om ugen mener du, et barn maksimalt skal være i institution (gennemsnitligt)?