Close
Log Ind Opret Bruger
Tandkødet bløder lettere når du er gravid
facebook pinterest twitter

Tandkødet bløder lettere når du er gravid

Avatar
25 marts 2013, 10:27 contsite1

Tandbørste

Nogle af de slimhinder, som nemt får rifter, er slimhinderne i munden – nærmere betegnet tandkødet. Mange gravide kan ikke børste tænder, uden at tandkødet begynder at bløde.

Når man bliver gravid, rumsterer der en masse hormoner i kroppen. Nogle af dem kan bevirke, at kroppens slimhinder bliver meget følsomme og nemt brister. Dertil kommer, at blodmængden hos den gravide er øget – og øget blodmængde, samt sarte slimhinder, kan resultere i små blødninger.

Nogle af de slimhinder, som nemt får rifter, er slimhinderne i munden, nærmere betegnet tandkødet. Mange gravide kan ikke børste tænder, uden at tandkødet begynder at bløde – det er dog rigtig, rigtig vigtigt, at du ignorerer blødningerne, og børster dine tænder ligeså godt som du plejer, da mange gravide nemt får huller i tænderne.

 

Derfor bløder tandkødet

Meget af kroppens kalk går til barnet, spisevanerne er måske ændrede, og nogle kaster meget op. Alt dette slider på tænderne, så det sidste bisserne har brug for er at blive forsømt.

Det er dog ret ubehageligt med blod i munden, specielt under tandbørstning. Du kan forsøge med en blød tandbørste og så børste knapt så hårdt, som du plejer – ellers er der ikke så meget andet, du kan gøre.

Nogle gravide er så hårdt ramt af blødende tandkød, at deres tandkød bløder, bare de ligger ned og sover. Det er træls, men helt normalt. Så du skal ikke blive nervøs, hvis du vågner op med blodsmag i munden.

Læs også:

– Mundhygiejne og graviditet

– Besøg din tandlæge under din graviditet