Close
Log Ind Opret Bruger
Sex under graviditeten – fra sexkilling til mor
facebook pinterest twitter

Sex under graviditeten – fra sexkilling til mor

Redaktionen
9 juli 2014, 11:20 Redaktionen
Fra sexkilling til kommende mor

Sex kan pludselig blive et issue for nogle par i graviditeten

Der bliver ofte stillet spørgsmål om sex under graviditeten i Min-Mave debatten. Nogle kvinder mister lysten, og andre har (for at sige det uden omsvøb) en kæreste, der er bange for at ramme baby i hovedet under agten.

Derfor har vi spurgt vores faste blogger og sexolog Katrine Berling, hvorfor det seksuelle forhold forandrer sig, når man går fra at være kærester til at være kommende forældre, samt om man kan overvinde nogle af udfordringerne ved at eksperimentere med andre former for sex.

 

Er sex sundt under graviditeten?

”Der er ingen hindring i, at man har sex, mens man er gravid. Sex er sundt og stressnedsættende, fordi vi producerer lykkehormonet oxytocin, når vi bl.a. får nærhed og intimitet. Men selv om der er så mange gode grunde til at have sex under gravidieten, er der alligevel nogen, der ikke har lyst til sex, og det er helt ok.”

 

Hvorfor kan nogen mænd have svært ved sex under graviditeten?

”Jeg tror heldigvis, at det er de færreste mænd, der ikke tænder på deres kvinde, når hun er gravid.

Men blandt de få mænd, der ikke bliver tændt, kan det både være noget visuelt; altså at de ikke finder det sexet med en stor mave, eller det kan være et luder/madonna-syndrom, som de nu skal forholde sig til – at deres kvinde pludselig er mor, og ikke en sexkilling på samme måde, som hun var før.”

 

Hvordan forandrer kvindens seksualitet sig?

”Der er nogle kvinder, der også har svært ved at forholde sig til denne forvandling, der sker med deres krop, hvilket jeg tænker er helt naturligt, men der er altså ingen grund til ikke at have sex under graviditeten, hvis man absolut ikke har lyst, og så skal man selvfølgelig heller ikke.”

 

Mange snakker om, at det er frygten for at ramme baby i hovedet under selve agten, der slukker for erotikken. Kan man løse det ved at prøve andre former for sex?

”Nu har jeg selvfølgelig ikke børn, men mit umiddelbare gæt er, at hvis man ikke har lyst til sex under sin graviditet, så har man heller ikke lyst til anal eller oralsex.

Grunden til det er, at både anal- og oralsex kræver, at kvinden virkelig slapper af og nyder. Og det er lige netop det, som de fleste kvinder har det sværest med.

Læs også: Samleje under graviditet er helt okay.

Derfor tror jeg også, at de færreste kvinder, der er gravide, pludselig vil kaste sig ud i analsex, hvis de aldrig har prøvet det før. Så alternativ til sex er massager, erotiske massager, masser af berøring og orgastisk meditation.”

 

Hvad skal man gøre, hvis man kunne tænke sig at prøve analsex?

”Hvis man kunne tænke sig at prøve analsex, kræver det lidt øvelse; for det første er det super vigtigt, at kvinden slapper af, at man går langsomt frem, og at man bruger masser af glidecreme.

Ofte er det en god idé at rense tarmen inden, hvis man er bange for uheld, som kan forekomme.

Den letteste måde at have analsex på, er når man ligger på maven eller står på alle 4, også derfor jeg ikke lige vil anbefale den stilling, når man er gravid, men man kan også have det fra siden.

For nogle kan der gå lang tid, før de har lært at slappe så meget af, at de kan få en penis op, så start altid langsom frem bare med en finger, og pres aldrig. Analsex skal ikke gøre ondt.

Vi har mange nerveender i anus, som kan være dejlige at få stimuleret, og samtidig så er væggen mellem anus og skeden papir tynd så man samtidig kan stimulere sit g-punkt her igennem. Så kvinder kan godt få orgasme igennem at blive stimuleret her.”

Læs også: Analsex – et alternativ under graviditet.

 

Hvad skal man gøre, hvis man vil prøve oralsex?

”Oralsex er også sex i min verden, så bestemt ikke et alternativ. Oralsex kan gives enten på kvinden eller manden.

Hvis kvinden ikke føler, at hun har lyst til at modtage, så er oralsex et glimrende alternativ, hvor hun kan give manden noget, men hun skal kun gøre det, hvis hun har lyst og er villig til det. Det skal aldrig være en pligt eller noget vi gør bare fordi han skal tilfredsstilles.

Hun kan selvfølgelig også vælge at modtage, hvis hun har lyst til det. Oralsex behøver bestemt ikke at føre til penetration eller orgasme, det kan bare gives, fordi man har lyst. Det kan man snakke om inden man går i gang, for at afstemme forventningerne.”

 

Har du andre gode forslag til alternativ sex?

Orgastisk meditation er nok det bedste, man kan gøre, hvis man ikke har lyst til sex under sin graviditet, fordi det ikke er sex, men en seksuel praksis. Her skal kvinden ikke andet end at mærke sin krop, mens manden lige så forsigtigt stryger hendes klitoris.

Det gode ved orgastisk meditation, som det kaldes, er, at man ikke behøver at have lyst. Det er lige som Yoga – du træner bare din orgasme.”

 

Om Katrine Berling

Katrine er sexolog, parterapeut og orgasmeekspert med speciale I kvinders seksualitet. Hun har klinik på Islands Brygge.

Derudover er Katrine fast blogger på Min-Mave, hvor hun deler ud af sin store viden og giver gode råd til sexlivet. Læs hendes blog her, hvor du også kan læse mere om Katrine selv.