Close
Log Ind Opret Bruger
Samleje under graviditeten er helt okay
facebook pinterest twitter

Samleje under graviditeten er helt okay

Avatar
30 september 2014, 15:23 contsite1

Samleje under graviditet

Hvis du har en normal graviditet uden komplikationer vil jeg blot ønske jer god fornøjelse med sexlivet, for så kan I sagtens have samleje under graviditeten.

Hvis der skulle have været nogen som helst former for anbefalinger omkring begrænsninger i forhold til sex og graviditet, er den største sandsynlighed at din læge eller jordemoder allerede havde fortalt dig det.

Det kunne f.eks. have været hvis en tidligere ultralydskanning havde vist at moderkagen ligger totalt og spærrer for fødselsåbningen – også det man kalder for en forliggende moderkage.

Det er heldigvis kun de færreste gravide der får en sådan besked og derefter må prøve at ”styre lysterne” under graviditeten og finde andre måder at være sammen med deres partner på seksuelt.

Det er selvfølgelig vigtigt at det er en nydelse for jer begge og du ikke får ondt i løbet af samlejet.

Læs også: Fra sexkilling til mor

 

Men hvad med den lille derinde?

Mange – både mænd og kvinder – tænker meget på hvilken oplevelse den lille har når hans/hendes mor og partner nyder hinanden og har gravid sex.

Myten: ”Bliver vores barn hjerneskadet når han/hun får penis i hovedet” er heldigvis blevet noget de fleste ved er totalt forkert og ikke mindst umuligt.

For baby er jo gemt godt væk i livmoderen og for at komme op til babys hoved er det nødvendigt at penis først skal op i toppen af skeden, derefter skal den – hvis det kunne lade sig gøre – op igennem livmoderhalse og så – hvis man var uheldig – kunne man måske komme til at ramme baby i hovedet.

Læs også: Porno for pæne piger, gravide og mødre

Gravide må gerne have sex under graviditeten. Hvis det endelig skulle lade sig gøre at ramme baby, ville kvinden skulle have samleje når livmoderhalsen var helt væk, livmodermunden var fuldt udvidet så hun var klar til at presse.

Kort sagt, skulle hun være i aktiv fødsel

Nej, tænk ikke så meget på baby, men brug hellere tankerne på hinanden. Den lille ligger godt og trygt inde i livmoderen og selv om din partner støder penis hårdt op vil den lille formentlig blot blive vugget blidt rundt inde i livmoderen i fostervandet.

Hvem ved, måske vil I endda præstere at vugge den lille i søvn.

Måske vågner den lille atter, når din krop eksploderer i en orgasme og livmoderens sammentrækninger masserer den lille krop.
Efter disse oplysninger er du vel ikke længere i tvivl?

Allerede mens den lille ligger inde i din mave er du en god og kærlig mor, som gør gode ting for dit barn – selv når du har sex med din partner.

Læs også: Kan man have samleje i 3. trimester?

 

Har du lyst eller ikke lyst til samleje under graviditeten?

De fleste kvinder og mænd opdager at deres sexlyst ændrer sig når først den nye beboer er flyttet ind og graviditeten er en realitet.

Nogle kvinder og mænd oplever en øget lyst til sex og deres partner, samt en større nydelse end nogensinde før, mens andre desværre oplever det modsatte og graviditet og sex kan nærmest være et fremmedord i en ordbog, som kun sjældent bliver taget ned af hylden og kikket i.

Begge dele er lige naturlige, og kan skyldes mange ting, og kun de færreste kan sige at de ikke har mærket det mindste i forhold til deres sexliv.

Hvis en af jer har svært ved at håndtere det mindre eller større behov hos partneren er der ikke andet at gøre end at snakke tingene igennem og måske finde et kompromis der virker for jer begge.

 

Livmoderen trækker sig sammen igen og igen og igen

Du vil formentlig opleve at få plukveer efter du har fået en orgasme, eller hvis du har været rimelig ”livlig på lagnerne”. Det er helt normalt og plukveerne forekommer når livmoderen trækker sig sammen og slapper af.

Kommer plukveerne efter orgasmen vil det være pga. den naturlige nydelse, og rent faktisk får selv ikke-gravide kvinder en slags plukveer, som dog ikke hedder dette fordi fænomenet plukveer jo netop er knyttet til graviditeten, men det går ud på det samme ?

Læs også: Hovedpine er en god undskyldning for manglende sexlyst

Oplever du derimod plukveer i forbindelse med samlejet – uden der er orgasme – er det din krop der forsøger at fortælle dig at den hårdt, og ganske naturligt giver dig plukveer for at bede dig slappe en smule af.

Din krop kan ikke skelne imellem om du har samleje med din partner eller om du løber en maraton, så derfor advarer den altid når den synes du går ”lidt for hårdt til den” uanset årsagen.

Så groft sagt, kan du – så længe du har det godt – sagtens fortsætte samlejet og lige netop denne ene gang overhøre din krops signaler. Beslutter du dig derimod for senere at løbe en maraton eller lignende, vil jeg dog ikke anbefale dig at gøre det samme.

 

Skal vi mon stå på hovedet, eller…

Det kan godt være lidt akavet at have samleje når man er gravid – især sidst i graviditeten – så nogle gange er der ikke andet at gøre end at eksperimentere og finde lige netop de samlejestillinger der passer til jer og måske din maves størrelse, for det er ofte den der er årsagen til at opfindsomheden må findes frem ?

Det er meget individuelt hvilke stillinger der føles ubehagelige – eller måske lige frem gør ondt – og hvilke der føles behagelige og giver størst nydelse.

Så prøv jer frem, og find de stillinger som I synes er de bedste.
Generelt kan man sige, at stillinger, hvor livmoderhalsen berøres er meget ubehagelige.

Det sker f.eks. i stillinger, hvor manden støder dybt, det kan bl.a. ske når kvinden ligger på ryggen på en pude med benene oppe omkring mandens hals, eller i doggystyle (den såkaldte hundestilling, hvor manden sidder bag kvinden og ”tager hende bagfra”)

 

Shit, du bløder!

Noget af det værste en kvinde kan opleve under sin graviditet er synet af blod – tankerne krer oftest af sted som et eksprestog der er forsinket og skal indhente den tabte tid – for hvad betyder det – Er jeg ved at miste vores lille spire?

Læs også: Alt du bør vide om blødninger under graviditeten

Selv om det er oftest er svært at tro på når man står i situationen, er svaret i langt de fleste tilfælde NEJ.

Under en graviditet bliver slimhinderne i skeden og livmodermunden meget sårbare og selv om det er skrækkeligt kan du nemt komme til at bløde en smule.

Stik fingeren i jorden og tæl til ti, for hvis det er slimhinderne der er bristet og bløder, kommer blødningen IKKE fra livmoderen hvor den lille ligger, og så har du absolut intet at frygte.

Læs også: Kontaktblødning,når du bløder efter samleje

Prøv derfor at undgå at gå i panik, læg mærke til blødningerne og er det kun meget lette pletblødninger så kan du ånde lettet op.

Ændrer blødningerne derimod karakter så de bliver menstruationslignende og/eller du har ondt imens du bløder, bør du kontakte din læge, så du lige kan få hans professionelle vurdering med på vejen samt evt. gerne en ultralydskanning for at få vished for om den lille derinde har det okay på trods af blødningerne.

 

Sætter vi fødslen i gang?

Det kan I faktisk godt, men så kan du også være ret sikker på at det ville være sket under alle omstændigheder – gravid og sex eller ej.

Det er rigtigt nok at sæden indeholder det selv samme som lægerne bruger til at sætte fødslen i gang, men det kræver nogle pæne store portioner før der er en stor sandsynlighed for at det giver pote.

 

Et godt råd

Skriv dig bag øret og gør det til en rutine at du hver gang du har haft samleje med din partner, lige husker at smutte på toilettet og tisser så du får tømt blæren.

Under samlejet kan der meget nemt komme bakterier op i dit urinrør, men hvis du tisser kort tid efter samlejet vil bakterierne blive skyllet ud af urinrøret sammen med dit urin – nemt og effektivt?

Hvis du altid husker at tisse efter samlejet, kan du mindske risikoen for at få blærebetændelse som endnu oftere ”ligger på lur” hos gravide kvinder end hos de ikke-gravide.