Close
Log Ind Opret Bruger

Opskrifter

Svensk pølseret
Svensk pølseret Serverer du svensk pølseret for en svensker vil vedkommende nok kigge mærkeligt på dig. Svensk pølseret er nemlig ikke svensk men en kendt dansk gryderiet. Det tætteste svenskerne selv kommer på en ret der ligner er “korv stroganoff” Svensk pølseret er nemt at lave og består af kartoffel- og pølsestykker i en sovs af tomatpuré, […]
Læs mere
Grovboller med gulerødder
Grovboller med gulerødder Grovboller med gulerødder er rigtigt gode som mellemmåltid om eftermiddagen. Grovbollerne er fryseegnede. Tag dig lidt ekstra tid med æltningen af grovbollerne det giver en mere luftig bolle. Du kan justere forholdet mellem hvedemel og grahamsmel alt efter hvor grov en bolle du vil have. Tid 1 time 30 minutter meget af tiden går med […]
Læs mere
Raw chokolade æg
Raw chokolade æg Chokoladepåskeæg fri for sukker, animalsk fedt og mælk. Og helt fri for dårlig samvittighed 😉 Opskriften på raw chokolade æg er fra Caroline Fibæk’s online sundhedsunivers: www.GreenGoddessGuide.dk Tips: Brug 4 store, bløde dadler – f.eks store stenfri dadler. (Bruger du mindre dadler skal du bruge lidt ekstra og læg dem gerne i blød i vand. […]
Læs mere
Boller i karry (+1 år)
Boller i karry (+1 år) Helt uden at nogen opdager det, har der har sneget sig nogle grøntsager ind i børnefamiliens yndlingsret. Børnene er boller i karry med retten, og laver du en stor portion, kan du gemme den som en nem ret til dagen efter. TIPS: Der kan bruges hakket kalve- og svinekød max. 10% fedt.   Tid 35 […]
Læs mere
Solsikkeboller med hørfrø
Solsikkeboller med hørfrø Der er ikke noget bedre end når der har været gang i køkkenet og så spise lune hjemmebagte boller. Solsikkebollerne er med solsikkekerne, hørfrø samt knækkede rug og hvedekerner. De er et hit. Tid Forberedelse 30 minutter   Antal 20 solsikkeboller   Ingredienser 50 g gær 2 spsk flydende honning 2 tsk groft salt 8 […]
Læs mere
Fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller Her et forslag til hvordan dit bagværk kan blive lidt sjovere! Kan varieres med ex. en stencil af en bamse til fødselsdag i vuggestuen, et blad her til efteråret eller et hjerte til lidt af hvert:) Klip et hjerte i bagepapiret. Læg det forsigtigt ovenpå de penslede boller. Bagepapiret skal ikke trykkes ned, da det […]
Læs mere
Gammeldags millionbøf med kartoffelmos
Gammeldags millionbøf med kartoffelmos Gammeldags millionbøf kan evt tilsættes revne gulerødder under bruning, for at få lidt grønsager med i måltidet. Det er et godt alternativ til andre kødsauce, hvor der ofte tilsættes tomat i forskellige former. Tips: For at give retten et ekstra tvist kan der krydres med chili.   Tid 60 minutter – men meget er simretid […]
Læs mere
Banan/hindbær smoothie
Banan/hindbær smoothie Banan/hindbær smoothie er et frisk og sundt morgenmåltid. Kan også sagtens spises som mellemmåltid.   Tid 2 minutter   Ingredienser 200 g bananer 200 g hindbær 2 fersken 1 glas vand   Sådan gør du: Blend det hele sammen Hold evt. lidt af vandet tilbage, så du løbende kan vurdere konsistensen. Tilføj mere vand hvis […]
Læs mere
Morgenboller – koldhævede
Morgenboller – koldhævede Koldthævede morgenboller Lækre, dejlige og luftige koldthævede morgenboller, som er perfekte til både en hyggelig weekendmorgen, men bestemt også i hverdagene. Tid Forberedelse 10 minutter Hæve 8 timer   Ingredienser 8 dl lunkent vand 25 g gær (en halv pakke) 0,5 spsk salt 1 kg hvedemel 1 dl havregryn 1 dl valgfrie kerner (solsikke, hørfrø, […]
Læs mere
Tomatsuppe lækker og cremet
Tomatsuppe lækker og cremet Opskriften på tomatsuppe har vi fået af vores tidligere kok – Alfredo. Alfredo lavede fantastisk mad og tomatsuppen her har Alfredo blandt andet serveret ved en middag hos den italienske ambassadør i Danmark. Men tomatsuppen kan også nemt laves hjemme til hverdag og børnene elsker den.   Tid 60 minutter Til 4 personer   Ingredienser […]
Læs mere