Close
Log Ind Opret Bruger
Påskelege: Her er 6 gode aktiviteter til påsken
facebook pinterest twitter

Påskelege: Her er 6 gode aktiviteter til påsken

Avatar
28 marts 2023, 11:11 Redaktionen

påsken

 

Påsken er en tid fuld af sjov, glæde og festligheder. Hvis du har børn i alderen 1-3 år, kan det være en udfordring at finde på sjove påskeaktiviteter, der er passende til deres aldersgruppe. Derfor har vi her samlet nogle idéer til påskelege og aktiviteter, som du og dit barn kan nyde sammen.

 

Gå på æggejagt

Intet slår en god gammeldags æggejagt! Dette er en sjov og spændende aktivitet for små børn, der kan lide at lege med farver og former. Du kan bruge plastikæg fyldt med slik eller små legetøj som belønning. Gem æggene rundt omkring i huset eller haven og lad dit barn løbe rundt og finde dem.

 

Æggemaling

Æggemaling er en klassisk påskeaktivitet, som børn i alle aldre kan nyde. For små børn kan du bruge store, farverige malingpensler og plastikæg. Lad dem male og dekorere æggene med deres yndlingsfarver og mønstre. Først skal de selvfølgelig puste æg og her er en rigtig nemt “Sådan gør du”: 

 

 1. Start med at vælge et frisk æg og vaske det forsigtigt i varmt vand for at fjerne eventuelle bakterier.
 2. Skab et lille hul i den ene ende af ægget med en nål eller en knappenål. Prøv at gøre hullet så lille som muligt, men stadig stort nok til at du kan blæse ind i det.
 3. Lav et tilsvarende hul i den anden ende af ægget, og sørg for at hullet er større end det første hul. Dette vil hjælpe med at lade luften passere gennem ægget.
 4. Hold ægget forsigtigt over en skål og blæs langsomt ind i det mindre hul. Prøv at blæse jævnt og forsigtigt.
 5. Hvis alt går godt, vil æggets indhold nu begynde at komme ud af det større hul i bunden af ægget. Fortsæt med at blæse indtil hele indholdet er ude af ægget.
 6. Skyl ægget forsigtigt i varmt vand for at fjerne eventuelle rester af indholdet.
 7. Gentag processen med de øvrige æg, du ønsker at puste ud.

Når æggene er blevet pustet ud, kan du nu male eller dekorere dem på en kreativ måde og bruge dem som dekoration til påske.

 

Klip et gækkebrev

Formålet med et gækkebrev er at sende en hemmelig besked til en person, og få personen til at gætte hvem der har sendt gækkebrevet. 

Her er nogle skridt til at lave et gækkebrev:

 

 1. Start med at skrive en lille rim eller en besked. Brug gerne nogle sjove og kreative vendinger, der vil udfordre personen til at gætte, hvem afsenderen er.
 2. Klip små papirfigurer ud. Traditionelt set er der syv papirklip i et gækkebrev, som symboliserer de syv sorger, som påsken er kendt for. Men du kan også klippe så mange papirklip som du ønsker, og i de former du ønsker.
 3. Fold brevet eller kortet i to eller tre dele, og placer papirklippene inden i.
 4. Pynt gækkebrevet med farverige bånd, påskeklistermærker eller andre dekorationer, for at gøre det ekstra festligt.
 5. Skriv “Gækkebrev” eller “Gæk” på forsiden af brevet, og skriv ikke dit navn som afsender. I stedet kan du underskrive med en prik eller et hjerte.
 6. Nu kan du sende gækkebrevet til personen, du ønsker at udfordre til at gætte afsenderens identitet. Når de har læst brevet, skal de gætte, hvem der har sendt det, og sende en lille gave eller påskeæg tilbage til dig som en præmie, hvis de gætter rigtigt.

 

Påske kagebagning

Påsken er en tid til at forkæle sig selv med lækre søde sager, så hvorfor ikke involvere dit barn i kagebagningen? Der er masser af sjove påskeopskrifter at vælge imellem, såsom påskeægskager eller småkager formet som påskeharer eller -æg.

 

Påskeværksted

Saml nogle papir, lim, farveblyanter og andre materialer, og lad dit barn udfolde sin kreativitet ved at lave påskepynt eller -kort. Du kan også købe påske-klistermærker, papirdukker og andre sjove dekorationsgenstande.

 

Æggestafet

Påsken er æggenes fest! Æggestafet er en sjov aktivitet både for store og små i påsken. Start med at dele jer op i 2 hold. Hver hold får et æg og en ske som man skal løbe med af en bestemt vej som er markeret. Hvis man taber ægget, må man starte forfra. Det hold som først får alle deres deltagere i mål, vinder!

Rigtig god fornøjelse!