Close
Log Ind Opret Bruger
Fortælling til børnene: Hvad er påske?
facebook pinterest twitter

Fortælling til børnene: Hvad er påske?

Avatar
24 marts 2024, 09:34 Redaktionen

 

Påsken kan være en svær højtid at forstå for børn, da den har en lang og kompleks historie. Derfor har vi lavet denne tekst, hvor vi vil forklare påsken på en måde, som børn kan forstå. Vi vil tage dig med på en rejse gennem påskens historie og forklare, hvorfor vi fejrer denne særlige højtid hvert år. Vi håber, at du vil læse med og lære mere om påsken sammen med os.

 

Jesus kommer til Jerusalem

For længe, længe siden var der en mand ved navn Jesus. Han var en god mand og havde mange tilhængere. En dag besluttede Jesus sig for at tage til byen Jerusalem for at fejre en fest.

 

Palmesøndag

Da Jesus kom til Jerusalem, stod hans tilhængere klar med palmeblade for at hilse ham velkommen. Derfor kaldes denne dag for Palmesøndag. 

 

Jesus bliver arresteret

Desværre var ikke alle glade for Jesus’ besøg i Jerusalem. Nogle mennesker var meget vrede på ham og besluttede sig for at arrestere ham.

 

Langfredag

På en dag kaldet Langfredag blev Jesus dømt til at blive hængt på en korsfæstelse. Hans tilhængere var meget kede af det og græd, fordi de elskede ham så meget.

 

Påskemorgen

Tre dage efter Jesus døde, var der en kvinde ved navn Maria, som besøgte hans grav. Men da hun kom til graven, opdagede hun, at den var tom! Jesus var blevet genoplivet og var ikke død længere. Dette kaldes for påskemorgen.

 

Påskeæg

Mange mennesker fejrer påsken ved at give hinanden påskeæg. Disse æg er ofte lavet af chokolade og er fyldt med søde overraskelser. Det siges, at påskeægget symboliserer det nye liv, som Jesus fik efter sin genopstandelse.

 

Påskeferie

Påsken er også en tid, hvor mange mennesker holder ferie og tilbringer tid sammen med deres familie og venner. Måske kan du også fejre påsken med dine kære, og måske kan I endda lave jeres egne påskeæg sammen!

 

Glædelig påske!

Så nu ved du, hvad påske er, og hvorfor vi fejrer det. Uanset om du fejrer påsken eller ej, ønsker vi dig en rigtig god påske og håber, at du får en dejlig tid sammen med dine kære. Glædelig påske!