Fødselsdagsboller
Her et forslag til hvordan dit bagværk kan blive lidt sjovere!
Kan varieres med ex. en stencil af en bamse til fødselsdag i vuggestuen, et blad her til efteråret eller et hjerte til lidt af hvert:)
Klip et hjerte i bagepapiret. Læg det forsigtigt ovenpå de penslede boller. Bagepapiret skal ikke trykkes ned, da det så kan hænge fast i bollen. Tag herefter noget kanel/sukker og drys og dup det på indeni hjertet.
NB! Bollerne skal være færdige med at hæve og klar til at komme i ovnen inden du kommer stencil på.
Rigtig gode fødselsdagsboller kan drysses med sesam eller kanel, opskriften er til ca 20 boller.
Tid
30 minutter
Antal
Ca 20 boller
Ingredienser
Dejen
150 g margarine
0,5 l mælk
50 g gær
0,5 tsk salt
120 g sukker
2 tsk kardemomme
1 kg mel
2 æg
Pensling
1 stk Æg
Sesam eller kanel/sukker blanding
Sådan gør du:
1. Margarine smeltes i en gryde og mælken tilsættes, så det er lunkent.
2. Gær smuldres i
3. Salt og sukker blandes i
4. Æg røres i
5. Mel og kardemomme blandes og æltes i lidt af gangen, så du hver gang får en ensartet masse.
6. Dejen stilles til hævning 30 min et lunt sted.
7. Herefter æltes dejen og boller formes og lægges på en bageplade med bagepapir.
8 Mens bollerne hæver igen ca 20 min, opvarmes ovnen til 225 grader. Inden bollerne kommer i ovnen pensles de med æg og drysses med sesam.
9. Bollerne bages ca 15 min til de er gyldne.