Tomatsuppe lækker og cremet
Opskriften på tomatsuppe har vi fået af vores tidligere kok – Alfredo.
Alfredo lavede fantastisk mad og tomatsuppen her har Alfredo blandt andet serveret ved en middag hos den italienske ambassadør i Danmark.
Men tomatsuppen kan også nemt laves hjemme til hverdag og børnene elsker den.
Tid
60 minutter
Til 4 personer
Ingredienser
3 spsk olivenolie
1/2 løg
2 fed hvidløg
7 friske basillikum blade
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpure – lille dåse
2 dl vand
1 stk hønseboullion terning
2,5 dl piskefløde
1 tsk salt
1 knivspids peber
Parmasan
Sådan laver du tomatsuppen:
1. Løg og hvidløg hakkes og svitses i en gryde med varm olie
2. Når løgene er gyldne, tilsættes tomaterne og tomatkoncentratet / tomatpure under omrøring
3.Tilsæt herefter 2 dl. vand, hønseboullion og basilikum
4. Skru op for varmen og lad suppen koge under låg i 15-20 minutter
5. Suppen blendes med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk ikke at fylde blenderen helt op
6. Lad den blendede suppe koge videre under svag varme i ca. 15 minutter
7. Tilsæt piskefløden og smag til med salt og peber
8. Anret suppen i skåle (gerne forvarmede) og pynt evt. med revet/høvlet parmasan samt ekstra frisk basilikum