Thai kylling med nudler
Thai kylling er en skøn thai-inspireret ret med sprudlende farver og smag. Du kan selv regulere styrken med karrypasta.
Tid
30 minutter
Antal
4 personer
Ingredienser
Nudler og kylling
250 g nudler
2 spsk olie
500 g kyllingeinderfilet
1 spsk soyasauce
1 tsk orientalsk sesamolie
3 bundt forårsløg
120 g babymajs
1 courgette
1 rød peberfrugt
60 g peanuts
1 stor håndfuld friske koriander
Sauce
1 hønseboullionterning
2 dl vand
2 tsk rød thai karrypasta
3 spsk ketchup
1 spsk orientalsk sesamolie
2 tsk saucejævner
Sådan laver du thai kylling du:
1. Kog nudlerne i rigeligt vand tilsat 1 tsk salt i 4 min
2. Hæld dem i en sigte og spul dem med koldt vand. Lad dem dryppe godt af.
3. Vend kødet i soyasauce og halvdelen af sesamolien.
4. Rens og istandgør grøntsagerne. Forårsløgene skæres i stykker på ca. 2½ cm, babymajs, peberfrugt og courgetten skæres i tern på 1 cm
5. Rør alle ingredienserne til saucen sammen i en skål – pas på karrypasten er stærk!
6. Varm olien i en wok eller en stor pande og lynsteg kødet ca. 2 minutter heri
7. Tilsæt forårsløg, majs, courgette og peberfrugt og lynsteg 2 minutter til
8. Tilsæt derpå saucen og lad retten koge i 2 minutter
9. Tilsæt nudlerne og bland alle ingredienserne godt sammen
10. Servér omgående thai kylling med nudler med et drys peanuts og friske koriander. Du kan regulere styrken ved at reducere mængden af karrypasta