Pulled Pork i ovn med coleslaw
Tag en nakkekam / nakkefilet på 1,6 – 1,8 kg, drys den med en hjemmelavet krydderiblanding (blandt grill-fanatikere kaldet rub), sæt kødet i ovnen i 12 timer og server med en lækker hjemmelavet coleslaw.
Så har du opskriften på en nem og hurtig måde at imponere familie og venner uden at få sved på panden.
Alt kan laves på forhånd og du slipper for det store stress i køkkenet, hvis du har inviteret gæster. Har du et stegetermometer ved hånden, er det en ret, der ikke kan gå galt.
Pulled Pork får et ekstra pift hvis du laver den på grillen. Opskriften her er inspireret af det danske grill-landshold. De gutter kan noget på en grill.
Skal du lave til flere personer så køb to stykker kød.
Portioner
6 personer
Tid
Forberedelsestid:
30 minutter
I ovn:
12 timer
Ingredienser
Coleslaw
0,5 hvidkål
2 gulerødder
2 dl creme fraiche (9%)
2 tsk dijonsennep
0,5 spsk vineddike
1 spsk sukker
Tabasco (15-20 dryp)
Groft salt (fx Maldon salt)
Friskkværnet peber
Kød
1,6 kg nakkekam / nakkefilet
6 burgerboller
2,5 dl æblejuice
Husholdningsfilm – Vita Wrap
Staniol
Rub – Krydderiblandingen
6 spsk brun farin
2 spsk paprika
0,5 spsk chiliflager – tørre
0,5 spsk løgpulver
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk pebermix
4 spsk barbeque-krydderi
1,5 spsk groft salt (fx Maldon salt)
Sådan gør du:
Aftenen før servering:
1. Fjern evt. fedt fra nakkefilet / nakkekam med en skarp kniv.
2. Læg nakkefilet på et stort stykke husholdningsfilm
3. Bland ingredienserne til “rubben” i en skål
4. Drys og gnub rubben ind på alle kødets sider. Den overskydende rub gemmer du i en skål til servering
5. Pak kødet ind i husholdningsfilmen og sæt kødet i køleskabet natten over
12 timer før servering:
6. Pak kødet ud af husholdningsfilmen og sæt kødet på en rist i en bradepande
7. Sæt kødet i en 100 grader varm ovn (ikke varmluft det tørre kødet unødigt)
8. Efter 10 timer kan du første gang stikke i kødet med et stegetermometer. Kødet er færdig når temperaturen midt i kødet ligger på 92 – 94 grader. I vores ovn plejer det at passe med 11,5 til 12 timer i ovnen
9. Når kødet har opnået den rette temperatur tages kødet ud af ovnen og pakkes ind i Staniol frem til servering. Er kødet for tidligt færdigt kan du lune kødet i Staniol 10 minutter før servering ved 110 grader i ovnen
Coleslaw – Lav den gerne nogle timer før servering
10. Skyl kålen og snit den fint i strimler
11. Skræl gulerødderne og riv dem groft
Dressingen:
12. Rør creme fraiche, sukker, sennep og vineddike sammen i en skål
13. Smag dressingen til med Tabasco (15-20 stænk), groft salt og friskkværnet peber. Bemærk at når dressingen har stået lidt sætter smagen af sennep og tabasco sig.
14. Vend den snittede hvidkål og gulerødderne i dressingen.
15. Stil nu coleslaw i køleskabet indtil servering
16. Burgerbollerne lunes i ovnen i en varm ovn 5 minutter eller på grillen / brødristeren. Pak kødet ud af staniolen. Træk kødet fra hinanden med en gaffel eller hænderne. Stænk kødet med æblejuice og drys med din rub-blanding
17. Server din pulled pork burger med pommes frites