Pizza
Pizza plejer at være et hit hos børnene, en dejlig sprød bund kombineret med lige det fyld der falder bedst i smag den pågældende dag.
Tid
60 minutter
Til 4 runde pizza
Pizzadej
4 dl vand
20 g gær
2 spsk olivenolie
2 tsk salt
700 g hvedemel
Hvis du ønsker en lidt grovere pizzadej kan du bruge 300 g grahamsmel eller hvid hvedemel og 400 g hvedemel. Eller hvilken forhold du føler bedst for.
Sådan gør du:
- Smuldr gæren i det lunkne vand, og rør rundt, indtil gæren er opløst.
- Tilsæt olie og salt.
- Tilsæt det meste af melet, og ælt dejen grundigt.
- Tilsæt mel, indtil dejen kun er let klæbrig.
- Del dejen i 2-4 dele (alt efter hvor mange forskellige pizza du vil lave
- Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur, indtil den er hævet til dobbelt størrelse, ca. 30-40 min.
- Tryk og rul dejen ud til runde pizzaforme (du skal ikke ælte dejen, da den så bliver elastisk og ikke til at rulle ud)
- Fordel fyldet på pizzabundene.
Pizzafyld #1
Pizzafyld kan laves i mange forskellige kombinationer. Her er et par forslag brug de
Tomatsovs
1 håndfuld mozzarellaost (alt efter smag)
150 g skinke i strimler
50 g champignon i skiver (renset vægt)
Pizzafyld #2
Tomatsauce
1 håndfuld mozzarellaost (alt efter smag)
350 g hakket kød max. 10% fedt
1 tsk paprika
1 løg skæres i ringe
0,5 dåse ananas
oregano
- Oksekødet brunes inden det puttes på pizzabunden
Pizzafyld #3
Tomatsauce
1 håndfuld mozzarellaost (alt efter smag)
150 g tykke kyllingepålægskiver i strimler
50 g majs
Pizzafyld #4
Tomatsauce
1 håndfuld mozzarellaost (alt efter smag)
1-2 kartofler i skiver
3-4 skiver bacon drej skiverne et par gange så der kommer luft rundt om bacon
Opbyg pizzaen med dine favoritter
Gør kød klar
Grøntsager hakkes og snittes
Smør tomatsauce ud over pizzadejen helt ud til kanten
Fordel osten over tomatsaucen
Fordel ingredienserne ud over hele pizzaen
Bages med fyld på ved 175℃ i ca. 20 min., indtil bunden er sprød