Close
Log Ind Opret Bruger
Pizza
facebook pinterest twitter

Pizza

Redaktionen
3 marts 2014, 13:39 Redaktionen

Pizza i forskellige udgaver

Pizza plejer at være et hit hos børnene, en dejlig sprød bund kombineret med lige det fyld der falder bedst i smag den pågældende dag.

 

Tid

60 minutter

 

Til 4 runde pizza

Pizzadej

4 dl vand

20 g gær

2 spsk olivenolie

2 tsk salt

700 g hvedemel

Hvis du ønsker en lidt grovere pizzadej kan du bruge 300 g grahamsmel eller hvid hvedemel og 400 g hvedemel. Eller hvilken forhold du føler bedst for.

 

Sådan gør du:

  • Smuldr gæren i det lunkne vand, og rør rundt, indtil gæren er opløst.
  • Tilsæt olie og salt.
  • Tilsæt det meste af melet, og ælt dejen grundigt.
  • Tilsæt mel, indtil dejen kun er let klæbrig.
  • Del dejen i 2-4 dele (alt efter hvor mange forskellige pizza du vil lave
  • Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur, indtil den er hævet til dobbelt størrelse, ca. 30-40 min.
  • Tryk og rul dejen ud til runde pizzaforme (du skal ikke ælte dejen, da den så bliver elastisk og ikke til at rulle ud)

 

  • Fordel fyldet på pizzabundene.

 

Pizzafyld #1

Pizzafyld kan laves i mange forskellige kombinationer. Her er et par forslag brug de

Tomatsovs

1 håndfuld mozzarellaost (alt efter smag)

150 g skinke i strimler

50 g champignon i skiver (renset vægt)

 

Pizzafyld #2

Tomatsauce

1 håndfuld mozzarellaost (alt efter smag)

350 g hakket kød max. 10% fedt

1 tsk paprika

1 løg skæres i ringe

0,5 dåse ananas

oregano

 

  • Oksekødet brunes inden det puttes på pizzabunden

 

Pizzafyld #3

Tomatsauce

1 håndfuld mozzarellaost (alt efter smag)

150 g tykke kyllingepålægskiver i strimler

50 g majs

 

Pizzafyld #4

Tomatsauce

1 håndfuld mozzarellaost (alt efter smag)

1-2 kartofler i skiver

3-4 skiver bacon drej skiverne et par gange så der kommer luft rundt om bacon

 

Opbyg pizzaen med dine favoritter

Gør kød klar

Grøntsager hakkes og snittes

Smør tomatsauce ud over pizzadejen helt ud til kanten

Fordel osten over tomatsaucen

Fordel ingredienserne ud over hele pizzaen

Bages med fyld på ved 175℃ i ca. 20 min., indtil bunden er sprød